آش دوغ اصفهانی یا آش دوغ قشقایی، متعلق به شهرستان سمیرم در جنوب غربی استان اصفهان است. ایل قشقایی طایفه دره شوری، غذاهای خوشمزه و متنوعی را میپزند که آش دوغ یکی از آنها است. طرز تهیه آش دوغ قشقایی با آش دوغ ترکی متفاوت است و معمولا آن را بهعنوان نذری یا در جشنواره غذاهای محلی در این منطقه میپزند.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۱۰۰ گرم نخود
- ۱۰۰ گرم عدس
- ۲۰۰ گرم سبزی کوهی خرد شده
- یک پیمانه برنج
- یک پیمانه جو پرک
- یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خلالی خرد شده
- ۲ لیتر دوغ
- یک قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک شده
- یک قاشق غذاخوری پیاز داغ
- یک قاشق غذاخوری نعنا و شنبلیله سرخ شده
طرز تهیه
مرحله اول:
سبزی کوهی خرد شده، نخود و عدس از شب قبل خیس شده، پیاز خلالی خرد شده، برنج و جو پرک از قبل خیس شده را بههمراه آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا با هم بپزند.
مرحله دوم:
پس از پخت کامل حبوبات و برنج و جو پرک، دوغ و پونه کوهی خشک شده را در قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید تا به جوش آید.
مرحله سوم:
پیاز داغ، نعنا داغ و شنبلیله سرخ شده را به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم:
آش دوغ را پس از جا افتادن سرو کنید.