اهمیت صبر در برابر مصائب در کلام امام علی(ع)
امیرالمؤمنین علیهالسلام در احادیث متعددی به جایگاه و اهمیت صبر در هنگام سختیها و مصائب اشاره کرده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از مهمترین ویژگیهای برتر انسان مؤمن، در فرهنگ قرآن و عترت، صبر و بردباری در برابر سختیها و مشکلات زندگی است. مولای متقیان امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در روایتی فرمود: «صبر آن است که انسان مصیبتی را که به او میرسد، تحمل کند و خشم خود را فرو برد.» (غررالحکم، جلد 2 حدیث 1874)
صبر بر مصیبتها به این معناست که انسان بر ایمانیات و اعتقادات خود استحکام داشته باشد و موجب لغزش او نشود. از این منظر است که امام صادق علیهالسلام در روایتی میفرماید: «اگر مؤمن پاداشی را که برای مصیبتها خداوند برایش در نظر گرفته بداند، هر آینه آرزو میکند که او را با قیچی تکه تکه کنند.» (اصول کافی، ج3، ص354)
حجتالاسلام محمدی سعیدیآریا کارشناس مسائل دینی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اهمیت صبر در آموزههای دینی گفت: در آموزههای دینی، توصیههای مهمی بههنگام نزول بلا و سختی بیان شده که نخستین آن «صبر» است. صبر از جمله صفات برجستۀ مؤمنان است. خدای متعال در آیۀ سوم سورۀ مبارکۀ «عصر» اینطور ما را به صبر دعوت کرده است: «وَتَواصَوا بِالصَّبرِ»؛ این فعل در باب تفاعل است و وقتی فعلی در این باب بهکار میرود یعنی یکدیگر را به صبر توصیه کنید.
وی افزود: یکی از ثمرات صبر، کار مفید انجام دادن است؛ چراکه عجله و بیصبری موجب میشود خروجی کار ما مطلوب نباشد، بنابراین طبق این آیه از قرآن، توصیۀ به صبر یکی از اقدامات مؤثر و لازم ما در چنین اوقاتی است.