0

🌼 پرسش: ميخواستم بدونم براي خودسازي بايداز کجاشروع کرد؟

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

🌼 پرسش: ميخواستم بدونم براي خودسازي بايداز کجاشروع کرد؟

اخلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

🌼 پرسش:
سلام
ميخواستم بدونم براي خودسازي بايداز کجاشروع کرد؟؟ساختن شخصيتي که موردرضايت خداباشه؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌼 پاسخ:
با سلام
از اين که تصميم به خودسازي گرفته ايد بسيار خرسنديم و اميدواريم در اين مسير ثابت قدم باشيد و به مراحل بالاتر دست يابيد.
1- شناخت و معرفت - اولين گام در بستر خودسازي تنظيم و تدوين يک تئوري با مطالعه و بازخواني کتب اخلاقي و عرفاني است. بدون مطالعه و تمرکز بر محورها و پيش نيازهاي خودسازي محال است. افتخار ما اين است که تنها دين مترقي عالم که با إقرأ (بخوان) آغاز شده دين مبين اسلام است. براي تغيير کنش فردي و اجتماعي مي بايست گرايش و بينش خود را تغيير دهيم و براي تغيير بينش، بايد دانش خود را تغيير دهيم.
2- در اخلاق و خودسازي تابع اکثريت نباشيم. از اکثريت خط نگيريم. همواره خوبان در اقليت هستند ، از  مدل ها و الگوهاي تمام نماي خود، ائمه اطهار (عليهم السلام)  الگو برداري کنيم. براي رسيدن به قلّه بايد حرکت کرد. و به آنان نزديک شد.
3- تمرين و ممارست .در فرآيند تمرين، هر زمان و هر جا که لغزيديم و نخواستيم يا نتوانستيم و يا بر پايه عواطف و احساسات و نه عقل و انديشه و تئوري مذکور عمل کرديم. خود را جريمه و تنبيه کنيم. و يا به عبارت صحيح تربيت و تزکيه کنيم. براي مثال مقداري صدقه بدهيم. چند رکعت نماز بخوانيم. يک روز روزه بگيريم و... همان کاري که همه عارفان و عالمان وارسته انجام مي دادند و مي دهند.
4- محيط و اجتماع - راحت ترين راه پرهيز از گناه و بستر سازي براي خودسازي، وارد نشدن به محيط مسموم و آلوده به گناه است. روح و روان آدمي همچون جسم او همواره در معرض بيماري مي باشد.
5- رعايت قناعت - طمع و تجمل گرايي و عدم پايبندي به قواعد قناعت و ساده زيستي از اصلي ترين موانع باز دارنده در مسير خود سازي و بالندگي است. لذا دندان طمع را بايد کشيد و دور انداخت. بزرگترين ثروت به تعبير حضرت علي (عليه السلام) قناعت است.
6- رعايت اعتدال - معاشرت با ديگران را به افراط و تفريط نکشانيم. معاشرت و مراوده زياد، فرصت و فضاي خودسازي را محدود، و حساسيت ها و حسادت ها و دخالت هاي ديگران در زندگي را افزايش داده و همين ها سد بزرگي در بستر خودسازي خواهد شد.
7- مديرت و برنامه ريزي - عمر بالاتر و ارزشمندتر از طلاست. مديريت زمان را فراموش نکنيم. مديريت زمان موجب مديريت ذهني و زبان و زندگي خواهد شد.
حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام مي فرمايد: وقت هر انسان مؤمن سه قسمت است:
 1 ـ يک وقت و ساعتي که براي مناجات و دعا و عبادت است
 2 ـ يک وقت و ساعتي که براي کسب معاش و در آمد است
 3 ـ يک وقت و ساعتي که براي تفريح و استفاده از لذتهاي حلال است
8- محاسبه و مراقبه اعمال
 
جهت مطالعه بيشتر درباره خودسازي و تهذيب نفس و توضيحات بيشتر به لينک زير مراجعه نماييد:
https://www.pasokhgoo.ir/node/75828

دوشنبه 4 مرداد 1400  10:03 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها