به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، واقعه عاشورا و قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نه تنها، صراط مستقیمِ ظلمستیزی است، بلکه راهی روشن برای تمامی آزادگان جهان بوده که مظلومان با تأسی در این راه میتوانند، در برابر ظالم ایستادگی کنند.
حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با ما آموخت که باید مأمور به تکلیف باشیم و نباید نگران هدف باشیم؛ چراکه ایشان در این راه هر آنچه که داشت را تقدیم کرد و فارغ از نتیجه، به ظلمستیزی پرداخت.
حال شاید نتیجه واقعه کربلا به گونهای دیگر رقم خورد، اما امروزه میلیونها دلداده به حضرت سیدالشهدا(ع) این خط را حفظ و دنبال میکنند و با این تفکر، علاوه بر کمک به مظلومان، به مقابله با ظلم و ظالم نیز میپردازند و نگران کشتهشدن، جانباز شدن و... نیستند.
با تورقی بر تاریخ انقلاب میبینیم، «دفاع مقدس» گوشهای از صحنه کربلاست. چراکه یزیدیان زمان با هرآنچه که در توان داشتند به میدان آمدند و به زن و بچه و پیر و جوان رحم نمیکردند و فقط به دنبال کشورگشایی بودند. اما در مقابل جوانانی که خط ولایت را درک کرده و با روضههای حضرت علیاکبر(ع) بزرگ شدهاند، برای دفاع از مظلوم، وارد میدان شده و در مقابل شمشیر یزیدیان خم به ابرو نیاوردند. چراکه میدانستند چه بُکشند و چه کشته شوند، در این مسیر سعادتمند هستند.
حال با آغاز ماه محرم، برای بررسی تأثیر قیام امام حسین(ع) بر رزمندگان دفاع مقدس، با آنها گفتگو کردهایم. متن کامل گفتگوی تسنیم باحاج علی کرمی مداح اهل بیت و از رزمندگان دفاع مقدس را بخوانید:
بیشتر بخوانید
-
«چماق، کابل و گلوله»؛ وسیله پذیرایی بعثیها از عزاداران روز عاشورا
-
خاطرات شهدا|حکایت عزاداری رزمندگان دفاع مقدس زیر گلولههای رسام دشمن/توصیه شهید حاج کاظم رستگار به عزاداران چه بود؟
-
روایتی از "عزاداریهای دو نفره" در اردوگاههای اسرای ایرانی
* تأثیر قیام امام حسین(ع) در دفاع مقدس/مداحان دفاع مقدس با جان و دل نوحهخوانی میکردند
حاج علی کرمی مداح اهل بیت و از رزمندگان دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم به نحوه عزاداری رزمندگان سپاه اسلام در سال های جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: واقعه عاشورا و قیام حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام علیه یزید و یزیدیان تاثیرگذاری زیادی بر روی رزمندگان دفاع مقدس داشت تا در برابر رژیم جنایتکار ایستادگی کنند.
وی با اشاره به خلوص مداحان و ذاکرین اهل بیت در روزهای دفاع مقدس، تصریح کرد: علاوه تفکر مقابله با ظالم در دفاع مقدس، نَفَس قدسی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه برای دعوت مردم برای جهاد و ایستادگی در برابر ظالمان بسیار تاثیرگذار بود.
این مداح اهل بیت با بیان اینکه خلوص کلام مداحان اهل بیت(علیهمالسلام) در دوران دفاع مقدس مثال زدنی بود؛ اظهار داشت: در آن دوران مداحان برای نمایش یا خدای نکرده معروف شدن مداحی نمیکردند. به همین دلیل است که روضههای کوتاه و مختصر آنها به جان رزمندگان مینشست و آن آه و ناله ها را به ارمغان می آورد.
* انقلاب اسلامی ادامه خط حضرت سیدالشهدا(ع) است/ اشاره کوتاه مداح به مصیبت کربلا، خطشکن بود
این رزمنده دفاع مقدس، انقلاب اسلامی را ادامه مسیر و انقلاب حضرت سیدالشهدا علیه السلام خواند و اظهار داشت: هرچند دعوت به حق و ایستادگی در برابر صدام جنایتکار، بسیار مهم و ضروری بود؛ اما خلوص گوینده و نفس با تقوای او نیز در ارائه کلام بسیار مهم است. به همین دلیل است که اشاره یک ذاکر اهل بیت در شب عملیات باعث خطشکنی میشد.
کرمی با اشاره به نحوه عزاداری در دوران دفاع مقدس، یادآور شد: آن دوران معمولاً از از مداح دعوت نمیکردند، بلکه خود بچه رزمندههای آن لشکر یا گروهان مداحی کرده و ذکر مصیبت اهل بیت را یاد آوری میکردند. به همین دلیل است که روضهها با جان و دل بچهها عجین میشد چراکه خودشان عامل بودند.
* قله جهاد عاشوراست/ امام حسین(ع) الگوی جهادگران است
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشتهاست» اشاره کرد و گفت: حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در قیام کربلا هر آنچه که در دست داشت فدای اسلام کرد؛ از طفل شش ماهه گرفته تا برادر، برادرزاده، خواهرزاده و جان خود؛ همه آنها را داد تا اسلام باقی بماند.
این همرزم شهید همت ادامه داد: رزمندگان سپاه اسلام قله جهاد را عاشورا میدانستند برای همین در تلاش بودند خود را به نزدیکی این قله برسانند. به همین دلیل است که حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام الگوی تمام عیار برای رزمندگان بوده و هست.
این مداح اهل بیت با بیان اینکه آن رشادتها و جانفشانیهای امام حسین (ع) و اصحابشان باعث کشش ملت ایران در برابر ظالم شد، خاطرنشان کرد: قله عاشورا قلهای دست نیافتنی است برای همین مداحان تلاش کردند که ذرهای از این جانفشانیها را به رزمندگان یادآوری کنند تا رزمندگان با تأسی از حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در این جهاد نیز موفق باشند.
* دفاع مقدس هم یاری رساندن به تفکر امام حسین(ع) بود/ رزمندگان دفاع مقدس رفتند تا سنگر سیدالشهدا(ع) استواربماند
کرمی ادامه داد: بسیاری از ما آرزو داریم از اصحاب و یاران اباعبدالله الحسین(ع) باشیم، ضمن اینکه روزهای دفاع مقدس گوشهای از یاری رساندن به تفکر امام حسین علیه السلام بود؛ هم اکنون هم میتوان یاری رسان امام حسین باشیم.
وی با تاکید بر اینکه رزمندگان دفاع مقدس رفتند تا سنگر حضرت سیدالشهدا علیه السلام استوار بماند، تصریح کرد: تمامی رزمندگان، چه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی چه در زمان جنگ تحمیلی و چه مدافعان حرم همه با علم اینکه احتمال دارد شهید، جانباز یا مفقودالاثر شوند برای حفظ خط ولایت پا در عرصه جهاد گذاشتند.
* واکنش امام خمینی(ره) به تشبیه شهدا دفاع مقدس با حضرت علیاکبر(ع) چه بود؟/نقش مداحان در آشنایی قیام امام حسین(ع)
این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه توفیق داشتم به همراه حاج محسن طاهری مدتی در جماران خدمت حضرت امام(ره) مداحی کنیم؛ یادآور شد: برادر محسن طاهری در قسمتی از شعر خود شهدای دفاع مقدس را با حضرت علی اکبر علیه السلام قیاس کردند که حضرت امام پس از پایان جلسه فرمودند «همه جوانان ما فدای تار موی حضرت علی اکبر».
کرمی گریه برای امام حسین علیه السلام را ادامه خط حضرت سیدالشهدا عنوان کرد و گفت: مداحان و ذاکرین اهل بیت(علیهمالسلام) در دفاع مقدس با تشریح خط سیدالشهدا سعی کردند رزمندگان را با این خط آشنا و برای دفاع آنها را آماده کنند.
وی فعالیت مداحان در دفاع مقدس را در دو بخش حماسی و معرفتی تقسیم کرد و گفت: برخی از مداحان همانند حاج صادق آهنگران مردم و رزمندگان را برای دفاع از انقلاب، اسلام و میهن تهییج میکردند و برخی دیگر از مداحان با نوحه سرایی و روضه خوانی به معرفت رزمندگان میافزودند.
این مداح اهل بیت در بخش پایانی سخنان خود به ذکر خاطرهای پرداخت و افزود: من در کنار برادر رضا پوراحمد شبهای عملیات قبل از آغاز عملیات، مداحی و روضهخوانی میکردیم و بلافاصله پس از آنکه عملیات شروع میشد یک قبضه کلاش بر میداشتیم و همانند سایر رزمندگان نیز به جنگ با دشمن می پرداختیم.