رکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
✅پرسش:
خسته نباشيد.من 28سالمه نمازم راتادوسال قبل ميخوندم يه پسر8ساله دارم .امادوسال پيش همسرم درسفرکربلابودندوبعدکه امدندمتوجه رابطه ايشون بايک زن شدم .ازطريق اس ام اس.چون کربلارفته بودونمازميخوندديگه حتي قسمش هم باورم نشد....وخودمم ازهمه چيزبريدم.نمازراکنارکذاشتم.اماالان 7ماهه باردارم ووقتي صداي اذان مياددلم ميگيريداماديگه نميتونم نمازم راشروع کنم.درضمن همسرم فقط وقتي دوبارکربلارفت نمازميخوندوهيچ وقت نمازنميخوند....چيکارکنم براي خودم وشوهرکه بتونيم نمازمون رابخونيم....ممنون
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
اینکه با شنیدن اذان به یاد نماز افتاده و از اینکه نماز را ترک کرده اید احساس بدی به شما دست می دهد، نشان دهنده اینست که همچنان قلب و روحتان با ترک نماز انس نگرفته و عبادت را می طلبد. فرصت را غنیمت بشمارید و قبل از اینکه فطرتتان تغییر کند، ندای نفس لوامه را پاسخ داده و به مسیر درست برگردید.
گاهی اوقات مشکلاتی در زندگی انسان به وجود می آید که باعث رنجشِ خیلی زیاد و حتی حس ناامیدی از زندگی می شود. در این قبیل موارد انسان باید با درایت و هوشمندی، به سراغ عللی که این مسئله را به وجود آورده اند رفته و به حل کردن آن فکر کند. کوتاهی کردن در نماز، نه تنها راه چاره نیست، بلکه مشکلی به مشلکاتتان اضافه می کند. برای درمان درد، باید به سراغ دارو رفت، نه سراغ دردهای بیشتر!! خودِ بی توجهی به خداوند و اعراض از ذکر او، به تصریح قران مایه سختی و مشکلات خواهد شد. «وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى ؛ و هر كس از ياد من دل بگرداند در حقيقت زندگى تنگ [و سختى] خواهد داشت و روز رستاخيز او را نابينا محشور مى كنيم.» (سوره طه، آیه ۱۲۴)
با توجه به اینها، تلاش کنید که رابطه تان را با خداوند اصلاح کنید. نماز و عبادت را مغتنم شمرده و توجه کنید که نماز راهی ست برای شما که به کمال برسید؛ وگرنه خداوند هیچ نیازی به نماز یا عبادت ما ندارد. در مفهوم عبادت و نماز مطالعه کرده و همسرتان را هم در این مورد کمک کنید.
اگر كسي با فلسفه و حقيقت نماز و آثار خواندن و يا نخواندن آن آشنا شد، به هيچ بهانه اي آن را ترك نخواهد كرد و يا دراقامه آن دچار سستي نخواهد شد. علاوه بر آن كه وقتي شناخت و آگاهيش بالا رفت و با حقيقت نماز آشنا شد، در حال نماز حالت توجه و تمركزي به او دست مي دهد كه از هر لذتي بالاتر است. آنچه كه موجب ميگردد برخي از نماز، رويگردان باشند و يا نسبت به آن تساهل كنند، ندانستن فلسفه نماز و يا دركي غلط از آن است. يا علم و معرفت آن ها از ذهن و فكر به درون و جان نيامده است.
در مورد نماز مطالعه کتابهای زیر به شما کمک خواهد کرد:
1-راز نماز، محسن قرائتى
2-راز نماز، بىآزار شيرازى
3-پرواز در ملكوت، امام خمينى
4-از ژرفاى نماز ، آيتالله خامنهاى
5-اين است نقش عبادات، محمد باقر صدر
6- كتاب «پرتوى از اسرار نماز»،استاد قرائتى
7- کتاب «به سوی تو»، آیه الله مصباح یزدی
موفق باشید
🌺
☘️🌺