اختصاصی تابناک با تو؛ برای درک زیبایی نهفته در گلها حتما نباید شاعر، نقاش و... باشیم. کافی است تا چشمانمان را باز کنیم و با دقت به شکوفههای درختان در فصل بهار نگاه کنیم. ژاپنیها هر سال با باز شدن شکوفههای درختان و آغاز بهار جشنواره هانامی که در لغت به معنی "مشاهده شکوفهها" است را برگزار میکنند. ژاپنیها در این جشنواره تولد شکوفههای گیلاس "ساکورا" را جشن میگیرند.
جشنواره "هانامی" به یک دوره تاریخی مهم در این کشور به نام "دوره نارا" برمیگردد، دورهای که شهر "نارا" ژاپن واقع در جزیره "هونشو"، امپراتوری ژاپن را در آغوش گرفته بود. این دوره بین سالهای ۷۱۰ تا ۷۸۴ طی شد و در آن دوره خانواده "تانگ" چینی سلطه خود را بر کشور ژاپن تحمیل میکردند و این چینیها بودند که در آن دوره رسم جشنگرفتن بهار را به کشور ژاپن وارد کردند. همانطور که جشن بهار عمدتا یک عادت چینی است.
از آنجا که "هانامی" ارتباط نزدیک با شکوفه گیلاس "ساکورا" دارد که ژاپن به واسطه آن بسیار مشهور است، این جشن آغاز فصل گیلاس را اعلام میکند. مورخان میگویند ژاپنیهای باستان معتقد بودند که درختان دارای ارواح هستند؛ بنابراین آنها به طور مداوم برای درختها قربانی میکردند و آنرا زیر درخت میگذاشتند. در طی به اصطلاح "دوره هیان"، که بین سالهای ۷۹۴-۱۱۸۵ به طول انجامید در طی آن معروف بود که ژاپن یک دوره شکوفایی را تجربه کرد که نزدیک به ۳۵۰ سال به طول انجامید. امپراتور ساگا آنچه ژاپنیها انجام میدادند را به "جشنواره مدیتیشن و تأمل در گل" تبدیل کرد.
نوشیدنی سنتی ساکی در جشنواره هانامی نوشیده میشود
در دوران امپراتوری ساگا مردم لباسهای نو و زیبا میپوشیدند، زیر درختها مینشستند و نوشیدنی سنتی ساکی مینوشیدند. شاعران با سرودن و توصیف شکوفههای گیلاس ، شعرهای زیادی می سرودند و از زندگی زیبا و معطر مردم در این دوره از سال می گفتند.
امروزه هم این سنت باقی مانده و فقط منحصر به نقاسیها و شعرهای قدیمی نیست. البته با شیوع بیماری کرونا و پرهیز از تجمع ممکن است ژاپنیها به تنهایی تولد شکوفههای گیلاس را از پشت پنجره خانههایشان به تأمل بنشينند.