0

استرس و دیابت

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

استرس و دیابت

استرس و دیابت

استرس و دیابت

استرس مجموعه ای از عوامل فیزیکی مانند تصادف ، جراحی و یا غیر فیزیکی مانند اضطراب، افسردگی، تب، بیماری است که باعث می شود بدن در وضعیت دفاعی قرار گیرد.
 

مهمترین تغییری که به دنبال استرس در بدن ایجاد می شود افزایش میزان هورمون ها ضد انسولین مخصوصاً هورمون " کورتیزول" که از غدد فوق کلیوی ترشح می شود است. هدف از افزایش این هورمون ها آزاد سازی ذخایر انرژی بدن ( قندها و چربی ها) برای مقابله با عامل استرس زا است. چون در افراد دیابتی یا انسولین به میزان کافی ترشح نمی شود و یا نمی تواند اعمال طبیعی خود را انجام دهد ، قند حاصل از شکسته شدن ذخایر قندی بدن نمی تواند وارد سلول ها شود و در نتیجه قند خون افزایش می یابد.
 

از طرف دیگر، وجود استرس مخصوصاً استرس های روحی باعث می شود تا شما نتوانید کنترل خوبی بر روی دیابت خود داشته باشید.  به طور مثال تمایلی به انجام ورزش نداشته باشید و یا به مقدار لازم قند خون خود را کنترل ننمایید. تمامی این عوامل مخصوصاً اگر مدت زمانی که شما در معرض استرس قرار می گیرید زیاد شود، باعث می گردد تا قند خون به مدت طولانی بالا باشد و در نتیجه شما در معرض عوارض بلند مدت دیابت قرار بگیرید.
 

تاثیر استرس بر روی قند خون در دیابت نوع ۱ و ۲ تا حدی متفاوت است در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ استرس تقریباً همیشه قند خون را بالا می برد. در حالی که در دیابت نوع ۱ بعضی از انواع اسنرس ها مخصوصاً استرس های روحی ممکن است قند خون را پایین بیاورد . بهترین راه برای اگاهی از تاثیر استرس ها روانی بر روی قند خونتان اندازه گیری قند خون توسط گلوکومتر در زمان های مختلف است.
 

راه های مقابله با استرس
 

در این قسمت از این مقاله سعی داریم را های مقابله با استرس را با شما درمیان بگذاریم دیابت به عنوان مسئله ای که بطور قطع تمام اعضای خانواده را درگیر می سازد می تواند در صورت عدم برخورد صحیح به یک عامل استرس زا ی قابل توجه تبدیل شود. به عنوان مثال هنگامی که شما برای اولین بار متوجه دیابت خود می شوید ممکن است احساساتی از جمله اندوه، خشم، ترس، انکار و یا گناه در شما بوجود آید.در این مواقع باید قبول کنید که این احساسات همگی طبیعی هستند و در عین حال این مسئله را با اعضای خانواده و پزشکتان در میان بگذارید.تمامی این احساسات به تدریج فروکش خواهند کرد.همچنین زمانی که نتیجه  قند خون تان چه توسط گلوکومتر و چه زمانی که توسط آزمایشگاه ای وان سی را دریافت می کنید به جای احساس تاسف، خشم و یا نا امیدی ناشی از بالا بودن نتیجه به فکر نکاتی باشید که در اثر رعایت نکردن آن ها قند خونتان بالا رفته است می توانید به راحتی و با مشاوره توسط پزشک خود به برطرف کردن این معایب به کنترل مطلوب دیابت و قندخونتان دست یابید.
 

به طور کلی جهت مقابله با استرس های روحی چه ناشی از دیابت و یا علل دیگر رعایت نکات زیر بسیار کمک کننده است:
 

  • طرز فکر خود را عوض کنید.
     

مهمترین کار در این عرصه  مثبت فکر کردن است یعنی در مواجهه با مشکلات همیشه روی نقاط قوت خود تمرکز نمایید.
 

  • رفتار خود را عوض کنید.
     

سعی کنید در حین احترام گذاشتن به دیگران در برخورد با آنها و مطرح کردن خواسته های خود رک و صریح باشید. و در مقابل خواسته های نا به جای آنها جواب رد بدهید. برای کار هایی که شدیداً استرس زا هستند از چند روز قبل برنامه ریزی نمایید و امادگی ذهنی ذاشته باشید.برای اینکار فهرست کارهایتان را نوشته و الویت بندی کنید
 

  • روش زندگی خود را عوض کنید.
     

رعایت دقیق اصول تغذیه کمک زیادی به کاه شاسترستان می نماید همچنین انجام فعالیت های ورزشی منظم در کاهش استرس نقش به سزایی دارد.
 

یک روش دیگر در مقابله با استرس رها سازی است کهه دو صورت تمرینات تنفسی و تمرینات شل کردن عضلات انجام می شود.

 

سه شنبه 12 اسفند 1399  9:48 AM
تشکرات از این پست
nargesza fardost mohammad_43
fardost
fardost
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 987
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:استرس و دیابت

بااسترس ارثی چکارکنیم

چهارشنبه 13 اسفند 1399  5:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها