پرسش:
سلام من در جواني و مجردي مرتکب با دوستي خانمي که شوهر دارو باکره شدم و مدتي با ايشان در رابطه بودم و قطع رابطه کردم و توبه خيلي پشيمان هستم و زندگي من دارد خراب ميشود و همون زمان خيلي پشيموني کشيدم ايا اون رابطه ميتواند رخنه در زندگي من کرده باشد و خدا منو بخشيده و من کلا دوباره هيچ وقت مرتکب گناه نشدم
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام سپاس از ارتباط تان با اين مرکز.
پرسشگر محترم؛
گناه هر چه بزرگ باشد ، باز به جهت بزرگي و عظمت رحمت و بخشش الهي ، بخشيده خواهد شد. البته اگر از گناه گذشته توبه واقعي نمايید و از صميم قلب پشيمان بوده و قصد انجام دوباره آن را نداشته باشد .
پس براي جبران گذشته فقط توبه لازم است، توبه و اظهار پشيماني در پيشگاه الهي دستور خاصي ندارد. مهم عزم بر ترک گناه و ندامت و پشيماني دروني است .
چون بر اساس روايات، توبه آثار گناهان را محو ميکند . در اين صورت دغدغهاي براي گناهکار باقي نميماند. امام باقر(ع) در اين باره مي فرمايد: «التائب من الذنب کمن لا ذنب له؛(1) کسي که از گناه توبه کند، مانند کسي است که گناه نکرده باشد».
لذا در صورت تحقق توبه از انسان شکي نيست که خداوند آن را ميپذيرد. اين بشارت را خداوند در قرآن داده است: «هو الّذي يقبل التوبة عن عباده و يعفو عن السيئات؛(2) خدا است که توبه بندگانش را ميپذيرد و گناهان آنان را عفو مينمايد».
دوست عزیز اگر توبه واقعی کردید ، امید به بخشش و رحمت الهی داشته باشید و بنا بر وعده خود خداوند هر گناهی حتی زنا با توبه واقعی مورد بخشش خواهد شد و با بخشش آثار گناه هم از بین می رود و در زندگی شما تاثیری نخواهد داشت:
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ؛بگو اى بندگانم كه زياده بر خويشتن ستم روا داشتهايد، از رحمت الهى نوميد مباشيد، چرا كه خداوند همه گناهان را مىبخشد، كه او آمرزگار مهربان است»(3)
پي نوشت ها:
1. شيخ کليني، الکافي، تعليقه علي أكبر غفاري،تهران، دار الكتب الاسلامية، چاپ چهارم، 1365ق، ج 2، ص 435.
2. شورى (42) آيه 25.
3.زمر، آیه 53.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️