خلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش:
من چند وقتي هست که هي توبه هام به نتيجه نميرسه چکار کنم
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
با سلام خدمت شما و سپاس از ارتباط با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
خوشحاليم از اينكه مخاطبمان فردي علاقه مند به بيشتر دانستن و آگاهانه عمل كردن است؛ از حسن اعتماد شما به اين مركز به خود مي باليم و اميدواريم راهنماي خوبي براي شما باشيم.
پرسشگر محترم
همه ما خواهان سلامت و سعادت و نيک بختي در دنيا و قرار گرفتن در قرب الهي و محشور شدن با اولياء خدا در آخرت هستيم. اما در بستر حرکت و تلاش در جهت رسيدن به اهداف متعالي فوق بعضاً در گرداب گناه و آلودگي گرفتار ميشويم. ميلغزيم، ميلنگيم، ميمانيم.
فرصت سوزي ميکنيم. هر بار تصميم بر عدم تکرار گناه و لغزش ميگيريم. توبه ميکنيم. اما بار ديگر گرفتار ميشويم. چه کنيم؟ چه تدابيري بينديشيم؟
براي مصون ماندن انسان از گناهان در متون ديني، راهکارهايي ارائه گرديده که به برخي از آنها اشاره مي نماييم :
1- ترک زمينه گناه؛
راحتترين راه گناه نکردن، در محيط و فضاي آلوده وارد نشدن در آب گناه مسموم کننده است. واقع شدن در فضاي آلوده به گناه، مثل واقع شدن در محيطي آغشته به بيماري واگير است. آثار مخرب آن اجتناب ناپذير است.
اين خود زيرمجموعهاي دارد که مهمترين آن عبارت از است:
کنترل چشم: دقيقاً بايد مواظب چشم خود بود که مبادا به نامحرم و کلاً هر آنچه که شهوتانگيز است، نگاه شود.
کنترل گوش؛ بايد از شنيدنيهايي که ممکن است به حرام منجر شوند و زمينهساز حرام هستند پرهيز شود. مانند موسيقي حرام، صداي شهوتانگيز نامحرم و ترک مصاحبت با دوستان ناباب.
2-اشتغال به برنامه شبانهروزي؛
حتماً بايد شبانهروز خود را با برنامهريزي صحيح و متناسب وضع روحي و جسمي خود پر کنيد و هيچ ساعت بيکاري نداشته باشيد تا نفس شما را مشغول کند.
3-انديشيدن درباره مرگ و عواقب گناه؛
اگر آدمي به هنگام گناه به اين موضوع توجه کند که ممکن است در همان حال، مرگ او فرار سد، آيا باز تمرّد و سرپيچي و عصيان خواهد کرد؟!
مشکل عمده مجرمان و خطاکاران اين است که نسبت به مرگ و عواقب اعمال ناشايست، معرفت و يقين شايسته اي کسب نکردهاند.
4-حب به خدا؛
آن که به جاي محبت الهي، علاقهها و تعلقهاي کم ارزش و ناپايدار در دلش رسوخ کرده، از هيچ خطايي در امان نيست. هر فريبايي، چشم و گوش و دلش را خواهد ربود و صبر و تحمل نخواهد کرد.
اما آن که دلش را مالامال از حب خداوند ساخته، اگر با گناهي روبرو شود، يوسف وار خفت زندان را از ارتکاب گناه، دوستتر خواهد داشت. (يوسف (12)، آيه 33) «يوسف گفت: پروردگارا: زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اينها مرا به سوي آن ميخوانند...».
5- دوري از دوستان و آشنايان و معاشراني که اهل معصيت و گناه هستند.
در آموزههاي ديني انسان به آئين و مرام همنشين خود خوانده شده است. شخصيت و موقعيت هر کس را از طريق همنشينانش ميتوان محک زد. بنا به گفته اميرالمؤمنين علي (عليه السلام) «طبع آدمي خوبيها و بديها اخلاقي و رفتاري ديگران را از آن خود ميکند. پس با خوبان معاشرت کنيد تا از خوبان و پاکان به شمار آييد»
6- عوامل و عناصر تحريک کننده غرايز و شهوات همچون – فيلمها، عکسها، و کتابهاي مبتذل بنزيني بر روي آتش نفس امّاره خواهد بود. بنزين را از آتش دور کنيد.
7- شيريني و حلاوت، دوري از گناه را همواره در ذهن و زندگي تداعي و تکرار و تلخي و نتيجه ملال آور گناه را نيز يادآوري کنيم. از آينده به امروز نگاه کنيم. سريال زندگي خود را بنويسيم و فرآيند و پايان سريال را با خوبيها و زيباييهاي اخلاقي طراحي کنيم تا هر بيننده و خواننده سناريوي سريال زندگي ما، با ديده تحقير آميز به ما ننگرد.
نکته پاياني:
هر گناهي راهکار خاص خود را دارد لذا لازم است که با رعايت تمام نکات ريز و دقيق و کلي ترک گناه، ابتدا با به شکل کلي زمينه هاي ترک گناهان و معاصي را از بين ببريد و در مرحله بعد هر گناه را به طور مجزا و جدا شناخته و با شناخت راه مبارزه و ترک آن گناه، براي رهايي و دوري از معصيت برنامه ريزي کرده و تلاش کنيد .
موفق باشيد??
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️