0

نصّ بر امامت امام رضا(ع) در منابع اهل سنت

aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

سوال

آیا در منابع عامه روایتی درباره نصّ بر امامت امام رضا(علیه السلام) وجود دارد؟

پاسخ اجمالی

منابع اهل سنت روایاتی را در نص بر امامت امام رضا(ع) نقل کرده اند. همانند ابن صباغ مالکی که می گوید: «موسی کاظم(ع) شخصی را به نزد ما فرستاد، آن گاه فرمود: آیا می دانید که برای چه جهت شما را جمع کرده ام؟ گفتیم: خیر. حضرت فرمود: «شاهد باشید که این فرزندم ـ اشاره کرد به علی بن موسی الرضا(ع) ـ وصی من و قائم به امر من و خلیفه بعد از من است». هم چنین داوود بن کثیر رقّی به امام کاظم(ع) عرض می کند: بعد از شما صاحب ما کیست؟ امام به فرزندش ابی الحسن(ع) اشاره کرد و فرمود: «این صاحب شما بعد از من است».

پاسخ تفصیلی

ابن صباغ مالکی از مخزومی نقل کرده: که موسی کاظم(علیه السلام) شخصی را به نزد ما فرستاد، آن گاه فرمود: آیا می دانید که برای چه جهت شما را جمع کرده ام؟ گفتیم: خیر. حضرت فرمود: «اشهدوا انّ ابنی هذا ـ واشار إلی علی بن موسی الرضا ـ هو وصیّی والقائم بامری وخلیفتی من بعدی...»[1] ؛ (شاهد باشید که این فرزندم ـ اشاره کرد به علی بن موسی الرضا(علیه السلام) ـ وصی من و قائم به امر من و خلیفه بعد از من است.... )

او همچنین از داوود بن کثیر رقّی نقل کرده که گفت: به موسای کاظم عرض کردم: فدایت گردم سنّم زیاد شده، دستم را بگیر و از آتش جهنّم نجات ده، بعد از شما صاحب ما کیست؟ امام به فرزندش ابی الحسن(علیه السلام) (حضرت رضا(علیه السلام)) اشاره کرد و فرمود: «هذا صاحبکم بعدی»[2]؛ (این صاحب شما بعد از من است).[3]

پی نوشت

[1] الفصول المهمة، ص 226.

[2] الفصول المهمة، ص 226.

[3] گردآوری از کتاب: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، علی اصغر رضوانی، مسجد مقدس جمکران، قم، 1385 ه.ش، ص 136.

پنج شنبه 31 تیر 1400  8:07 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها