چندی پیش در مطلبی به شانس اندک ایران خودرو و سایپا برای عرضه خودروهای هیبریدی یا برقی در شرایط تحریمی فعلی نوشته بودیم، اما حالا به نظر می رسد که گروه صنعتی مپنا به تکنولوژی مربوط ساخت خودروهای برقی و هیبریدی دست یافته است و حالا یک تفاهم نامه نیز برای همکاری با سایپا در زمینه عرضه خودروهای برقی و هیبریدی خاص این شرکت (دو توان) امضا کرده است. همچنین مدیرعامل ایران خودرو نیز چند ماه پس از گروه سایپا و در شهریور ۹۹ از تمایل خود برای همکاری با مپنا صحبت کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص همکاری مپنا با خودروسازان ایرانی و فعالیتهای دیگر این گروه در حوزه تکنولوژی و تجهیزات مرتبط با برقیسازی محصولات مختلف کشورمان با ما همراه باشید:
۴۰ ایستگاه شارژ خورشیدی خودرو برقی در کشور راهاندازی میشود [به روز رسانی] - تیر ۱۴۰۰
مراسم افتتاح و رونمایی از نخستین ایستگاه شارژ خورشیدی خودرو برقی در گروه مپنا با حضور عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا و محمدحسین رفان، مدیرعامل مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) برگزار شد.
برای طراحی و ساخت این ایستگاه شارژ، بیش از یک سال زمان صرف شده است. توان این ایستگاه شارژ ۳.۷ کیلووات است. به گفته مدیران مکو بیشترین تعداد خودروهای برقی در دنیا از این شارژر استفاده میکنند و بالاترین تیراژ شارژرهای نصب شده در دنیا همین شارژرهای کند با توان ۳.۷ کیلوواتی است.
همچنین توان پنل خورشیدی نصب شده در این ایستگاه ۳ کیلووات است. ضمن این که ایستگاه با قرار گرفتن یک سیستم انرژی استوریج این قابلیت را دارد که برق را به شبکه هم بدهد.
قرار است ۴۰ ایستگاه شارژ تولیدشده در سال جاری در بخشهای مختلف کشور نصب و راه اندازی شود. مدیران مپنا معتقدند با نصب این ایستگاهها و فرهنگ سازی، به زودی علاقه مردم به خودروهای برقی بیشتر شده و زمینه برای استفاده از این خودروها فراهم خواهد شد.
در حاشیه این مراسم عباس علی آبادی، مدیر عامل گروه مپنا اعلام کرد، در بخش خودروهای درون سوز به رغم سابقه ۵۰ ساله، بیش از سه دهه از دنیا عقب هستیم، اما در بخش خودروهای برقی این توانمندی وجود دارد به سرعت پیشرفت کنیم و ظرف دو سال خود را به قافله جهانی برسانیم.
درحال حاضر مپنا توانایی عرضه متنوع محصولات هایتک شارژ خودرو در مقیاسها و انواع مختلف خانگی و آفشور و آنشور را که نسبت به پدیدههای طبیعی قابل حفاظت هستند، را دارد. نمونههای تا ۱۵۰ کیلووات این محصولات رونمایی شده است، اما باید اعلام شود که همین امروز مپنا دانش تولید تا ۶۰۰ کیلووات را در اختیار دارد. نمونهای که برای اتوبوس تولید شده، ۶۰۰ کیلوواتی است. اما باید باتری هم توانایی دریافت آن را داشته باشد. باتریهای جدید این توانایی را دارند.