مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
✅پرسش: من باکسي رابطه ندارم.نمازام اول وقت کلي چله مٹل چله( مجير?حديٹ کسائ?دعاي توسل?زيارت عاشورا?سورہ يس?سورہ حشر??دعاي معراج?دعاي نادعلي?دعاي يستشير??ايت الکرسي?)5ماه هرشب سوره واقعه و احزاب.نزديک 10تا15ذکر.نمازهابي مثل(نماز امام زمان.نماز حضرت علي.نماز امام رضا.نماز امام جواد.نماز امام حسن.نماز استغاثه حضرت زهرا) گفتن فالن سورہ با گلاب بنويس نوشتم?دعاي مقنعه م با گلاب نوشتم ?گفتن زير بارون دعا کن دعا کردم?گفتن دم اذون دعا کن دعا کردم?گفتن بمادرت بگو چله برات بگيرہ مادرمم 5_6تا چله گرفت?مادرم نماز استغاٹہ حضرت زھرا خوند?ھمش ميگم دعات ميکنم ?صدقہ دادم چند ماہ پشت سرم کلي رفتم حرم ازامام رضا خواستم که شفاعتم کنه مشکلم حلشه ديگہ چکار کنم?توروخدا نصحيت نکنيد کمکم کنيد 🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸 🌺پاسخ: پرسشگر گرامی؛ براى استجابت دعا نیز باید شرایطى را مهیا نمود و موانعى را برطرف ساخت. در ذیل به برخى از شرایط و موانع اشاره مىشود: 1. دعا باید از صمیم قلب باشد تمام ذرات وجود انسان یک چیزى را بخواهد و طلب کند و دل و زیانش با عمل و رفتارش هماهنگ باشد. 2. اعتماد به خدا و اطمینان به اجابت او امام صادق(ع) فرمود: «خدا دعایى را که از دل غافل و بى خبر برخیزد، مستجاب نمىکند پس وقتى دعا کنى، از عمق دل به او روى آور (و دلت را با زبانت همراه گردان) و سپس به اجابت دعایت مطمئن باش».(بحارالانوار ج 93، ص 305) 3. قطع امید از غیر خدا و امید و اطمینان به خداوند امام صادق(ع) فرمود: «هرگاه یکى از شما بخواهد که هر چه از خدا درخواست مىکند، خدا به او عطا فرماید، باید از همه مردم ناامید و مأیوس گردد و هیچ امیدى جز به درگاه خدا نداشته باشد».(عدة الداعى، ص 97) او به نقطهاى از ایمان و توکل باید برسد که بداند همه قدرتها و علل جهان تحت اراده و قدرت الهى قرار دارند. پس از خدا بخواهد که اسباب و علل مادى و معنوى جهان را جهت صلاح و منفعت او قرار دهد. 4. دعا باید در کنار تلاش و تدبیر باشد. پیامبر اکرم(ص) فرمود: «الداعى بلا عمل کالرامى بلا وتر؛ کسى که دعا مىکند و به دنبال آن تلاش و عمل نمىکند، مانند آن است که بى چله کمان تیر مىاندازد».(عدة الداعى، ص 97) دعا نمىتواند جاى تلاش و برنامه ریزى در زندگى را بگیرد، بلکه مکمل آن مىتواند باشد. 5. دعا باید با حالت تضرع و دلى شکسته باشد امام صادق(ع) فرمود: «هرگاه دلتان شکست، دعا کنید، زیرا دل تا پاک و خالص نشود، شکسته نمىشود».(مکارم الاخلاق، ص 315) **چند تذکر: 1 - گاهى با وجود تمام شرایط دعا، دعا مستجاب نمىشود، چون به مصلحت ما نیست، یعنى چیزى را طلب مىکنیم که به سود ما نیست، اگر چه مىپنداریم به نفع ما و خیر است.(بقره، آیه 216) 2 - گاهى دعا مستجاب مىشود، ولى از روى مصالحى تحقق عملى آن به تأخیر مىافتد، حتى ممکن است تا بیست سال طول بکشد تا محقق گردد. 3 - در روایت است خداوند وقتى بندهاى را دوست داشته باشد، اجابت دعاى او را به تأخیر مىاندازد تا بندهاش با او راز و نیاز گوید. از این رو مؤمنان ثابت قدم هیچ گاه از تکرار دعا مأیوس نمىشوند، بلکه مى گویند: دست از طلب ندارم تا کام من برآید یا جان رسد به جانان یا جان ز تن درآید 4- گاهی اجابت دعاها در آخرت به صورت پاداش نمایان می شود و در دنیا خواسته اش بنابر مصالحی داده نمی شود. اگر کسی بداند خداوند در عوض عدم اجابت دعا در دنیا، چه پاداشی برای او در آخرت در نظر گرفته است، هرگز نا امید نمی شود. از روایات استفاده می شود که هیچ دعایی بی اثر نیست و هر دعایی در دنیا و آخرت تأثیر مناسب خود را دارد. +موفق باشید. 🌺 ☘️🌺 🌺☘️🌺☘️🌺☘️ @pasokhgoo5
pasokhgoo5