علت و راههای پیشگیری از بروز عشق دوران کودکی
-
عاشق شدن در دوران کودکی
عشق دوران کودکی، چطور با آن برخورد کنیم؟
پذیرش عشق دوران کودکی شاید برای والدین سخت و استرس زا و غیر قابل باور باشد ولی کودکی که در بستر خانواده از عشق و محبت سیراب نشده باشد احتمال این که به دنبال جبران ناکامی خود در فردی خارج از خانواده باشد، زیاد است. عشق دوران کودکی اگر با توجه و همراهی والدین همراه باشد، گذراست ولی اگر به آن بی توجهی شود می تواند آسیب جدی به کودک وارد نماید.
عشق دوران کودکی
آیا کودکان می توانند عاشق شوند؟ عشق دوران کودکی چیست؟ شاید همه ما تا حدودی عشق دوران کودکی را تجربه کرده باشیم.
روح و روان پاک و بی آلایش کودکان ممکن است درگیر احساساتی شود که بدون شناخت کافی از آن باعث به هم ریختن احساسات کودک شود. والدین هنگام مواجهه با عشق دوران کودکی فرزندشان دچار سردرگمی می شوند و نمی دانند باید چه عکس العملی نشان دهند.
آیا باید واکنش مستقیم نشان داد یا نسبت به این عشق بی تفاوت و خونسرد بود. عشق کودکانه او را جدی بگیریم و در موردش با او صحبت کنیم؟
برخی والدین در مورد علاقه کودکانه فرزندشان رفتاری خشن بروز داده و با عصبانیت با او برخورد می کنند.
عشق دوران کودکی معمولا گذرا است ولی باید جدی گرفته شود و در صورتی که برخورد مناسبی با کودک داشته باشید و یا از مشاور کمک بگیرید میتوانید بدون آسیب او را از این دوران عبور دهید.
روند تکامل احساسات کودکان
برخی روان شناسان معتقدند که 50 درصد شخصیت انسان و احساسات او تا 5 سالگی شکل می گیرد و تا 8 سالگی به 80 درصد می رسد و بعد از آن در جهت تکامل پیش می رود.
تجربه هایی که کودک در این 8 سال در بستر خانواده بدست می آورد می تواند زمینه ساز تفکرات و فعالیت های او باشد.
دو نیاز اصلی هر کودک در بستر خانواده عبارت است از :
دریافت عشق و محبت پدر و مادر
مشاهده ابراز عشق و محبت پدر و مادر نسبت به هم
این دو نیاز اگر برآورده نشوند منجر به احساس ناکامی شده و احتمال بروز عشق دوران کودکی را افزایش می دهد.
این احساس ناکامی میتواند به صورت ناخودآگاه منجر به انتخاب های عاطفی اشتباه شود برای جبران ناکامی شود.
چرا کودک عاشق می شود؟
دلایل مختلفی برای عاشق شدن کودکان وجود دارد از جمله :
کمبود توجه از سوی والدین
عدم رابطه صمیمی در خانواده
مشکلات خانوادگی و دعوای والدین
رقابت بیش از حد کودکان در خانه
عشق و عاشقی کودکان
عشق دورن کودکی وجود دارد؟
بله . کودکان می توانند عاشق شوند. عشق دوران کودکی می تواند یکی از عوارض دوران بلوغ و هجوم هورمون ها به بدن کودک باشد که با تغییرات جسمی و روحی همراه است.
به عقیده روانشناسان اغلب ، عشق دوران کودکی دختران در سن 10 – 11 سال و در پسران در سن 13 سال شروع می شود ولی احتمال این که کودکان در سن پایین تر عاشق شوند هم وجود دارد.
عشق دوران کودکی می تواند به شکل های مختلف بروز کند مثلا :
عشق به همبازی یا همکلاسی
عشق به پزشک ، معلم یا هنرپیشه یا یک فرد معروف
عشق به حیوان خانگی
مراقبت از کودکان به خصوص دختران در سن بلوغ اهمیت بسیار بالایی دارد . کودک در سن بلوغ با هجوم هورمون ها روبرو است و به طور ناخواسته ، حساس و آسیب پذیر شده ، دچار استرس و اضطراب می شود که می تواند با افت تحصیلی و گوشه گیری همراه باشد.
این رفتارها نیاز به درک والدین دارد تا به مرور زمان کمرنگ شود و از بین برود. دختران در این سن بسیار حساس هستند و ممکن است با کوچکترین لبخندی عاشق شوند بنابراین باید به او نحوه ارتباط درست با پسرها را بیاموزید.
حسی که در دوران بلوغ ایجاد میشود یک حس سنجیده و آگاهانه نیست و یک واکنش غیر ارادی و غریزی است و صرفا پاسخی به تغییرات هورمونی بدن است.
عشق دوران کودکی
تاثیر عشق دوران کودکی بر فرزند شما
عشق دوران کودکی می تواند روند رسیدن به موفقیت کودک را مختل کند بنابراین باید نسبت به این احساسات کودکتان هشیار باشید.
معمولا کودکانی که درگیر احساسات عاشقانه در سنین پایین می شوند با احساسات و مشکلات مشابهی روبرو هستند :
دلشوره و بی قارری
افت شدید درسی
نداشتن تمرکز در یادگیری موضوعات مختلف
تغییرات و نوسانات خلقی
گریه های بی دلیل
بی خوابی شبانه
توجه زیاد به ظاهر ، لباس و چهره
حرفها و سوالات جدید و عجیب که متناسب با سن او نیست.
نمایش عشق در انشا و نقاشی
بی اشتهایی و مشکلات جسمی
شناخت احساسات را به کودک آموزش دهید
کودکان باید در مورد بروز احساسات آموزش ببینند. کودک باید ابراز و کنترل غم ، شادی ، عصبانیت ، محبت ، عشق و اضطراب را بیاموزد.
استفاده از کتاب ها و برنامه های آموزشی و در صورت نیاز کمک گرفتن از یک متخصص روان شناسی کودک به شما کمک می کند تا از بروز احساسات اشتباه در کودکان جلوگیری کنید و مانع از بروز زود هنگام عشق در کودک شوید.
مواجه با عشق دوران کودکی
عاقلانه ترین روش برای مواجه شدن با عشق دوران کودکی
در مورد روش برخورد عاقلانه با عشق دوران کودکی و احساسات شدید کودک نسبت به جنس مخالف ، اختلاف نظرات مختلفی وجود دارد.
ولی تمام روان شناسان به صورت مشترک عقیده دارند که نسبت به احساسات کودکان نباید واکنش شدید و تهاجمی داشته باشید و از برخورد مستقیم با این احساسات بپرهیزید.
حساسیت بیش از حد والدین معمولا منجر به بروز اضطراب و لجبازی در کودک می شود.
در صورتی که فرزندتان در دوران بلوغ است یا شرایط خاصی مثل طلاق والدین ، فوت یکی از والدین ، مهاجرت یا دوری از دوستان را تجربه می کند بهتر است برای رفع مشکل او با یک مشاور حرفه ای صحبت کنید.
کودکان خیلی بیشتر از تصور شما درک و فهم دارند . بعد از مواجه شدن با عشق بچگی فرزندتان ، بدون این که به کلمه عشق اشاره ای کنید در گفتگویی صمیمی و بدون فشار و به صورت غیر مستقیم با فرزندتان صحبت کنید تا متوجه شوید که جای خالی چه چیزی آزارش می دهد و کدام بی توجهی از سمت شما باعث شده به سمت یک غریبه پناه ببرد.
وظیفه والدین در چنین شرایطی این است که عواطف و احساسات کودک را به خوبی درک کرده و جهت دهی کنند تا آسیبی به او وارد نشود.
آینده روحی و روانی کودک شما در دستان شماست. پس باید با احتیط قدم بردارید.
راههای پیشگیری از عاشق شدن در دوران کودکی
پیشگیری از عشق دوران کودکی
برای این که از این مشکل در دوران کودکی پیشگیری کنید و اجازه ندهید احساسات کودکتان پیش از موقع بروز کند می توانید از روش های زیر استفاده کنید.
اگر کودکتان از محبت پدر و مادرش سیراب شود ، برای جلب توجه و رسیدن به این احساسات شیرین به سمت جنس مخالف روی نخواهد آورد. محبت پدر و مادر بهترین واکسن برای پیشگیری از عاشق شدن کودک است.
کودکتان را با نام های زیبا صدا بزنید و همیشه به او گوشزد کنید که تحت هر شرایطی دوستش دارد و وجودش چقدر برایتان ارزشمند است. از ظاهر و زیبایی او تعریف کنید.
از سرکوفت زدن ، سرزنش کردن و مقایسه او با دیگران اجتناب کنید. این رفتارهای موجب احساس نا امنی در کودک می شود که احتمال نزدیک شدنش به جنس مخالف را افزایش می دهد.
دعواهای خانوادگی را در حضور کودک انجام ندهید. چنین فضایی باعث احساس ناامنی و افزایش احتمال روی آوردن کودک به جنس مخالف خواهد شد.
در مورد تغییرات دوران بلوغ کودکتان مطالعه کنید تا آمادگی لازم برای مراقبت از او را داشته باشید. دوران بلوغ ممکن است همراه با پرخاشگری باشد ، صبر ، درک و آرامش شما و رفتارهای آگاهانه باعث می شود که کودکتان احساس صمیمیت بیشتری با شما پیدا کند و به دنبال همدمی خارج از فضای امن خانه نباشد.
مراقب ، کارتون ها و فیلم ها و مجلات و داستان هایی که می خواند و زندگی و ارتباط های مجازی او باشید.
وقت کودک را به صورت منطقی پر کنید : کلاس هایی که دوست دارد ، دور همی ، مسافرت ، پیاده روی ، بازارگردی، آموزش کارهای خانه و فعالیت های هنری با توجه به علاقه ای که دارد ، تماشای فیلم و کارتون های مناسب سن او با هم دیگر .
اجازه ندهید کودک احساس تنهایی کند ، با او صحبت کنید و از او نظر خواهی کنید تا احساس ارزشمند بودن داشته باشد.
همیشه برای تلاش ها و نتایج مثبتی که بدست می آورد ، هر چند کوچک ، او را تشویق کنید و از او قدردانی نمایید.
اگر رابطه خوبی با همسرتان ندارید باید بیشتر مراقب باشید ، باید ببینید کدام رفتارهای شما میتواند کودک را به سمت عشق به جنس مخالف سوق دهد.
تفاوت عشق دوران کودکی و ازدواج با همبازی کودکی
تفاوت عشق دوران کودکی و ازدواج با همبازی کودکی
دختران و پسرانی هستند که بعد از رشد و گذر از دوران پر کشمکش نوجوانی ، در سن جوانی هنوز به یاد خاطرات خوش دوران کودکی هستند و عاشق همبازی دوران کودکی شان می شوند . این مقوله را نباید با عشق دوران کودکی اشتباه بگیرید.
ازدواج با همبازی دوران کودکی احساسی است که از نظر سنی به درستی و در طول سالیان زیاد شکل گرفته و شکوفا شده . چنین فردی در سن جوانی به فکر تشکیل خانواده می افتد و به یاد احساسات و دوستی های شیرین گذشته ، بهترین شریک برای زندگی خودش را همبازی دوران کودکی اش می بیند.
ولی عشق دوران کودکی به طور ناگهانی و بی موقع بروز می کند و در پاسخ به تغییرات شدید هورمونی بدن نزدیک به دوران بلوغ ایجاد می شود یا به دلیل ناکامی های احساسی کودک در بستر خانواده ایجاد می شود که به دنبال پیدا کردن مهر و محبت و صمیمیت از سوی جنس مخالف است . این بروز احساسات بی موقع است که مانع از رشد و شکوفایی و پیشرفت فردی در زندگی کودک می شود و احتمال سرخوردگی و افسردگی و سواستفاده از کودک را بالا می برد.
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته