انواع دستگاه های پرکن
دستگاه پرکن مایعات: مایعات شامل طیف گسترده ای از محصولات خوراکی و غیر خوراکی که میتوانند رقیق یا غلیظ باشند هستند پرکردن مایعات به سه روش:
فشاری: این دستگاه که به یک پمپ و یک مخزن متصل است مایع را با فشار زیاد درون بطری و با ارتفاع اندازه گیری شده وارد میکند. این دستگاه باعث تسریع در فرآیند پر کردن میشود.
پیستونی: برای پرکردن ظروف از موادی مثل سس، عسل، رب گوجه فرنگی و … از دستگاه پیستونی استفاده میشود. این دستگاه ها سوپاپ های دارند که نسبت به ورود خوراکی حساس هستند و با واکنش به این مواد باز یا بسته میشوند. مخزنی که روی این دستگاه پرکن تعبیه شده است با سرعت بالاتری ظروف را پر میکند. درصد خطای دستگاه های پرکن پیستونی خیلی کم است.
پمپی: این دستگاه نسبت به نوع پیستونی سرعت عمل بیشتری دارد و برای پر کردن مواد با ویژگی ویسکوزیته که ظاهرا شبیه به خمیر هستند مثل کره عسل رب … کاربرد دارد. اما دقت این دستگاه کمی پایین تر از نوه پیستونی است و درصد خطای بالا تری دارد. مزیت هایی که این دستگاه دارد شامل جابجایی مثبت و قابلیت تنظیم برای یک حجم مشخص است.
دستگاه پرکن بدون توجه به اندازه ظروف پر کردن را بر اساس حجم انجام میدهند و به معنی این است که همه ی ظرف ها سطح مایع یکسانی دارند.
دستگاه اسپری کن: این دستگاه برای تزریق گاز به قوطی ها مورد استفاده قرار میگیرد و این کار را در سه مرحله انجام میدهد: پرکن، پرچ کن و تزریق گاز. نحوه ی عملکرد این دستگاه به ترتیب اینگونه است که ابتدا قوطی های خالی توسط اپراتور در یک خط و در زیر دستگاه پرکن به صف میشوند و فشردن اهرم باعث شروع فرآیند تزریق میشود.
سپس باید قوطی را پرچ کرد و هد این وظیفه را بر عهده میگیرد. وقتی که والو روی قوطی قرار میگیرد در ادامه تزریق و پرچ قوطی ها صورت میگیرد.
منبع : https://efpromm.ir/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%BE%D8%B1%DA%A9%D9%86/