بسم الله الرّحمن الرّحیم
اللّهمّ سدّد السنتنا بالصّواب و الحکمه
خوش آمد عرض می کنم به همه ی برادران و خواهران، و تشکر می کنم از شرکت حضار محترم در این کار دسته جمعیِ بسیار با اهمیت. همچنین تشکر ویژه ای دارم از سخنرانان و سخنگویان؛ چه آنهائی که مطالبی را عرضه کردند، چه آنهاییکه اعتراضاتی را بیان کردند. از رئیس و مدیر برنامه، جناب آقای دکتر واعظ زاده هم صمیمانه تشکر می کنم؛ هم به خاطر اداره ی خوب این جلسه، و هم بیشتر به خاطر تمهید و سازماندهی اساسی ای که برای شکل و محتوای این جلسه، ایشان به کمک یک جمعی در طول چند ماه انجام دادند.
هدف از این جلسه و این نشستها، تبادل نظر عالمانه با جمع های نخبگانی است درباره ی مسائل اساسی کشور. اگر گفته می شود اندیشه های راهبردی، بله، در واقع سعی بر این است که به یک اندیشه برسیم؛ منتها می توان تقسیم کرد، تنویع کرد؛ اندیشه در باب عدالت، اندیشه در باب زن و خانواده؛ بعد فهرست طولانی ای داریم در حدود بیست و چند موضوع، که هر کدام از اینها عنوان اندیشه رویش دارد؛
اندیشه ها به این لحاظ است؛ والّا بنا بر این است که این جمع نخبگانی با زایش فکری و معنوی و کمکی که به اسلام و نظام جمهوری اسلامی خواهند کرد، ان شاءالله در هر زمینه ای به یک نظر واحد و یک اندیشه ی واحد برسیم.
البته در این جلسات، غرض این نیست که ما از صفر تا صدِ یک موضوع را بررسی کنیم - که عملی هم نیست - غرض، باز شدن راه مواجهه ی با مسائلی است که برای یک کشور و برای آینده مطرح است. می خواهیم به خصوص از جهات نظری گشایشی بشود، راهی باز شود، تا نخبگان کشور، مغزهای فعال کشور و مجربان در هر رشته ای بتوانند سهمی بر عهده بگیرند برای انعقاد یک فکر صحیح، که قاعده ی اجرا و عمل و برنامه ریزی خواهد شد؛ قصد این است. هم در عرصه ی نظری، ما نقاط ضعفی داریم، نقاط قوّتی داریم؛ هم در عرصه های کاربردی، نقاط ضعفی داریم، نقاط قوّتی داریم؛ اینها در این جلسات شناخته می شود. با بحثی که صاحب نظران و مجربان هر رشته ای با تکیه ی بر معلومات و دستاوردهای علمی خود می کنند، ما می توانیم نقاط قوّت خودمان را تشخیص بدهیم و نقاط ضعف خودمان را هم تشخیص بدهیم و درصدد علاج بربیائیم. بخواهیم آن نقاط رخنه پذیر یا نقاط سست را ترمیم کنیم، اصلاح کنیم و ضعف ها را برطرف کنیم.
باید بدانیم در حوزه ی نظریه پردازی، کجا جلوئیم، کجا عقبیم. یک جاهائی واقعاً ما جلو هستیم، در یک مواردی هم واقعاً عقبیم. در همین زمینه ی مسئله ی زن، این همه منابع و تعالیم اسلامی در دسترس ماست: آیات کریمه ی قرآن؛ چه آیاتی که مستقیماً به این مسئله ارتباط پیدا می کند، و چه آیاتی که با کلیت خود، با عموم و اطلاقِ خود شامل این مورد می شود، در اختیار ماست؛ اینها را باید تئوریزه کنیم؛ به شکل نظریه ها و مجموعه های قابل تشعب، قابل استفاده و قابل استنتاج دربیاوریم و در اختیار همه بگذاریم؛ هم در اختیار خودمان برای برنامه ریزی، هم در اختیار مخالفین، هم در اختیار استفسارکنندگان؛ که اشاره کردند و درست است. امروز در دنیا استفسارکنندگان و سؤال کنندگان از نظرات جمهوری اسلامی - که تجربه ی سی ساله ای را با خود دارد - زیاد شده اند. البته شماها هم قاعدتاً اطلاع دارید، ما هم از کلانش اطلاع داریم؛ زیاد مراجعه می کنند، زیاد می پرسند، در موضوعات مختلف زیاد می خواهند بدانند، که در جمهوری اسلامی چه چیزی وجود دارد. خب، اینها را باید برای آنها فراهم کرد.
قبلاً دو تا نشست داشتیم: یک نشست مربوط به الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت بود، یک نشست هم مربوط به عدالت بود؛ که اگرچه دو موضوع جداگانه هستند، اما در طول همند. کارهای خوبی انجام گرفته. من مایلم برادران و خواهران این را بدانند؛ چون در کاری که از حالا به
بعد می خواهیم نسبت به موضوعِ امشب داشته باشیم، تأثیر می گذارد. بدانید کار با جدیت پیش می رود. آقای دکتر واعظ زاده اشاره کردند. تفاصیل کارهائی که شده، بیش از آن مقداری است که حتّی ایشان به عنوان گزارش گفتند؛ چون بنای بر اختصار داشتند. کارهای جدیِ خوبی شده. به خصوص این مرکزی که برای الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت تشکیل شد، با کمک محققین مشغول کارهای بسیار خوبی است. در واقع این جلسات هر کدام بذری را در یک سرزمین مستعدی می پاشد. آبیاری این سرزمین به عهده ی عواملی است که بعضی تا حالا تمهید شده اند، بعضی هم در فکر هستیم که ان شاءالله تمهید بشوند. البته فضای عمومی جامعه هم کمک میکند تا ببالد. ما خیلی عجله هم نداریم. البته مایلیم کارها سریع پیش برود - یعنی با تنبلی و عقب ماندگی و اینها هیچ موافق نیستیم - اما شتابزدگی در کار نیست. ما نمی خواهیم شتابزده کار کنیم؛ می خواهیم کار، متین، عمیق، ماندگار، قابل عرضه و قابل دفاع از آب دربیاید. ان شاءالله این جلسات - هم این جلسه، هم دو جلسه ی قبلی - این نقش را ایفاء خواهد کرد؛ من یک اطمینانی به این معنا دارم.
مسئله ی زن و خانواده برای کشور، جزو مسائل درجه ی یک است. دوستان، خانم ها و آقایانی که آمدند صحبت کردند، این معنا را ثابت کردند. هیچ لزومی ندارد که ما بیش از آنچه شما گفتید و خیلی وسیع
و خوب بیان کردید، چیزی بگوئیم. خود این بیانات نشان داد که مسئله بسیار مهم است.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ، موضوع زن و خانواده ،صص 7-4