0

✅پرسش: چند وقتي است احساس ميکنم درونم آشوب است

aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

✅پرسش: چند وقتي است احساس ميکنم درونم آشوب است

مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

✅پرسش:
چند وقتي است احساس ميکنم درونم آشوب است مدام مشغله هاي کاريم ب فکرم خطور ميکنن، مدام با کسي که ميخواهم ازدواج کنم جلوي چشمم مي ايد.
انقدر اين مشغله هايم بزرگ شده ک گاهي احساس ميکنم در نماز ورد ميگويم بعد متوجه اعمال نماز شده و تمرکز ميکنم.
و خيلي سريع روحم خسته ميشود.
از نظر معنوي چطور خودم را قوي کنم؟
چطور ازين مشغله هاي دنياي و تاريک و پوچ رهايي يابم؟
چطور دلم و قلبم را در عبادات يکي کنم؟????
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
پرسشگر گرامی؛
كمال طلبي، خدا خواهي، عشق و پرستش، گرايش به معنويت و درك لذت هاي معنوي همه آموزه هايي است كه از فطرت انسان ناشي مي شود. انسان از درون خويش احساس مي كند كه به معنويت و قرب به خدا نياز دارد، آدمي هنگامي هويت خويش را باز مي يابد كه رابطه اي عميق و عاشقانه با خداوند برقرار نموده باشد. بزرگترين نگراني كساني كه لذت معنويت و ارتباط با خدا را چشيده اند، آن است كه اين رابطه را از دست بدهند و از درك اين لذت محروم شوند.
بزرگترين مشکل انسان در جهت حفظ هويت واقعي خود، ماندن در مسير عبوديت وبندگي خدا و لذت بردن از فضاي معنوي حاکم بر دل انسان، وجود تمايلات نفساني تحريک شده و افراطي است.
يکي از شئون روح انسان نفس است. نفس يكي از ابعاد روح انسان است که مستقيماً با بدن و طبيعت او ارتباط و سروكار دارد و با دو نيروي شهوت و غضب که نيروهاي تحريکي انسان هستند، زندگي طبيعي و مادي او را مديريت مي نمايد.
اين شأن از روح انسان، درصورتي که در حالت اعتدال و بدور از افراط و تفريط عمل کند، مي تواند حتي به تعالي معنوي و سلامت قلب روحاني انسان کمک نمايد و زندگي مادي و معنوي او را به صورت هماهنگ به پيش ببرد، ولي در صورتي که از اين حالت خارج شود و به افراط و تفريط گرايد، از کنترل عقل انسان خارج مي شود، و به صورت افسار گسيخته، دل آدمي را بيمار مي كند و او را به وادي هاي خطرناك گناه و تباهي نزديک مي كند.
** راهکارها و توصيه ها
1- سعي نمائيد از پرخوري و پرخوابي پرهيز نمائيد و چند روز را در هر ماه يا هفته به روزه اختصاص دهيد.
2- از تعصب ها و حساسيت هاي بي جا پرهيز نمائيد و خشم خود را کنترل کنيد. هنگام خشم راه برويد و به اين بيانديشيد که همه چيز و همه کس بر وفق مراد شما خلق نشده است، بسياري از حوادث زندگي ملايم طبع انسان نيست و شايد حکمتي دارد که از ما پوشيده است. چه بسا آنچه را كه ما نمي پسنديم و وجودش آزارمان مي دهد، در حقيقت به نفع و صلاح ما باشد.
3- از نگاه كردن به صحنه هاي محرک بپرهيزيد و از محيط هايي که به نحوي باعث تحريک شما مي شود احتراز نمائيد.
4- هر روز به طور مرتب با ورزش انرژي خود را تخليه نمائيد.
5- برنامه هاي معنوي خود را به صورت مستمر و مرتب انجام دهيد، مانند نماز اول وقت و حتي الامکان به جماعت و در مسجد، قرائت قرآن، توسل و ارتباط با معصومين(ع) و زيارت ايشان، استمداد از مقام ولايت خصوصاً حضرت حجت (عج)، پايبندي به ساير واجبات و انجام برخي مستحبات در حد توان و اقبال قلب، مانند وضو داشتن دائمي و انجام برخي نوافل نمازها و خواندن دعا و مناجات با خداوند.
در صورت عمل به اين برنامه انشاء الله، به کمک خداوند و توجه حضرات معصومين (ع) به کنترل نفس و تقويت معنويت خود موفق خواهيد شد.
** مطالعه کنيد: شهيد مطهري، انسان و ايمان (ج 2 از مجموعه آثار)

+موفق باشید.

یک شنبه 23 خرداد 1400  11:50 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها