0

عادت سالم که کیفیت زندگی‌تان را بهبود می‌بخشد

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

عادت سالم که کیفیت زندگی‌تان را بهبود می‌بخشد

تغییراتی ساده با اثراتی بزرگ!

20 عادت سالم که کیفیت زندگی‌تان را بهبود می‌بخشد (1)

برای این‌که کیفیت زندگی‌تان را بهبود ببخشید نیازی نیست کارهای خاص و بزرگی انجام دهید؛ در واقع این کار بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید و تنها نیاز به ایجاد و یا تغییر چند عادت کوچک دارد.
 
کتاب خواندن
۱- هر ماه یک کتاب جدید بخوانیدقبل از اینکه به زیاد بودن ۱۲ کتاب در سال اعتراض کنید در نظر داشته باشید که هیچ‌چیز بهتر از باز کردن بسته‌ی کتاب‌ها و یاد گرفتن چیزهای جدید و جالب که تا حالا نشنیده‌اید نیست. یا حتی گوش دادن به کتاب‌های صوتی می‌تواند مفهومی در بر داشته باشد که زندگی شما را به کلی عوض کند. مهم نیست چطور کتابی را می‌پسندید. میلیون‌ها کتاب وجود دارند که می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید.
اگر می‌خواهید رشد کنید، یاد بگیرید، یا آگاهی خود را افزایش دهید کتاب خواندن یکی از راه‌های متعدد برای رسیدن به این اهداف است و ماهیانه یک کتاب خواندن بهترین قدم برای شروع.
تصور کنید زندگی‌تان بعد از خواندن ۱۲ کتاب چه تغیری با الآن خواهد داشت؟
 

۲- یاد گرفتن را یک سرگرمی بدانید

یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌های الهی توانایی یاد گرفتن چیزهای جدید است. ما در کودکی دائماً در حال یادگیری هستیم، دنیا را می‌گردیم و مجذوب پدیده‌های جدید اطرافمان می‌شویم. ولی وقتی بزرگسال می‌شویم عطشمان برای یادگیری فروکش می‌کند. یکی از راه‌های بهبود بخشیدن به زندگی‌تان حفظ کردن همین عطش است!
هنر جدیدی را انتخاب کنید و شروع به یادگیری کنید، کتاب‌هایی را انتخاب کنید و از محتوای آن‌ها چیزهای جدید یاد بگیرید، پادکست‌هایی را پیدا کرده و راجع به موضوعات مختلف گوش دهید.
انتخاب‌های شما برای یادگیری بی‌پایان است؛ اما مهم‌ترین چیز باقی ماندن بر آن و رها نکردنش است.

یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌های الهی توانایی یاد گرفتن چیزهای جدید است. ما در کودکی دائماً در حال یادگیری هستیم، دنیا را می‌گردیم و مجذوب پدیده‌های جدید اطرافمان می‌شویم. ولی وقتی بزرگسال می‌شویم عطشمان برای یادگیری فروکش می‌کند. یکی از راه‌های بهبود بخشیدن به زندگی‌تان حفظ کردن همین عطش است

 

۳- از منطقه‌ی امن ذهن خود بیرون بیایید

این یکی از سخت‌ترین راهکارهاست. همچنین یکی از ترسناک‌ترین‌ها برای کسانی که نفسشان آن‌ها را بارها و بارها به انجام دادن کارهای روزمره و یکسان تشویق می‌کند. باید این را بدانید که تکرار و تمرین عبور از چارچوب ذهنی‌تان به‌مرور باعث ساده‌تر شدن آن می‌شود. بیرون آمدن از منطقه‌ی امن ذهنتان را مثل یک تفریح بدانید و کارهایی انجام دهید که در روتین عادی زندگی‌تان هیچ‌وقت به سراغ آن‌ها نرفته‌اید. مثلاً از مسیرهای مختلفی برای رفتن به خانه استفاده کنید، با همسایه‌تان بیرون بروید، اندکی بدوید و یا هر کاری که به آن علاقه دارید.
منطقه‌ی امن ذهن افراد متفاوت است؛ کارهایی کنید که خارج از حباب فکری زندگی‌تان است مهم نیست این کار چقدر بزرگ یا کوچک است. این کار جزو عادت‌های ثابت شما خواهد شد.
اگر می‌خواهید اثری را در زندگی ببینید که هیچ‌گاه مشابهش را ندیدید پس کارهایی را بکنید که هرگز مثل آن‌ها را انجام نداده‌اید.
 

۴- برای زمانتان ارزش قائل باشید

زمان تنها چیزی است در این دنیا که نمی‌توان آن را به عقب برگرداند و این بدان معناست که باارزش‌ترین دارایی شما است. با این حال ما خیلی راحت آن را می‌گذرانیم؛ آن را به کسانی اختصاص می‌دهیم که شایستگی آن را ندارند یا دسته‌ای دیگر آن را در فضای مجازی هدر می‌دهند.
ارزش‌گذاری برای زمانتان را مهم‌ترین اصل خود قرار دهید. با این کار به طور طبیعی به سمت کارهایی جذب می‌شوید که در راستای هدفتان هستند و شما را به آنجایی که می‌خواهید خواهند رساند.
 

۵- به طور دقیق اهدافتان را مشخص کنید

افراد موفق دقیقاً می‌دانند می‌خواهند به چه چیزی دست یابند. دقت کنید که عنوان شد به چه چیزی دست یابند نه اینکه چطور به آن چیز برسند زیرا چگونگی آن اهمیتی ندارد. آن‌ها می‌دانند چه می‌خواهند و راه‌هایی را به آن هدف‌هایشان می‌سازند تا مطمئن شوند که به آن می‌رسند فارغ از این‌که چقدر این راه‌ها طاقت‌فرسا و طولانی باشند.
این یک حقیقت است که شما باید بدانید چه می‌خواهید قبل از اینکه به آن برسید.
این یک قاعده‌ی کلی و مهم در قانون جاذبه است. بنشینید و سنگ‌هایتان را با خودتان وا بکنید! چه می‌خواهید؟ چه نمی‌خواهید؟ و به هدف‌هایتان توجه کنید تا هنگامی که به بیراهه رفتید شما را به راه درست برگردانند.
 

۶- به خودتان اهمیت بدهید

این‌که خودتان را دوست داشته باشید و به خودتان اهمیت بدهید برای سلامتی فکری شما بسیار مفید است.
باید قبل از کمک به دیگران از سلامت خودتان مطمئن باشید زیرا شما نمی‌توانید قبل از اینکه بهترین خودتان باشید سودی به دیگری برسانید.
برای خودتان وقت بگذارید و راه‌های مختلف برای رسیدگی به خودتان را امتحان کنید و آن را جزو برنامه‌ی ثابت خود قرار دهید و اثر آن را به‌وضوح احساس کنید؛ هم فیزیکی و هم به‌صورت ذهنی.
بیشتر بخوانید

عادت‌هایی ساده برای شروع یک روز خوبعادت‌هایی که ده سال عمرتان را بیشتر می‌کنند8 کار روزمره برای بهبود سلامتی

۷- خودآگاهی و مدیتیشن را امتحان کنید

مدیتیشن تنها زمانی است که سرتان پر از فکرهای مختلف نیست و خب هدف ما همین است. مدیتیشن خیلی بیشتر از چهارزانو نشستن روی زمین چشم‌ها را بستن و راندن افکار برای ۵ دقیقه به بیرون از ذهن است.
مدیتیشن به شما یاد می‌دهد که چگونه افکارتان را ببینید به جای اینکه به آن‌ها واکنش نشان دهید تا بتوانید بیشتر در «الآن» حضور داشته باشید. زیرا مهم‌ترین لحظه‌ها در زندگی همین حالا هستند.
هر روز ۵ دقیقه را به مدیتیشن اختصاص دهید و رؤیاها و آرزوهای خود را در زندگی‌تان تجسم کنید.
 

۸- شکرگزار باشید

هر روز شکرگزاری کنید تا با آدم‌ها، مکان‌ها و حتی اشیای خوب مواجه شوید. شکرگزاری باعث می‌شود شما به انسان شادتری تبدیل شوید. تمرین شکرگزاری ساده است. برای هر چیزی که دارید متشکر باشید. حتی برای هوایی که آن را تنفس می‌کنید.
 

۹- با دوستانتان وقت بگذرانید

بعضی اوقات زندگی مثل مانعی می‌شود و بین کار، بچه‌ها، جلسات و ...، زندگی اجتماعی شما از پنجره پرتاب می‌شود. اگر در همچین شرایطی هستید باید دقت کنید که به عنوان یک بزرگسال چقدر به پیدا کردن دوست‌ها اهمیت می‌دهید؟ و روی آن مانور دهید.
منافع زیادی در گذراندن زمان با دوستان وجود دارد مثل کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی، ارتقای سلامت و همچنین باعث شادتر شدن شما می‌شود.
 

۱۰- از استرس خود بکاهید

استرس مانند یک پشه‌ی مزاحم است که شما را رها نمی‌کند و دقیقاً در مواقعی که اصلاً توقعش را ندارید سراغ شما می‌آید.
راه‌های متعددی برای کاهش استرس وجود دارد مثل: ورزش روزانه، مصرف غذاهای سالم، مجله خواندن و ... اما یکی از بهترین‌های آن این است: فقط روی چیزی که در کنترل شما است تمرکز کنید و باقی چیزها را رها کنید. شما نمی‌تواند انسان‌های اطرافتان و یا شرایط را کنترل کنید اما ۱۰۰ درصد می‌توانید عکس‌العمل خود را کنترل کنید.
آیا قرار است مواردی باشند که شما را تحت فشار قرار دهند؟ ناامیدکننده باشند؟ یا باعث شوند شما ناراحت شوید؟ «بله» زندگی همین‌هاست؛ اما این مسائل با فکر کردن زیاد و هدر کردن وقت برای ساعت‌ها حل نمی‌شوند.

ادامه دارد...
چهارشنبه 20 اسفند 1399  1:48 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: عادت سالم که کیفیت زندگی‌تان را بهبود می‌بخشد

حال زندگی‌تان را خوب کنید!

20 عادت سالم که کیفیت زندگی‌تان را بهبود می‌بخشد (2)

با تغییر مواردی ساده در سبک زندگی‌تان می‌توانید به خودتان کمک کنید تا بهتر زندگی کنید...
 
ورزش کردن
در قسمت اول این مطلب به 10 عادت سالمی که تغییرات خوبی در زندگی‌تان ایجاد خواهد کرد، اشاره کردیم. حالا ادامه‌ی مطلب را بخوانید.
 

۱۱- به تصمیم‌هایتان پایبند باشید و به آن‌ها عمل کنید

اگر به خودتان قول داده‌اید که هر روز بعد از کارتان به باشگاه بروید حتماً این کار را انجام دهید. اگر در برنامه روزانه‌تان نوشته‌اید که پروژه‌تان را تا امشب تمام کنید حتماً این کار را همین امشب انجام دهید. ما اکثراً فکر می‌کنیم که پایبند بودن به تصمیم‌ها آن‌قدرها مهم نیست و به‌سادگی آن‌ها را رها می‌کنیم در حالی که هر بار که قولی به خودمان می‌دهیم و زیر آن می‌زنیم در واقع اعتمادمان به خودمان را از دست می‌دهیم و اگر نتوانیم به خودمان اعتماد کنیم به چه کسی می‌توانیم؟
 

۱۲- مراقب افکارتان باشید

روزانه میلیاردها بایت اطلاعات به شما می‌رسد. بعضی از این اطلاعات به بیرون انداخته می‌شوند؛ اما بعضی دیگر افکار شما را می‌سازند. این افکار به معنی‌هایی تبدیل می‌شوند که با عقایدمان ساخته شده‌اند و خود باعث حرکت و عمل ما می‌شوند و عمل ما نتایجی را به دنبال خواهند داشت. پس اگر می‌خواهید که نتایجتان را عوض کنید افکارتان را عوض کنید!
اولین قدم در همه‌ی این کارها این است که افکارتان را شناسایی کنید و بعد از خود بپرسید آیا این فکر من را اذیت می‌کند یا به من کمک می‌کند؟ اگر کمکی به شما نمی‌کرد آن را بیرون بریزید و افکار جدیدی را جایگزین کنید.
ذهن شما بسیار قدرتمندتر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید؛ به عنوان مثال با عوض کردن طرز فکرتان می‌توانید به معنای واقعی کلمه چیزهایی که روزانه می‌بینید را تغیر دهید.
اگر افکار و عقایدتان را تغیر دهید می‌توانید به سرعت تغیر را در زندگی‌تان مشاهده کنید.
 

۱۳- برای نزدیک‌تر شدن به اهدافتان تلاش کنید

اگر بخواهید عضله بسازید باید پروتئین بیشتری مصرف کنید، وزنه بزنید و .... همان‌طور که اگر بخواهید وزن کم کنید احتمالاً هر روز فست فود نمی‌خورید؛ اما ما گاهی وقت‌ها اهداف و موفقیتمان را زیر پا می‌گذاریم. معمولاً این اتفاق به این دلیل می‌افتند که اهدافمان از محدوده‌ی امن ذهن ما خارج هستند. اگر می‌دانید چه می‌خواهید برای آن برنامه‌ریزی کنید و تمام افکار و رفتارهایی که هم سوی هدفتان نیستند را کنار بگذارید.
 

۱۴- روتین‌های جدید و سالم را امتحان کنید

اگر کارهایی که همیشه انجام می‌دهید را انجام دهید همان نتایج قبلی را می‌گیرید. اگر احساس می‌کنید راکد هستید سبک زندگی‌تان را عوض کنید و چیز جدیدی را امتحان کنید.
ایجاد روتین‌های جدید نه تنها به زندگی شما طعم جدید می‌بخشد بلکه باعث می‌شود تا در چرخه‌ی انجام کارهای مشابه بارها و بارها گیر نکنید.
این تغیر لازم نیست بزرگ و سخت باشد پس تغییرات سالم را به زندگی‌تان اضافه کنید.

ما اکثراً فکر می‌کنیم که پایبند بودن به تصمیم‌ها آن‌قدرها مهم نیست و به‌سادگی آن‌ها را رها می‌کنیم در حالی که هر بار که قولی به خودمان می‌دهیم و زیر آن می‌زنیم در واقع اعتمادمان به خودمان را از دست می‌دهیم و اگر نتوانیم به خودمان اعتماد کنیم به چه کسی می‌توانیم؟

 

۱۵- برای خودتان مرز تعین کنید و به آن پایبند باشید

به عنوان فردی با تمایلات محبوب بودن برای مردم، این کار می‌تواند برایتان چالش بزرگی باشد؛ ولی این مسئله به تیپ شخصیتی شما بستگی ندارد و برای همه حیاتی و ضروری است. تعین حد و حدود می‌تواند به راحتیِ نه گفتن، تنظیم زمان قطع برای تماس‌های تلفنی و چسبیدن به هدف‌هایتان باشد.
حد و حدود بسیار مهم‌اند زیرا باعث می‌شوند دیگران بدانند که شما چه چیزهایی را می‌توانید تحمل کنید و چه چیزهایی را نمی‌توانید.
با خانواده و دوست‌هایتان در مورد کارهایی که دوست دارید و کارهایی که دوست ندارید صحبت کنید و اگر چیزی شما را آزار می‌دهد آن را به صورت واضح به آن‌ها گوشزد کنید. همچنین همان‌طور که برای جسم و روحتان حد و مرزی قائل هستید برای زمانتان هم چارچوبی را در نظر بگیرید. باید این را بدانید که نه گفتن به بعضی انسان‌ها و درخواست‌هایشان شما را به فردی بد تبدیل نخواهد کرد. این زندگی شماست و شما این قدرت را دارید که آن را در هر زمانی تغیر دهید.
 

16- به دردنخورها را از زندگی‌تان حذف کنید

اگر چیزی برای شما شادی به ارمغان نمی‌آورد و به شما برای رسیدن به اهدافتان خدمت نمی‌کند از شرش خلاص شوید.
پاکسازی زندگی‌تان می‌تواند ویرانی‌های ذهنی شما را از بین ببرد.
همچنین شما می‌توانید آدم‌ها و یا حتی رفتارها و افکاری که برایتان سودی ندارند و سمی هستند از زندگی‌تان حذف کنید؛ هم از دنیای واقعی و هم از دنیای مجازی.
یا مثلاً اگر عادت دارید روزی 5 ساعت تلویزیون ببینید آن را به سرعت کنار بگذارید و آن را با خواندن کتاب جدید یا گوش دادن پادکست جایگزین کنید.
 

۱۷- طرز فکرتان را در اولویت قرار دهید

ذهنیت و طرز فکر شما قوی‌ترین سلاح شماست. به این معنی که شما همه چیز را بر اساس چشم‌انداز مخصوص به خودتان می‌بینید. به همین دلیل است که اگر شما به دو نفر یک نقاشی را نشان دهید و از آن‌ها بخواهید آن را تفسیر کنند ممکن است نظراتی کاملاً متفاوت داشته باشند که برگرفته از تجربه‌های شخصی، افکار و اعتقادات آن‌هاست.
راه‌های متعددی برای بازسازی ذهنیت و تغیر طرز فکرتان وجود دارد. عنوان مثال: مدیتیشن، هیپنوتیزم، تمرین شکرگزاری و تکنیک‌های NLP.
 

۱۸- سرگرمی جدیدی را امتحان کنید

کاری که خودتان دوست دارید را پیدا کنید و آن را انجام دهید. توجه کنید که این سرگرمی حتماً باید موردعلاقه‌ی خودتان باشد نه دیگران چون این کار برای لذت بردن شخص شماست. چیزی که شما را به هیجان آورد مثل نقاشی، شرکت در کلاس عکاسی، اسکیت‌بازی، دویدن، مدیتیشن و ... . این لیست نامتناهی است.
سرگرمی را انتخاب کنید که شما را خوشحال می‌کند و آن را انجام دهید.
 

۱۹- به دیگران لبخند بزنید

اگر بتوانید روز شخصی را بدون پرداخت حتی یک ریال بسازید این کار را می‌کنید؟ پس لبخند بزنید. این کار مجانی است. شما هیچ تصوری از آنچه دیگران تجربه می‌کنند ندارید و نمی‌دانید که یک لبخند برای یک نفر چه کاری می‌تواند انجام دهد. وقتی شما شخصی را ببینید که به دیگران لبخند می‌زند دلتان می‌خواهد شما هم لبخند بزنید؛ زیرا این کار او شما را خوشحال می‌کند.
امروزه همه بسیار مشغول هستیم و این لبخند زدن حداقل کاری است که می‌توانیم برای هم انجام دهیم. اگر ما انرژی مثبت به دیگران بدهیم این انرژی مثبت به مقدار بیشتری به خودمان برمی‌گردد. مهربان بودن هزینه‌ای ندارد بیایید مهربان باشیم.
بیشتر بخوانید

با این 15 ترفند از پیر شدن ذهنتان جلوگیری کنید6 راهکار برای بهبود و حفظ سلامت روان 8 عادت درست برای جوان ماندن

۲۰- از یکدیگر کمک بخواهید

درخواست کمک کردن از جمله کارهایی ست که اکثر افراد از آن کراهت دارند. این کار باعث می‌شود احساس معذب بودن و اذیت شدن بکنید و ترجیح بدهید خودتان مشکلتان را حل کنید که معمولاً چند برابر زمان می‌گیرد و بسیار خسته‌کننده و اذیت کننده است.
درخواست کمک یکی از راهکارهایی ست که همه‌مان باید روی آن کار کنیم؛ زیرا اگر بخواهید به جایی بروید بسیار زودتر می‌رسید اگر چند دقیقه بایستید و از کسی آدرس را بپرسید. بدین منظور می‌توانید از یکی از روش‌های استفاده از یک دوره آنلاین، استخدام مربی، خواندن کتاب الکترونیکی، تماشای ویدیوی آموزشی و مراجعه به یک درمانگر دارای پروانه کمک بگیرید.
اگر می‌خواهید یک شغل جدیدی را شروع کنید، یا بازاریابی کنید یا به دنبال شخصی باشید که بتواند در افکار شما به شما کمک کند، درخواست کمک بسیار سریع‌تر شما را به هدفتان می‌رساند.
چهارشنبه 20 اسفند 1399  1:50 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها