خلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
✅پرسش:
در روابط با دوستان گاهي دوستان کار خوب در حق آدم انجام ميدهند و گاهي به آدم توهين مي کنند يا با آدم دعوا مي کنند.حالا سوال من اينه وقتي من ميخواهم خوبي يا کاري در حق آنها کنم هم خوبي ها و هم بدي هايشان در ذهنم ميايد که ميمانم به ياد کدام باشم خوبي يا بدي آنها.خوبي کنم يا بدي
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
پرسشگر گرامی؛
بهترین کار انجام کارهای مثبت و نیک است، گرچه دیگران قدردان آن نباشند.
نظر اسلام در مسئله احسان و نیکی به مردم روشنتر از آن است که نیاز دلیل و برهان داشته باشد؛ زیرا با مراجعه به منابع دینی مشاهده میشود که در آیات قرآن و روایات وارده از سوی پیشوایان دین، فراوان به این موضوع سفارش شده است. این اهمیت تا جایی است که در منابع حدیثی سرفصلهایی با عنوان «استحباب نیکی به برادران» را به خود اختصاص داده که در ذیل آنها روایات زیادی در اهمیت و جایگاه احسان و نیکی، تجلیل از افراد نیکوکار، آثار و برکات کارهای نیک در حق دیگران و... جمعآوری شده است. علاوه بر اینها سیره و منش پیامبر اسلام(ص) و ائمه(ع) سرشار از این کار پسندیده است.
** در مورد سوالتان باید عرض کنیم که:
در فرهنگ اسلامی ایرانی این معنا جا افتاده است که «هر چه کنی به خود کنی؛ گر همه نیک و بد کنی»، یا «تو نیکی کن و در دجله انداز؛ که ایزد در بیابانت دهد باز». این به معنای نیکی کردن به دیگران، بی چشمداشت از آنان است، چرا که بازگشت این نیکی و احسان در نهایت به خود فرد است.
در آموزههای قرآنی، نگاهی برتر به این رفتار ارزشی شده و از فرازی برتر، احسان به دیگران همان احسان به خود دانسته شده است.
+موفق باشید.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️ @