0

✅پرسش: راه هاي ترک دروغ گويي متاسفانه عادتم شده و بي دليل دروغ ميگم خسته شدم واقعا

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

✅پرسش: راه هاي ترک دروغ گويي متاسفانه عادتم شده و بي دليل دروغ ميگم خسته شدم واقعا

مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

✅پرسش:
راه هاي ترک دروغ گويي متاسفانه عادتم شده و بي دليل دروغ ميگم خسته شدم واقعا
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
پرسشگر گرامی؛
راه هاي درمان واجتناب از دروغ:
با توجه به عواملي كه در ايجاد اين صفت و ريشه دارساختن آن موثر است راه درمان آن نسبتا روشن خواهد بود و به طور كلي براي درمان اين انحراف اخلاقي بايد از طرق زير اقدام نمود:
1- قبل از هر چيز بايد مبتلايان را به عواقب دردناك و آثار سوء معنوي و مادي ، فردي و اجتماعي اين رذيله زشت متوجه ساخت و با تدبير و تفكر در آيات قرآن كريم و سخنان پيشوايان بزرگ دين و تجزيه و تحليل گذشته و گفتار بزرگان به اين نكته برسيد كه دروغ در پاره اي از موارد هر چند نفع شخصي نيز داشته باشد نفعي آني و زود گذر است.و هيچ سرمايه اي براي يك انسان در اجتماع بالاتر از سرمايه اعتماد و اطمينان مردم نسبت به وي نيست كه بزرگترين دشمن آن همين دروغ است.
2- ايجاد شخصيت: يكي ديگر از موثرترين طرق درمان دروغ پرورش شخصيت در افراد است زيرا همانطور كه دانستيم يكي از عوامل مهم رواني دروغ، احساس حقارت و كمبود شخصيت است و در حقيقت دروغ گفتن يك نوع عكس العمل براي جبران اين موضوع است.اگر مبتلايان به دروغ احساس كنند صاحب نيروها و استعدادهايي در درون خود هستند كه با پرورش آنها مي توانند ارزش و شخصيت خود را بالا ببرند نيازي به توسل جستن به دروغ براي ايجاد شخصيت قلابي در خود نمي بينند به علاوه بايد اينگونه افراد را متوجه ساخت كه ارزش اجتماعي يك انسان راستگو بالاتر است ازهر سرمايه مادي و چيزي با آن برابري نمي كند.
3- كوشش براي تقويت پايه هاي ايمان به خدا در دل مبتلايان و توجه دادن آنها به اين حقيقت كه قدرت خدا مافوق تمام قدرتهاست و قادر برحل تمام مشكلاتي است كه افراد ضعيف الايمان به خاطر آن به دروغ پناه مي برند . راستگويان در برابر حوادث گوناگون بر خدا تكيه دارند ولي دروغگوها در اين گونه موارد تنهايند.
4- بايد محيط هاي تربيتي و معاشرتي مبتلايان را از وجود افراد دروغگو پاك كرد تا تدريجا طبق اصل محاكات و تاثيرپذيري محيط وجود آنها از اين رذيله پاك گردد.
** چند نکته مهم:

۱ـ به فوائد و آثار راستگويي از نظر روحي و اجتماعي و معنوي و آثار اُخروي آن توجه كنيد و همچنين پستي و ذلت دروغگويي را در نظر بگيريد و ببينيد آيا واقعاً كسي كه براي يك مسأله ناچيز دروغ مي گويد آيا در مقابل ذلت و پستي و نابودي روح و ايمان و وجدان خود واقعاً سود كرده است؟
۲ـ سكوت كردن به موقع را ياد بگيريد و هر كجا دچار خجالت و محذور ديگر شديد ، سكوت كنيد ، كه سكوت بهترين راه نجات در اين مواقع است و اصولاً عادت به سخن گفتن و حرف زدن يكي از علل عمده دروغگويي است ، زيرا افرادي كه پر گويي مي كنند وقتي سخن صحيح و مفيد نداشته باشند از موهومات و خيالات اضافه ميكنند ، آري سخن گفتن هنر نيست ، درست گفتن هنر است .
۳ـ قبل از سخن گفتن كمي تأمل كنيد و در قضاوت عجله نكنيد ، چرا كه تا سخن نگفته ايد ، اختيار سخن و آبروي شما در دست خودتان است ، اما بعد از سخن گفتن خير ، بهتر است به جوانب سخني كه ميخواهيد بگوييد فكر كنيد و تا مطمئن نشده ايد آن را بيان نكنيد .
۴ـ از حرص و طمع بپرهيزيد كه اين دو ، انسان را به گناهان بسياري از جمله دروغگويي وادار مي كنند .
۵ـ كارهاي خود را به گونه اي تنظيم كنيد كه نياز به دروغ پيدا نكنيد و احياناً اگر از شما كوتاهي و خطايي سرزد و مورد مؤاخذه قرار گرفتيد ، شهامت راست گفتن را داشته باشيد و عواقب آن را تحمل كنيد ولي تن به ذلت ندهيد .
۶ـ و از مهمترين راه هاي اجتناب از دروغ ، اجتناب از دروغهاي كوچك و عادي است . كساني كه از مفاسد دروغ آگاه بوده اند در كلمات و تغييرات روزمره خوددقت مي كرده اند.

+موفق باشید.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️ @

سه شنبه 11 خرداد 1400  11:47 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها