✅پرسش:
راه هاي سبک نشمردن نماز ؟؟؟
و راه هاي ترک خودارضايي ؟؟؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
حق نماز این است که بدانىم که آن کوچ کردن به سوى خدا است و در هنگام نماز در برابر خدا ایستاده اىم. وقتی این معنى و موقعیت را دانستىم، هرگز کوتاهی نخواهیم کرد.
برای توجه بیشتر به نماز و اهمیت دادن به آن راه کارهای زیر مفید خواهد بود:
الف) شناخت حق نماز
امام سجاد علیه السلام فرمودند: و حق نماز این است که بدانى که آن کوچ کردن به سوى خدا عزّوجلّ است و تو در هنگام نماز در برابر خداى عزّوجلّ ایستاده اى. وقتی این معنى و موقعیت را دانستى، در موضع بنده اى مى ایستى که ذلیل و بیمقدار و آرزومند و ترسان و امیدوار و بیمناک و فروتن و التماسکننده است و خداوند تعالی را که در برابر او ایستاده است با سکون و وقار خود، بزرگ می دارد و در این حال از صمیم قلب به نماز رو مى آورى و آن را با حدود و حقوقش به پا می دارى.1
ب) توجه به آثار و پاداش های نماز
یکی از آثار نماز، پاک شدن از گناه است. سلمان می گوید: زیر سایه درختی در کنار رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بودیم. آن حضرت شاخه ای از آن را گرفته، تکان دادند. برگ هایی از آن بر زمین ریخت. فرمودند: «نمی پرسید که چرا چنین کردم؟» گفتیم: بفرمایید. فرمودند: «هنگامی که مسلمانی به نماز می ایستد گناهانش مانند برگ های این درخت بر زمین می ریزد»2
همچنین، نماز واجب معادل هزار حج و هزار عمره مقبول دانسته شده است؛ امام صادق علیه السلام فرمودند: بعد از شناخت اللَّه، هیچ طاعتى را با ارج تر و پربهاتر از نماز نمى شناسم... و یک نماز واجب در نزد خداوند با هزار حج و هزار عمره ای که به خوبی انجام شود و مقبول درگاه الهی واقع شود برابر است.
ج) توجه به جایگاه نماز در دین
نماز، رأس اسلام است. زمانی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم معاذ بن جبل را به یمن فرستادند، در ضمن سفارشاتشان به او فرمودند: کتاب خدا را به ایشان بیاموز... و بیشترین همت خود را متوجه نماز کن چرا که پس از پذیرش اصل دین، نماز مهم ترین جایگاه را دارد.3
زید شحام می گوید از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمود: خداوند عزوجل نماز را بیش از سایر کارها دوست دارد و نماز آخرین سفارش همه پیامبران است. چه منظره زیبایی است! این که شخصی غسل کرده یا وضوی کاملی گرفته، در مکانی خلوت به دور از چشم دیگران به رکوع و سجده مشغول شود. زمانی که بنده ای سر بر خاک می نهد و سجده می کند صدای شیطان به ناله بلند می شود که ای وای این بنده، خدا را اطاعت کرد و من نافرمانی کردم و او سجده کرد و من امتناع کردم.4
امام علی بن موسی الرضا علیه السلام نیز فرمودند: نماز مایه نزدیکی پارسایان به خداوند است.
معاویه پس وهب میگوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: والاترین چیزی که انسان را به خدا نزدیک کند و عملی نزد خدا محبوبتر از آن نباشد چیست؟ حضرت فرمود: بعد از شناخت خداوند، هیچ کاری را والاتر از همین نماز نمى شناسم. نمیبینی که بنده صالح خدا، عیسى بن مریم، گفته است: و خداوند مرا به اداى نماز سفارش کرد. (مریم/31)5
در این مورد لینک زیر را هم ملاحظه بفرمایید:
http://pasokhgoo.ir/node/23768
پینوشت:
1. بحار الأنوار، ج 71، ص 4
2. وسائل الشیعه، ج 4، ص 30، ح 7
3. بحار الأنوار، ج 74، ص127
4. الکافی، ج 6، ص8
5. کافی، ج 6، ص7، ص1
(به دلیل محدودیت نوشتن مطالب در یک پیام، لطفا سوال دومتان را در یک پیام جداگانه ارسال بفرمایید)
موفق باشید
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️