0

🌼 پرسش: مراحل سير و سلوک..

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

🌼 پرسش: مراحل سير و سلوک..

اخلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

🌼 پرسش:
سلام خسته نباشيد
نوجواني 18 ساله هستم،خيلي دوست دارم مراحل سير و سلوک رو طي کنم اما نميدونم چجوري هست و اينکه اصلا کار صحيحي هست که بخوام انجام بدم يا نه، چون شنيدم نيازمند اين هست که يک استادي حواسش بهت باشه . ممنون ميشم راهنماييم کنيد
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌼 پاسخ:
با سلام وعرض ادب
دوست عزیز، آرمان پاكي كه داريد، شايسته تحسين است. نامه شما قبل از هر چیز نشان روح پاك و بی آلایش شما است. از این كه در آغازین روزهای جوانی در اندیشه ساختن روح و جان خویش برآمده تا با عزم و اراده قوی به وادی نور و پاكی قدم نهید، بسیار خوشحالیم.
حقیقت آن است كه هرچند وجود استاد اخلاق در روند تهذیب نفس بسیار مؤثر و مفید است. ولی نبود آن مانع تهذیب نیست. (همچنین قرار گرفتن در مسیر سلوک و بندگی خداوند بهترین و ارزشمندترین کارها می باش)
پرسشگر محترم،
انسان باید تلاش كند هرگز معصیتی در زندگی اش رخ ندهد و واجبات انجام شود كه این امر نیاز به مراقبه و محاسبه است. یعنی پس از آن كه هر روز صبح تصمیم بر چنین نكاتی گرفته شود، در طول روز مراقبت نماید و شب ها محاسبه كند. به مقداری كه موفق بوده‌ خدا را شكر كند. اگر مرتكب گناهی شده‌ استغفار كند. در ابتدا سخت است. ولی پس از مدتی شیرین خواهد شد.
آری ، اگر واقعاً استاد خوبی نصیب انسان شود، بسیار سودمند خواهد بود، اما  اگر دسترسی به استاد نیست، یا انسان به كسی اطمینان ندارد و یا به هر دلیل شرایط و فرصت آن مهیا نیست، باید  آگاهی خود را بالا ببرد و به آن چه دانسته است عمل كند. اگر چنین كند خداوند به تدریج آگاهی‏های او را افزون تر می‏سازد و این مسأله خلأ استاد را پر می‏كند.
از آیة الله بهجت رحمه الله علیه در همین موضوع سؤال می‌‌شود: آیا در سیر به سوی خداوند، باید استاد داشت؟ با فرض نبودن استاد چاره چیست؟ ایشان می‌‌فرمایند "استاد تو علم تو است. به آنچه می‌‌دانی عمل كن، آنچه را نمی‌دانی، كفایت می‌‌شود."
ایشان در جایی دیگر می فرمایند:«هر كس به آن چه می‌داند و یاد گرفته است، عمل كند ،خداوند دانش آن چه را كه نمی‌داند به او عنایت می‌كند». (مؤسسه البهجه، بهجه القلوب ( زندگی نامه آیة الله بهجت )، مركز تنظیم و نشر آثار حضرت بهجت، ص 38.)  
يعني در سير و سلوک، عمل به دستورات شرع مقدس، اساس کار مي باشد.
 در سوره  مبارکه عنکبوت مي خوانيم «والذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا ان الله لمع المحسنين:  کساني که در [راه] ما جهاد کنند، ما به سوي راه هاي خود هدايتشان مي کنيم و خدا همواره با نيکوکاران است»(عنکبوت، 69) اين که مي فرمايد بعد از جهاد و تلاش، مؤمن مشمول هدايت الهي مي شود؛ اشاره به اين است که خداوند اسباب و وسايل هدايت و به عبارتي سير در طريق مستقيم را برايش فراهم، مي نمايد.
لذا شما که می خواهید در مسیر سلوک قرار بگیرید بهترین کار در مراحل اول ترک محرمات و انجام واجبات می باشد .
براي مقصود ارزشمندي كه داريد ابتدا كتابهاي آشنايي با علوم اسلامي، بخش عرفان، اثر شهيد مطهري و كتاب رساله لب اللباب اثر علامه سيد محمد حسين حسيني طهراني را مطالعه بفرمائيد.
در ادامه ،مطالعه اين كتابها نيز بسيار مفيد است:
1- آداب الصلوة - امام خميني
2- چهل حديث - امام خميني
3- المراقبات - ميرزا جواد ملكي تبريزي
4- اسرار الصلوة - ميرزا جواد ملكي تبريزي
5- رساله لقاءالله - ميرزا جواد ملكي تبريزي
6- رساله سير و سلوك بحرالعلوم(بخش اذكار و اوراد اين كتاب به هيچ وجه بدون دستور استاد نبايد عمل شود)
7- سير و سلوك , يك بانوي ايراني (مجتهده امين)
8- اسرار عبادات - آيت‏ اللّه ‏جوادي آملي
9- نامه‏ها و برنامه‏ها - حسن زاده آملي
10- در آسمان معرفت - حسن زاده آملي
11- مقالات -آيت الله محمد شجاعي
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️

 

پنج شنبه 24 تیر 1400  8:29 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها