۱. تصویربرداری یا اسکن اولیه چهره
در این مرحله دستگاه از کارمندان میخواهد در مقابل دوربین قرار بگیرند تا دستگاه بتواند از آنها عکسهای متعددی در زوایای مختلف بگیرد.
دستگاه این تصاویر را به نقشههای مختصاتی پیچیده و کدهای کامپیوتری تبدیل میکند و در حافظهاش ذخیره مینماید.
در نتیجه هرگاه فرد شناسایی شده، مجددا در مقابل دوربین دستگاه قرار بگیرد؛ احراز هویت میشود و دستگاه هویت او را شناسایی کرده و حضورش را ثبت میکند.
جالب است بدانید یکی از معایب مهمی که سایر دستگاههای حضور و غیاب تشخیص چهرهی موجود رد بازار با آن دست و پنجه نرم میکنند؛ این است که شناسایی افرادی که از عینک استفاده میکنند بدون عینک انجام نمیپذیرد یا به سختی صورت میپذیرد.
اما شرکت جهان گستر پارس با بهره بردن از بهترین تکنولوژی ساخت دوربینهای تشخیص چهره، این معضل را حل کرده است و با ثبت تصاویر متعدد با عینک و بدون عینک از اشخاص، احراز هویت آنها را به آسانی و در هر شرایط ظاهری انجام میدهد!
پس نگران تغییر ظاهر کارمندان خود نباشید!
۲. بررسی تصویر دستگاه ساعت زنی تشخیص چهره با استفاده از الگوهای الگوریتم ذخیره شده در دستگاه
پس از این که دستگاه، تصویر شما را ثبت کرد، با پیدا کردن نظم مشخصی در بین اجزای چهرهی شما سعی میکند تا یک نقشهی مختصاتی از اجزای صورتتان ترسیم کند و آن را به صورت کدهای کامپیوتری برای خودش ذخیره نماید!
در این صورت هربار که شما در مقابل دوربین شناسایی قرار بگیرید؛ دستگاه با مطابقت دادن نظم اجزای صورت شما با آن کدها، فرآیند شناسایی چهرهی شما را تکمیل میکند!
جالب است بدانید اگر تصویر شما در حافظهی دستگاه، مدلسازی و ذخیره شود؛ با هر تغییر ظاهر جزئی (مثل بلند شدن ریش، رشد مو یا استفاده از لنزهای زیبایی) باز هم میتواند شما را شناسایی کند. دلیل این اتفاق هم بسیار ساده است!
دستگاه بین اجزای بیولوژیکی صورت شما نظمی را پیدا میکند که دو ویژگی دارد: اولا برای هر فرد مختص خود اوست. دوما با تغییرات ظاهر و گذشت زمان، تغییری در الگوریتم شناسایی شده برای دستگاه به وجود نمیآید.
برای مثال فاصلهی بین چشمان شما، فقط مختص خود شماست و با گذشت زمان کوچکترین تغییری نمیکند.
۳. گرفتن تصویر جدید و مقایسه با تصویر ذخیره شده در حافظهی دستگاه حضور و غیاب تصویری
همان طور که در مرحلهی قبل هم گفتیم، دستگاه با ثبت تصویر از چهرهی شما و تبدیل آن به کدهای مختص چهره، میتواند شما را با موفقیت احراز هویت کند.
نکتهی جالبی که برای این مرحله از فرآیند لازم است بدانید این است که اگر در چهرهی شما، تغییرات فیزیکی محسوس و نامحسوسی صورت بگیرد، دستگاه این قابلیت را دارد که این تغییرات را شناسایی و ثبت کند و کدهای ثبت شده از چهرهی شما را به روز رسانی کند.
در نتیجه با اعمال تغییراتی مانند ریش گذاشتن و عینک زدن، دستگاه باز هم میتواند شما را شناسایی کند و الگوریتمهای ذخیره شده در حافظه را به روز رسانی نماید!
پس اگر شما برای شناسایی در مقابل دستگاه تشخیص چهره قرار بگیرید؛ دستگاه با مقایسهی تصویر شما با کدهای ذخیره شده در حافظهی دستگاه سعی میکند عملیات شناسایی و احراز هویت شما را انجام دهد.
بسیار جالب است بدانید که دستگاه ورود و خروج تشخیص چهره، تمامی این فرآیند شناسایی را در کمتر از یک ثانیه انجام میدهد!
همان طور که دیدید دستگاه تشخیص چهره حضور و غیاب از فناوری پیچیدهای برای احراز هویت افراد، استفاده میکنند اما کار کردن با آنها بسیار راحت است.
در این بخش از مقاله سعی کردیم تا نحوهی عملکرد ساخت دستگاه تشخیص چهره را به سادهترین زبان ممکن برایتان تشریح کنیم.