0

کرونا دلتا چیست؟

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

کرونا دلتا چیست؟

کرونای دلتا چیست؟

کرونای دلتا چیست؟

ویروس کرونا از زمان شیوع جهش‌های زیادی داشته، و در همین راستا گونه‌های جدیدی از آن مشاهده می‌شوند.

نحوه نام گذاری کرونا

ویروس‌ها بیماری‌های مختلفی را ایجاد می‌کنند. ولی معمولا هم نام یکدیگر نیستند، و اغلب نام‌های مختلفی دارند. به عنوان مثال HIV ویروسی است که باعث ایدز می‌شود. مردم اغلب نام بیماری را می‌دانند، اما نام ویروس عامل آن را نمی‌دانند. فرایندها و اهداف مختلفی برای نام گذاری ویروس‌ها و بیماری‌ها وجود دارند.

ویروس‌ها بر اساس ساختار ژنتیکی شان نام گذاری می‌شوند تا روند تولید آزمایش‌های تشخیصی، واکسن‌ها و داروها را تسهیل کنند. ویروس‌شناسان این کار را انجام می‌دهند، بنابراین ویروس‌ها توسط کمیته بین‌المللی طبقه‌بندی ویروس‌ها (ICTV) نام گذاری می‌شوند. بیماری‌ها نام گذاری می شوند تا بتوان در مورد پیشگیری از بیماری، شیوع، انتقال، شدت و درمان آن‌ها بحث کرد.

در مورد ویروس کرونا هم دقیقا همین‌طور است. در ۱۱ فوریه سال ۲۰۲۰ «سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس ۲ (SARS-CoV-2)»  را به عنوان نام ویروس جدیدی اعلام کردند. این نام به این دلیل انتخاب شده است که این ویروس از نظر ژنتیکی به ویروس کرونا سارس SARS که در سال ۲۰۰۳ شیوع پیدا کرد، مربوط می‌شود. اما درعین اینکه این دو ویروس به هم مرتبط هستند، ولی کاملا با هم تفاوت دارند. در همین راستا جهت تحقیق، تشخیص و درمان راحت‌تر از این به بعد جهش‌های مختلف را با نام جدیدی نام گذاری می‌کنند، در مورد کرونای دلتا نیز این موضوع صدق می‌کند. در حال حاضر ۴ گونه جهش یافته به نام‌های آلفا، بتا، گاما و دلتا وجود دارند، و گونه دلتا بسیار بحث‌برانگیز شده است. این نام گذاری‌ها بر اساس الفبای یونانی هستند.

ویژگی های کرونای دلتا

این گونه برای اولین بار در هند مشاهده شد. پژوهشگران می‌گویند ممکن است این گونه به‌طور مجدد بیماری کووید ۱۹ را احیا کند. در انگلستان این ویروس سریعا در حال پیشروی است و احتمالا جایگزین نسخه آلفا، یعنی نسخه‌ پیشین، شود. به نظر می‌رسد که دلتا حدود ۶۰٪ قابل انتقا‌ل‌تر از نوع آلفا است، که در اواخر سال ۲۰۲۰ در انگلستان شناسایی شد. طبق گزارش‌ها در حال حاضر کرونای دلتا به ۹۲ کشور رسیده است، و این مقدار فقط ۶ ماه پس از اولین گونه‌ی دیده شده به این سطح رسیده است. هم‌اکنون دلتا پلاس هم در ۱۰ کشور جهان دیده می‌شود که گونه جهش یافته از دلتا است و بسیار قوی‌تر عمل می‌کند.

محققان هنوز مطمئن نیستند که چرا نوع دلتا در مقایسه با دیگر گونه ها قدرت انتقال بیشتری دارد. آن‌ها فکر می‌کنند که تغییر در بخش پروتئینی ویروس، ممکن است ورود به سلول‌های انسانی را آسان کند. یک مطالعه اولیه دیگر نشان می‌دهد که جهش در نوع دلتا، شاید باعث شده است تا ویروس به محض اتصال خیلی راحت‌تر به سلول‌های انسانی بچسبد. در نتیجه وقتی دلتا کرونا بتواند به راحتی با سلول‌های شما ترکیب شود، می‌تواند تعداد بیشتری از آن‌ها را آلوده کرده و بر سیستم ایمنی بدن غلبه کند.

در واقع این گونه می‌تواند از مدل‌های قبلی ویروس نیز جهش پیدا کند. در حال حاضر بیشتر کشورها نگران هستند، و پیش‌بینی می‌کنند که کرونا دلتا در ماه‌های آینده به نوع اصلی کرونا تبدیل شود. این بیماری شدیدا قابل انتقال است، و همچنان شیوع خواهد داشت. مگر اینکه میزان واکسیناسیون به اندازه کافی بالا باشد.

به نظر می‌رسد این گونه افراد جوان را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد. مطالعات صورت گرفته در انگلستان نشان داده است که کودکان و بزرگسالان زیر ۵۰ سال، دو و نیم برابر بیشتر در معرض ابتلا هستند. شواهد اولیه حاکی از آن است که افراد آلوده به دلتا حدود دو برابر بیشتر از افراد آلوده به آلفا در بیمارستان به سر می‌برند. با این‌که گونه دلتا جدید است، اما دانشمندان جهان اطلاعات خوبی در مورد نحوه رفتار آن دارند.

 علائم ویروس کرونای دلتا

طبق نتایج، علائم ویروس کرونای دلتا شدیدتر هستند و احتمال بستری شدن در بیمارستان تقریبا دو برابر گونه‌ آلفا است. به‌علاوه پزشکان در چین می‌گویند، افراد مبتلا به کرونای دلتا نسبت به مبتلایان قبلی، بیمارتر هستند و به نظر می‌رسد که وضعیت آن‌ها خیلی زودتر رو به وخامت می‌رود. طبق تحقیقات علائم اصلی کرونای دلتا در حال تغییر هستند. یعنی هرچه بیماری بیشتر گسترش می‌یابد، این نشانه‌ها نیز تغییر می‌کنند. علائم اصلی گزارش شده شامل سردرد، گلو درد، آبریزش بینی و تب هستند.

در حال حاضر سرفه کمتر شایع است، و از دست دادن بویایی در بین علائم رایج ذکر نشده است. بنابراین محققان نگران هستند که مردم این علائم را با سرماخوردگی شدید اشتباه گرفته، از قرنطینه خودداری کرده و به انتشار آن کمک کنند.

پنج شنبه 28 مرداد 1400  6:30 PM
تشکرات از این پست
nahalpars
nahalpars
کاربر جدید
تاریخ عضویت : مرداد 1400 
تعداد پست ها : 1

باردهی درخت گردو

واریته درخت گردو از نظر باردهی به سه دسته کلی تقسیم میگردد

واریته باردهی انتهایی شامل هارتلی و فرانکت

اين ارقام پررشد و ديربارده بوده و عادت رشد عمودی دارند و فقط در انتهاي شاخه هاي يكساله بار مي دهند و بنابراين عملكرد كمتر ولی میوه درشت تری دارند. این ارقام بهتر است بعد از تکمیل فرم اولیه با هرس حداقل (تنک شاخه های خشک و مزاحم) نگهداری شوند.

واریته با باردهي جانبي(نظير ارقام’اشلي‘، ’وينا‘ و ’چيكو‘):

اين ارقام كم رشد، زود بارده، پربار و دارای عادت رشد گسترده ونیمه گسترده هستند. تعدادي از جوانه هاي جانبي آنها روي شاخه يك ساله بار مي­دهند. محصول زودرس و سنگين آنها سبب توقف رشد رويشي آنها در سنين 5-4 سالگي شده و ممكن است در اثر باردهي شديد خشك شوند. ابعاد میوه به نسبت کوچکترند. این ارقام  نه تنها فاصله كاشت كمتري ميخواهند (8×6 متر) بلكه هرس شديدتري هم ميخواهند تا کیفیت میوه، باردهي و رشد رويشي آنها تعديل گردد. د

  3)ارقام با باردهي خوشه اي:

درمقايسه با دو نوع باردهي قبلي اين ارقام نادر هستند و ميوه آنها هم به صورت انتهايي و هم خوشه اي تشكيل مي شود و احتياجات هرس و تغذيه اي بيشتري دارند. میوه آنها اغلب کوچکتر و ارزش تجاري كمتري نسبت به دو گروه قبلي برخوردار است.

 

شنبه 30 مرداد 1400  11:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها