0

برای درمان آفت دهان نوزاد چه روشی توصیه می شود؟

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

برای درمان آفت دهان نوزاد چه روشی توصیه می شود؟

از جمله بیماری های شایع دهانی که در کودکان مشاهده می شود آفت دهان یا زخم دهان می باشد که به صورت زخم های کوچک و خوشه ای در داخل دهان پدیدار شده و نوزاد در چنین شرایطی به دلیل درد ناشی از زخم قادر به خوردن شیر یا غذا نمی باشد و همین موضوع باعث بی قراری او و نگرانی والدین شده که البته می توان از راه های مختلف درمان آفت دهان نوزاد این عارضه را رفع و بهبود بخشید.

آفت دهان یکی از زخم های سطحی و کوچک بوده که در داخل دهان ایجاد می شود و برای کودکان دردناک می باشد. این عارضه در واقع به صورت زخم های تک تک و جدا از هم بر روی قسمت هایی همچون لب ها، روی لثه ها، زبان و پشت گونه ها ظاهر می شود که کودک را در هنگام خوردن دچار مشکل می کند و والدین می توانند پس از بررسی زخم ایجاد شده با استفاده از راهکارهایی که در این زمینه وجود دارد آن را التیام دهند. بدین منظور قصد داریم در این مطلب به جهت آشنایی و آگاهی شما عزیزان درمان آفت دهان نوزاد را به روش هایی موثر و کاربردی شرح دهیم.

درمان آفت دهان نوزاد به روش های مختلف

آفت دهان زخمی سفید یا زرد رنگ بوده که حالتی دایره ای دارد و اطراف آن را هاله ای قرمز رنگ پوشش داده است. زخم های این آفت پوشانده از یک ترشح خاکستری رنگ بوده که به شکل دوره ای پیدایش می یابند. در این نوع بیماری کودک پس از ابتلا بی قرار و بی حوصله شده که والدین می توانند به منظور تسکین درد او از روش های مختلف درمان آفت دهان نوزاد بهره گرفته و باعث بهبودی او شوند.

روش های درمان آفت دهان نوزاد

این نوع زخم در واقع به وسیله ویروس تب خال که سمپاس ویروس نامیده می شود بوجود آمده اما علت دقیقی در رابطه با آن هنوز شناسایی نشده است. در صورتی که زخم ها تنها در قسمت بیرونی لب باشند در این صورت آفت دهان به حساب نمی آید. بنابراین والدین باید بدانند که بهداشت دهانی نوزاد بسیار اهمیت داشته و با رعایت نمودن نکات و توصیه های بهداشتی همچون شستشوی دائم شیشه شیر کودک و تمیز بودن سینه مادر می توانند از بروز این گونه زخم ها جلوگیری نمایند.

دلایل ایجاد آفت دهان کودک :

  • دستگاه ایمنی ضعیف بدن کودکان
  • حساسیت داشتنن نسبت به غذاهایی همچون پنیر، شکلات، قهوه، انواع مغزها و مرکبات
  • داشتن استرس و نگرانی
  • زخم های موجود در دهان
  • نداشتن تغذیه مناسب
  • داروهای ویژه و مخصوص
  • وجود باکتری و ویروس
  • کمبود ویتامین B12

شیوه از بین بردن زخم دهان کودک

نحوه درمان آفت دهان کودک

این نوع زخم ها به طور معمول به صورت خود به خودی و اغلب در طول یک هفته الی ۱۰ روز برطرف می شوند، هر چند آفت هایی که بزرگ تر می باشند امکان دارد که زمان بیشتری باقی بمانند. درد ناشی از این عارضه نیز اغلب در عرض ۳ الی ۴ روز کاهش می یابد. در ادامه چند نوع راهکار به منظور بهبود بخشیدن این زخم برای آگاهی شما عزیزان ارائه داده ایم.

  • در صورتی که کودکتان غذاهای کمکی مصرف می کند استفاده از مواد خوراکی سرد و یخ زده نظیر بستنی یخی نیز امکان دارد همین اثر یخ را بر روی آفت اعمال نماید.
  • می توانید کمی شیر منیزیم یا منیزیم هیدروکساید بر روی زخم بزنید و این عمل را حدود ۳ الی ۴ مرتبه در طول روز به منظور تسکین و بهبودی آفت ایجاد شده انجام دهید.

درمان خانگی زخم دهان کودک

  • در صورت تمایل می توانید از یک ژل یا کرم دندان ویژه دندان درد را در صورت تایید پزشک تست کنید ولی سعی کنید که این کار را خیلی آرام و ملایم انجام دهید چرا که لمس نمودن آفت دردآور می باشد.
  • می توانید بر روی سطح آفت کمی یخ قرار دهید تا ناحیه موردنظر حالت بی حسی به خود بگیرد.
  • تا جایی که امکان دارد از دادن غذاهای داغ، پر از ادویه و یا مرکبات به کودک خود خودداری نمایید چرا که این کار موجب می شود درد ناشی از زخم افزایش یابد.
  • همچنین می توانید حدود یک پیمانه آب را با یک پیمانه هیدروژن پراکسید مخلوط کرده و ترکیب بدست آمده را با استفاده از یک گوش پاک کن به آرامی و به حالت ضربه ای بر روی زخم بزنید.
  • در صورتی که احساس می کنید فرزندتان درد زیادی دارد می توانید با پزشک خود در رابطه با دادن دز مناسبی از نوعی مسکن همچون استامینوفن یا ایبوپروفن مشورت کنید ولی باید این نکته را مدنظر داشته باشید که به هیچ عنوان به فرزند خود آسپرین ندهید زیرا این امر می تواند یک نوع بیماری نادر ولی مرگ آور به اسم سندروم ری را در کودکتان ایجاد نماید.

دلایل بروز آفت دهان کودک

درمان خانگی زخم دهان :

در ادامه روش های مختلف و ساده ای در رابطه با درمان و بهبود آفت دهان نوزاد در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

استفاده از عسل و زردچوبه :

زردچوبه در واقع خاصیت های فراوانی همچون ضد التهاب بودن، ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده را دارا می باشد که باعث بهبودی زخم می شود. عسل نیز دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و در درمان آفت موثر می باشد. برای این کار خمیری از زردچوبه و عسل تهیه کرده و بر روی زخم قرار دهید این عمل در کم شدن درد بی تاثیر بوده ولی در بهبودی سریع زخم کمک کننده خواهد بود.

بهبود زخم با روغن حیوانی یا کره :

روغن حیوانی اغلب می تواند تاثیر مستقیمی بر روی کاهش درد و بهبودی آفت بگذارد و با توجه به این که بیشتر کودکان طعم کره را می پسندند بنابراین می تواند بدون مشکل از آن استفاده نمایید.
شیوه درمان زخم دهان نوزاد

بکار بردن کشک :

در مطالب مختلفی اشاره شده است که استفاده از کشک همچون باترمیلک به منظور رفع نشانه های آفت مفید و موثر می باشد چرا که کشک همانند باترمیلک دارای لاکتیک اسید می باشد. در صورتی که کودک شما تمایلی به خوردن کشک ندارد می توانید با ترکیب کشک و عسل یک اسموتی برای او تهیه نمایید.

تسکین درد با شیر نارگیل :

برای این کار کمی نارگیل را رنده کرده و با فشار دادن آن شیره نارگیل را استخراج نمایید. سپس از شیر حاصله باید به شکل غرغره کردن استفاده نمایید. این ماده بسیار آرام کننده بوده و بهبودی سریع آفت را به دنبال دارد.

استفاده از چای کیسه ای :

می توانید با کمک یک عدد چای کیسه ای سیاه که با کمی آب گرم نمناک شده است آفت را درمان نمایید. چای در واقع دارای ماده ای به نام تانین می باشد که در تسکین و بهبودی زخم و آفت موثر می باشد.

روش های بهبودی زخم دهان نوزاد

بکار بردن جوش شیرین :

برای این کار از کمی جوش شیرین استفاده نمایید و یا با کمک آن یک خمیر درست کنید. خمیر آماده شده برای تسکین درد و بهبودی زخم موثر بوده و همچنین میزان باکتری های داخل دهان را می کاهد.

درمان آفت با آب انگور :

برای این کار حدود چند دانه انگور را خوب له کرده و کمی آب از آن ها استخراج نمایید. سپس حدود ۶ الی ۷ قطره از این مخلوط را درون یک لیوان آب ریخته و بعد آن را در قالب یک دهان شویه به فرزند خود بدهید.

مواقع اضطراری برای مراجعه به پزشک

  • زمانی که فرزند شما در شرایط کم وزنی قرار دارد.
  • در صورتی که در داخل ادرار یا مدفوع کودک خون دیده شود.
  • دیده شدن ضایعات و مشکلات پوستی در قسمت های مختلف بدن کودک
  • در شرایطی که امکان بروز هر نوع عفونت دهانی مختلفی همچون تبخال و یا عفونت قارچی نظیر برفک دهان در کودک وجود دارد.
  • در مواردی که کودک دچار تب شده و بی حال به نظر می رسد.

نحوه درمان آفت دهان نوزاد

در مطلب ارائه شده درباره نحوه درمان آفت دهان نوزاد به روش خانگی و به صورت های مختلف به منظور آشنایی و راهنمایی شما عزیزان به بررسی پرداختیم که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 25 بهمن 1399  9:33 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها