0

آشنایی با سندروم رینود و نحوه درمان آن

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

آشنایی با سندروم رینود و نحوه درمان آن

 

در این مقاله شما را با یکی از بیماری هایی آشنا می کنیم که بیش تر افرادی که در مناطق سرد سیر زندگی می کنند به آن مبتلا می شوند. این بیماری را می توان با روش های دارویی و پیشگیری از عوامل موثر در آن و همچنین جراحی عصب ها درمان کرد. اگر اطلاعات بیش تری از این بیماری می خواهید تا پایان این مطلب با ما باشید.

سندروم رینود یکی از بیماری هایی می باشد که دارای علامت های ساده ای است و شما می توانید به راحتی آن را تشخیص بدهید. این بیماری در سال ۱۸۶۲ توسط موریس رینود توصیف شد و به نام همین فرد نیز نام گذاری شد.

 

 سندروم رینود

 

سندروم رینود

رینود بیماری می باشد که فرد در هنگام سرما احساس بی حس بودن و سوزش در بخشی از قسمت های بدن می کند و بیش تر دست ها و پا های فرد در معرض این مشکل قرار می گیرند. باید بدانید افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می کنند بیش تر از سایرین دچار این مشکل می شوند و باید بدانید که زنان حدودا ۱۰ برابر بیش تر از مردان در معرض این بیماری هستند.

نشانه های رینود

سندروم رینود زمانی برای افراد ایجاد می شود که درجه بدن آن کاهش یابد و در این صورت رگ های خونی منقبض می شوند و خون را به سختی از خود عبور می دهند و این مشکل باعث ایجاد هیپوکسی می شوند و در بیش تر بافت هایی که این مشکل ایجاد می شود رنگ پوست در آن ناحیه به رنگ سفید در می آید و یا به رنگ آبی کبود تبدیل می شود. این مشکل می تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود ولی بیش تر در دست ها و پا ها نمایان می شود و زمانی که شما دچار آن می شوید حدودا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه طول می کشد تا بدنتان به حالت عادی باز گردد و شما در این زمان می توانید با ماساژ دادن مکان هایی که آسیب دیده است خون رسانی به آن را بیش تر کرده و این پدیده را زود تر خنثی کنید.

نکته : توجه داشته باشید که زنان باردار ممکن است این سندروم را در نوک پستان های خود تجربه کنند.

نشانه های رینود

علت های رینود

فرد سالم زمانی که وارد هوای سرد می شود و یا دستش را زیر آب سرد می گیرد دمای بدنش افزایش می یابد تا بتواند گرمای از دست رفته را باز گرداند در صورتی که بدن و سیستم گردش خون افراد مبتلا به رینود هیچ واکنشی در برابر سرما از خود نشان نداده و در نتیجه بخشی از بدن آن ها سرد می شود و رنگ آن تغییر می کند. باید بدانید که دو نوع رینود وجود دارد که یکی از آن ها رینود اولیه می باشد و دیگری رینود ثانویه نام دارد. نوع اول رینود از نوع دوم آن شایع تر است و بیش تر در افراد بروز می کند. در ادامه دلایل ایجاد هر نوع رینود را به صورت مجزا برایتان بررسی خواهیم کرد.

علل ایجاد رینود اولیه

  • این نوع زنان را بیش تر در گیر می کند.
  • به مناطق آب و هوایی که فرد در آن زندگی می کند بستگی دارد.
  • اگر یکی از افراد به این سندروم مبتلا باشد می توان گفت یکی از بستگان درجه یک نیز این بیماری را داشته است.

رینود ثانویه و علت های آن

  • آترواسکلروز
  • ایجاد پلاک در رگ های خونی
  • بیماری برگر
  • تایپ کردن
  • نواختن آلات موسیقی مانند گیتار و پیانو
  • شغل هایی که نیازمند حرات تکراری می باشند.
  • سندروم تونل کارپ
  • سیگار کشیدن و مصرف سایر دخانیات
  • جراحی مچ

چگونگی تشخیص رینود

نحوه تشخیص

سندروم رینود یکی از بیماری هایی می باشد که باید با ظرافت تشخیص داده شود. پزشکان برای تشخیص نوع اولیه و نوع ثانویه آن کاپیلاروسکوپی انجام می دهند و گاهی پزشک از شما می خواهد تا آزمایش خون بدهید تا این کار به صورت دقیق تر انجام شود.

درمان رینود

سندروم رینود یکی از بیماری هایی می باشد که می توان با روش های بسیار ساده از آن پیشگیری کرد و یا در صورتی که این بیماری رو به افزایش باشد می توانید به راحتی آن را کنترل کنید و یا آسیب های احتمالی را به حداقل برسانید.

پیشگیری

همان طور که می دانید برخی از بیماری ها درمان های خاصی ندارند بنابراین می توانید با استفاده از روش های پیشگیری از  بروز علامت های آزار دهنده آن ها جلوگیری کنید. در ادامه نکاتی را برایتان بیان می کنیم که به راحتی می توانید این کار را انجام بدهید و این سندروم را تحت کنترل خود در بیاورید.

  • اگر در مناطق سرد و کوهستانی زندگی می کنید قبل از خروج از خانه سعی کنید لباس های گرم بپوشید.
  • استرس خود را مدیریت کنید زیرا استرس باعث کاهش دمای بدن و ایجاد رینود می شود بنابراین مدیریت کردن آن می تواند تا حدودی از بروز این بیماری جلوگیری کند.
  • سعی کنید از کافئین و الکل استفاده نکنید.
  • سعی کنید قبل از رانندگی ماشین خود را گرم کنید تا از بروز ناگهانی این سندروم در حین رانندگی پیشگیری کنید.

درمان رینود با دارو

استفاده از دارو

برای برخی از موارد دکتر سعی می کند دارویی تجویز کند تا فرد مبتلا به این سندروم بتواند به راحتی نوع متوسط و شدید این سندروم را کنترل کند. دارو هایی که برای این سندروم استفاده می شود بسیار خاص اند که در ادامه کار آیی آن ها را برایتان بررسی می کنیم.

  • دارو های مسدود کننده کانال های کلسیم یکی از رایج ترین نوع دارو هایی می باشد که برای افراد مبتلا به بیماری رینود مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو ها می توان به داروی آملودیپین، داروی نیفدیپین و داروی فلودیپین اشاره کرد.
  • پماد های نیتروگلیسیرین به بیماران کمک می کند تا جریان خون در بدن آن ها سریع تر شده و نشانه های این بیماری را کنترل می کند. باید سعی کنید این پماد را به نواحی که دچار رینود می شود اعمال کنید.
  • دارو هایی که برای تمیز کردن رگ های خونی به کار می روند می تواند به کاهش علامت های این سندروم کمک کنند. از این دارو ها می توان به قرص لوزارتان، سیلدنافیل و قرص فلوکستین اشاره کرد.

جراحی

یکی دیگر از روش های درمانی این بیماری جراحی می باشد. البته همه افرادی که دارای این سندروم می باشند نیازی به جراحی عصب ندارند ولی برخی از آن ها که دچار نوع بسیار شدید می باشند باید از این روش استفاده کنند.

جمعه 22 اسفند 1399  12:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها