خاگینه بروجردی، شباهت بسیاری به پنکیک دارد و با مارمالاد یا مربا سرو میشود.
مواد لازم برای پنج نفر
- ۵ عدد تخممرغ
- ۳ قاشق غذاخوری آرد
- نمک به مقدار لازم
- کره به مقدار لازم
- ۵ قاشق غذاخوری مربا با طعم دلخواه
طرز تهیه خاگینه لرستان
مرحله اول:
تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و آنها را با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شوند. سپس آرد و نمک را در کاسه بریزید و مواد را با همزن دستی یا برقی مخلوط کنید تا یک مایه یکدست داشته باشید.
مرحله دوم:
تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس شعله گاز را کم کنید و کره را در تابه بریزید. صبر کنید تا کره آب شود. سپس مایه خاگینه را در تابه بریزید و اجازه دهید تا خودش را بگیرد و سرخ شود. خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
مرحله سوم:
خاگینه را در بشقاب سرو قرار دهید و مارمالاد یا مربای دلخواه خود را روی نیمی از دایره بریزید. سپس نیمه دیگر خاگینه را روی مربا برگردانید. خاگینه را بهشکل دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه خاگینه لرستان
- خاگینه بروجرد یا لرستان، معمولا با مربای آلبالو سرو میشود.
- شما میتوانید با افزودن کمی آرد بیشتر، مایه خاگینه را تبدیل به خمیر کنید. سپس خمیر را در قالب پهن کنید و مربا را در وسط آن بریزید. قالب را برای حدود ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا خاگینه آماده شود.
- برخی افراد از کمی زعفران دمکرده غلیظ برای خوشرنگ گردن خاگینه استفاده میکنند.
- شما میتوانید خاگینه را بهجای مربا با عسل و مغزهای دلخواه خود نیز سرو کنید.