0

سختی گیر یا رسوب گیر چیست؟

 
nyushagholami
nyushagholami
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1399 
تعداد پست ها : 103
محل سکونت : tehran

سختی گیر یا رسوب گیر چیست؟

رسوب گیر یا سختی گیر آب چیست: آب های زیرزمینی و لوله کشی قبل از ورود به تصفیه خانه ها و همچنین قبل از ورود به دستگاه های تصفیه آب خانگی، حین تماس با ترکیبات آهکی موجود در زمین دارای سختی می گردد. لازم به ذکر می باشد که سختی آب های زیر زمینی نسبت به آب های سطحی بیشتر می باشد. هرچه مواد معدنی محلول در آب بیشتر باشد سختی آب بالاتر است. در واقع آب سخت آبی است که داخل آن کاتیون های کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، آلمینیوم و … بیش از حد مجاز وجود دارد.

از آنجا که زیاد بودن مقدار کلسیم و منیزیم باعث ایجاد سختی بیشتر می گردد به همین دلیل هنگام تشخیص میزان سختی آب ابتدا مقدار این دو کاتیون را می سنجند. سختی گیر water softener یا رسوب گیر ها با بدنه فلزی یا فایبرگلاس بوسیله عبور آب دارای سختی و املاح از درون رزین با فشار بالا به حذف آهک یا سفیدک و تصفیه آب کمک می کند. در این مقاله (سختی گیر یا رسوب گیر چیست) با ما همراه باشید تا با مفهوم این سختی گیر، کابردها و انواع آن آشنا شوید.

فیلتر سختی گیر آب یا رسوب گیر چیست؟

فیلتر سختی گیر آب یا رسوب گیر یکی از پرکاربرد ترین ابزار برا ی تصفیه آب می باشد که اغلب از جنس استیل و آهن است. سختی گیر با جا به جا کردن یون ها و تبادل یونی، سختی آب را می گیرد. این ابزارها یون های منفی و سخت را با اتم های سدیم و مثبت خود جایگزین کرده تا باعث  کاهش یا از بین رفتن رسوب و سختی آب شود.

فیلتر سختی گیر آب چگونه کار می کند؟

آب سخت ابتدا از پیش تصفیه سختی گیر رد شده و سپس وارد ستون های رسوب گیر می شود. این ستون ها دارای رزین های کاتیونی و مثبت هستند که با عبور آب از آنها و انجام تبادل یونی، سختی و رسوبات خود را از دست می دهد. پس از اتمام این مراحل، آب سخت جدید وارد سختی گیر شده و این مراحل بار دیگر انجام می شود.

سختی گیرها آب را شفاف و روشن می کند و کارایی و عمر مفید تجهیزات را افزایش می دهد. اگر شما از رسوب گیر و نرم کننده های آب استفاده کنید پوست و موی سالمی خواهید داشت و اینکه ظرف هایتان از همیشه تمیزتر خواهد بود. با گرفته شدنن سختی آب، طعم و بوی آن بهبود می یابد.

معایب و مزایای سختی آب

سختی آب که همان املاح و مواد معدنی موجود در هستند به مرور زمان در لوله های جریان آب رسوب می کنند و موجب گرفتگی و کاهش فشار آب می شود. این مسئله باعث می شود که به مرور زمان تجهیزات و وسایل خانگی نظیر ماشین لباسشویی، ظرفشویی، دستگاه های قهوه ساز و … آسیب دیده و طول عمرشان کاهش یابد.

به این نکته باید توجه کنید که هرچه حرارت آب بالاتر باشد رسوبات ناشی از کاتیون های منیزیم و کلسیم افزایش می یابد. در صورت استفاده نکردن از فیلتر سختی گیر آب، ظروف شما همیشه دارای لک می باشد و شما می بایست برای شستشوی لباس ها شوینده بیشتری مصرف کنید. سختی موجود در آب باعث گرفتن دوش حمام و دستشویی شده و به سختی شامپو و صابون را در آب حل می کند.

استفاده از آب سخت موجب خشکی پوست، خارش و ریزش مو نیز می شود. مشکلات ناشی از آب سخت بسیار زیاد و برطرف نمودن آن نیاز به صرف وقت و هزینه بسیاری خواهد بود. سدیم موجود در آب سخت می تواند مشکلات گوارشی را نیز بهمراه داشته باشد. بهترین راه مقابله با عوارض و مشکلات استفاده از آب سخت، تعبیه فیلتر سختی گیر آب یا رسوب گیر می باشد.

مزایا:

استفاده از رسوب گیر موجب افزایش طول عمر تجهیزات و وسایل خانگی و کاهش مصرف انرژی و هزینه می شود. فیلتر سختی گیر آب باعث می شود که صابون ها و مواد شوینده عملکرد بهتری داشته باشند و همچنین از تاثیرات منفی روی پوست و مو جلوگیری می کند و پوستی شفاف را برای شما به ارمغان می آورد.

اجزای تشکیل دهنده رسوب گیرها:

در بالا چگونگی عملکرد سختی گیر یا همان رسوب گیر ها را بیان کردیم. حال می خواهیم بدانیم که یک سیستم سختی گیر رزینی چند بخش دارد. هر سختی گیر رزینی از سه قسمت اصلی تشکیل شده است:

شیر کنترل:

شیر سختی گیر کنترل میزان جریان عبوری آب را برعهده دارد. شیر سختی گیر با توجه به مدلش می تواند بر اساس  زمان و حجم آب عبوری، عمل کند. شیر سختی گیر با تخمین زمان عملکرد دستگاه و میزان آب عبوری، زمان شروع عملیات تمیز کردن دستگاه را تشخیص می دهد و این فرآیند را آغاز می کند. چرا که پس از مدتی رزین های موجود در بستر از کلسیم و منیزیم اشباع می شود و حذف سختی موجود در آب دشوارتر می شود و به زمان بیشتری احتیاج دارد. شیر سختی گیر قابلیت تنظیم بر اساس پارامترهایی نظیر میزان سختی آب، تعداد افرادی که از آب تصفیه شده استفاده می کنند، حجم آبی که از بستر رزین عبور می کند و … را دارد که می بایست توسط نصاب حین نصب انجام شود.

مخزن نگهدارنده:

در دستگاه تصفیه آب رزینی، سختی درون این مخزن از بین می رود بدین صورت که آب پس از ورود از بستر رزین ها عبور می کند وسختی آن گرفته شده و یون های منیزیم و کلسیم را در مخزن باقی می گذارد.

مخزن آب نمک:

مخزن های آب نمک اصولا یک مخزن پلی اتیلنی است که به نسبت مخزن های نگداری رزینی ارتفاع کمتری داشته که در آن محلول غلیظی از آب و نمک قرار می گیرد. شیر سختی گیر با شروع عملیات احیا ( تمیز کردن سیستم ) از محلول غلیظ داخل مخزن نمک استفاده کرده و رزین ها را تمیز می کند تا عملکرد آن ها برای شروع مجدد افزایش پیدا کند.

روش صحیح احیا سختی گیر

روش صحیح احیا سختی گیر با توجه به عکس بدین صورت می باشد که:

فیلتر سختی گیر یا رسوب گیر آب چیست؟

  1. ابتدا شیر سختی گیر شماره ۲ (خروجی) را میبندیم و شیر چندراهه را در وضعیت ۱ (wash) قرار می دهیم . روش صحیح احیا سختی گیر به طور متوسط حدود ۱۰ دقیقه انجام می شود تا ذرات معلق از لوله تخلیه خارج شود و فشردگی بستر رزین کاهش یابد.
  2. سپس شیر شماره ۳ (آب نمک( را باز می کنیم و شیر چند راهه را تا زمانی که دو سوم آب نمک مصرف شود در حالت ۲ (REGEN) قرار می دهیم. این عمل باعث می شود که آب نمک از مخزن کشیده شود و بعد از واکنش با رزین از مخزن تخلیه خارج می گردد.
  3. در قدم سوم شیر شماره ۳ (آب نمک( را می بندیم و شیر چندراهه را در وضعیت ۳ (RUN) قرار می دهیم و شیر شماره ۴ را تا زمانی که نمک اضافه خارج گردد و آب خارج شده کاملا شیرین شود آن را باز می گذاریم.
  4. قدم آخر بدین صورت است که شیر شماره ۲  را مجدد باز می کنیم تا سختی گیر آماده بهره برداری شود ( شیر چندراهه در وضعیت ۳ (RUN) می باشد)
  5. با افزودن نمک به مخزن نمک و اضافه کردن آب، آب را برای احیا آماده می کنیم.

این سه بخش با کمک به یکدیگر موجب حذف سختی آب می شوند، جریان آب را کنترل می کنند و به صورت دوره ای سیستم را تمیز می کنند.

انواع جنس بدنه فیلتر سختی گیر آب

سختی گیرها از نظر جنس بدنه به دودسته فایبرگلاس و فلزی تقسیم می شوند.

سختی گیر فلزی:

جنس بدنه این نوع سختی گیرها از استیل یا گالوانیزه می باشد. سختی گیر فلزی نسبت ه فایبرگلاس ها از ظرفیت بیشتر برخوردار بوده و مناسب برای محیط های بزرگتر و محیط های صنعتی است.

سختی گیر فایبرگلاس:

این نوع سختی گیر از جنس پلی اتیلن و فایبرگلاس است و اغلب رنگ آن ها آبی یا سفید می باشد.

رزین سختی گیر چیست

سختی گیر های رزینی جزو رایج ترین نوع رسوب گیر های داخل بازار هستند که به نام های سختی گیر مکانیکی، تبادل  یونی یا رسوب گیر رزینی در بازار شناخته می شود.

»خرید سختی گیر رزینی دی وی ای 

سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر یا رسوب گیر مغناطیسی یکی دیگر از انواع سختی گیرها است که از با استفاده از ایجاد تغییرات در املاح حل شده در آب توسط میدان مغناطیسی و الکترومغناطیسی ایجاد رسوب را کاهش می دهد. اصلاح گرهای غیرشیمیایی نام دیگر این سختی گیر می باشد.

»خرید رسوب گیر پکیج فیلبرتو Filberto

انواع سختی گیرهای مغناطیسی:

  • مغناطیسی (میدان مغناطیسی)
  • الکترونیکی (میدان الکترومغناطیسی متغیر) تقسیم می‌شوند.
  • .الکترومغناطیسی (میدان الکترو مغناطیسی)

سختی گیر پکیج پلی فسفات

سیستم های آبگرمکن و پکیج به دلیل ورود و خروج دائمی آب از آنها بیشتر در معرض آسیب توسط رسوبات و ناخالصی ها می باشند. ذرات معلق موجود در آب به مرور سبب گرفتگی لوله ها، خرابی قطعات وسایل، کاهش طول عمر وسایل خانگی و فشار آب می شود. برای جلوگیری از این اتفاقات استفاده از سختی گیر پکیج پلی فسفات پیشنهاد شده است چرا که پلی فسفات پیش تصفیه درون آن توانایی حذف رسوبات و ناخالصی های محلول در آب را دارد. فیلتر رسوب گیر پکیج را می بایست پیش از آبگرمکن، کولر، پکیج، ماشین لباسشویی و … نصب کرد. کارتریج پلی فسفات می بایست هر ۱ سال یکبار عوض شود.

امیدوار هستیم که پس از خواندن مقاله سختی گیر یا رسوب گیر چیست ؟ اطلاعات کافی کسب کرده باشید. فروشگاه تصفیه آب گوارنوش عرضه کننده انواع سختی گیرهای رزینی، سختی گیر مغناطیسی، سختی گیر پکیج پلی فسفات و … می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید انواع رسوب گیر مناسب با خواستتان به شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
  • ۰۹۰۱۵۳۲۶۵۶۴
  • ۰۹۱۲۹۵۹۷۱۷۹

در صفحه های اجتماعی همراه ما باشید:

  • اینستاگرام
  • کانال تلگرام

منبع: https://govarnosh.ir/what-is-a-sediment-trap/

یک شنبه 31 مرداد 1400  11:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها