0

آنچه درباره دندان قروچه کودکان زیر ۲ سال باید بدانید!

 
sanazhedayati
sanazhedayati
کاربر جدید
تاریخ عضویت : مهر 1399 
تعداد پست ها : 12
محل سکونت : تهران

آنچه درباره دندان قروچه کودکان زیر ۲ سال باید بدانید!

دندان قروچه کودکان در خواب برای کودکانی که اولین دندان‌های خود را درمی‌آورند، در چهار یا هفت ماهگی طبیعی است. همچنین در کودکانی که شروع به درآوردن دندان‌های دائمی خود در حدود شش سالگی می‌کنند نیز شایع است.

وقتی به کودک در خواب خود نگاه می کنید، دلتان می خواهد صدای خواب های شیرین را بشنوید: تنفس راحت و شاید گاهی آه. اما بعضی از والدین صدای سخت تری مانند ساییدن دندان را می شنوند. در واقع دندان قروچه در کودکان بسیار شایع است.

دندان قروچه اصطلاحی برای دندان ساییدن یا فشار دادن فک است و بسیاری از بچه ها به آن مبتلا هستند (به گفته کارشناسان ۲ تا ۳ کودک از ۱۰ کودک دندان قروچه می کنند)، اما بیشتر آن ها زود رشد می شوند. دندان قروچه اغلب در طی مراحل خواب عمیق یا هنگامی که بچه ها تحت استرس هستند، اتفاق می افتد.

علت دندان قروچه کودکان در خواب

اغلب دندان قروچه کودکان در خواب، با استرس و اضطراب مرتبط است. اگر دندان های کودک شما فرسوده به نظر می رسد یا کودک از حساسیت یا درد دندان شکایت دارد، با دندانپزشک خود مشورت کنید. برخی از این نکات عبارتند از:

  • استرس کودک خود را کاهش دهید، به ویژه درست قبل از خواب
  • تمرینات ماساژ و کشش را برای شل شدن عضلات امتحان کنید

در بعضی موارد دندان های بالا و پایین کودکان به درستی تراز نشده اند و در پاسخ به درد، کودکان در خواب دندان قروچه می کنند. کودکان ممکن است با دندان قروچه به عنوان راهی برای تسکین درد، دندان های خود را خرد کنند. دندان قروچه در خواب معمولاً صدمه ای نمی زند، اما وقتی ساییدن دندان به طور منظم اتفاق افتد، دندان ها آسیب می بینند و عوارض دیگری مانند ناراحتی و مشکلات عضلات فک ایجاد می شود.

علت دندان قروچه در کودکان زیر ۲ سال

دندان قروچه در کودکان، عوامل خاصی مانند بزرگ شدن لوزه ها، ترمیم های پر کننده زیاد، خطر ابتلا به برخی بیماری ها، کمبودهای تغذیه ای، آلرژی، وجود انگل، اختلالات غدد و عوامل روانی مانند اضطراب باعث دندان قروچه کودکان دارد.

کارشناسان همیشه مطمئن نیستند که چرا دندان قروچه رخ می دهد. در برخی موارد، ممکن است بچه ها دندان های بالا و پایین تراز نداشته باشند. برخی دیگر این کار را به عنوان پاسخی به درد انجام می دهند، مانند درد گوش یا دندان درآوردن. کودکان ممکن است دندان های خود را به عنوان راهی برای تسکین درد، همانطور که ممکن است برای درد یک عضله آن را مالش دهند، روی هم فشار دهند. بسیاری از بچه ها برای این علل نسبتاً شایع زودتر رشد می کنند.

استرس- به طور معمول فشار عصبی یا عصبانیت- دلیل دیگر آن است. به عنوان مثال، ممکن است کودک نگران امتحان در مدرسه یا تغییر روال زندگی( خواهر و برادر یا معلم جدید) باشد. حتی مشاجره با والدین و خواهر و برادرها نیز می تواند باعث استرس در زمان ایجاد دندان قروچه شود.

درمان دندان قروچه در کودکان

اکثر بچه ها با دندان قروچه بزرگ می شوند، اما ترکیب مراقبت های دندانی توسط والدین و مراجعه منظم به دندانپزشکی می تواند به کنترل مشکل تا زمان وجود آن کمک کند.

در مواردی که دندان ساییدن و فشردن باعث اذیت شدن صورت و فک کودک یا باعث آسیب به دندان می شود، دندانپزشکان ممکن است یک محافظ شبانه ویژه برای کودک شما تهیه کنند. محافظ شبانه که مخصوص دندان های کودک ساخته شده، شبیه محافظ دهانی است که توسط ورزشکاران استفاده می شود. اگرچه ممکن است عادت کردن به آن طول بکشد، نتایج مثبت آن به سرعت اتفاق می افتد.

آنچه درباره دندان قروچه کودکان زیر ۲ سال باید بدانید!

درمان خانگی دندان قروچه در خواب

بسته به این که علت آن فیزیکی باشد یا روانی، ممکن است کودکان بتوانند با استراحت قبل از خواب، دندان قروچه را کنترل کنند- به عنوان مثال، با دوش آب گرم، گوش دادن به موسیقی آرام یا خواندن کتاب.

در مورد دندان قروچه ای که ناشی از استرس است، بهتر است راهی برای کمک به حل شدن مشکل وی پیدا کنید. به عنوان مثال، کودکی که نگران دور شدن از خانه برای اولین سفر کمپینگ است، بهتر است به او این اطمینان داده شود که مادر و پدر در صورت لزوم در آن نزدیکی هستند.

تشخیص دندان قروچه توسط دندانپزشک اطفال

بسیاری از کودکانی که در خواب دندان قروچه می کنند، ممکن است حتی از این موضوع آگاهی نداشته باشند، بنابراین اغلب خواهر و برادرها یا والدین مشکل را تشخیص می دهند.

برخی از علائم برای مراقبت عبارتند از:

  • هنگام خواب کودک صدای ساییدن بشنویید
  • شکایت از درد فک یا صورت پس از بیدار شدن از خواب
  • درد همراه با جویدن

اگر فکر می کنید کودک شما دندان هایش را می ساید، به دندانپزشک اطفال مراجعه کنید، تا دندان ها را از نظر مینای دندان و ساییدگی و پارگی غیرمعمول و حساسیت دندانی بررسی کند.

دکتر میلاد افشار دندانپزشک جراح 

چهارشنبه 27 اسفند 1399  11:15 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها