0

آش دوغ چهار محال و بختیاری

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

آش دوغ چهار محال و بختیاری

 

طرز تهیه آش دوغ چهار محال و بختیاری

  • نصف پیمانه نخود
  • نصف پیمانه لوبیا سفید
  • نصف پیمانه  عدس
  • یک پیمانه برنج (نیم‌ دانه)
  • ۵۰۰ گرم سبزی پاک و خردشده (تره، اسفناج، گشنیز، جعفری، سیر کوهی، پونه کوهی و نعنا)
  • ۲ لیتر دوغ ترش
  • ۲ عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
  • روغن مایع (مخصوص سرخ‌ کردن) به مقدار لازم
  • ۴ حبه سیر پوست کنده و کوبیده ‌شده
  • یک قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۲ قاشق سوپ‌خوری آرد برنج
  • نمک و دانه فلفل سیاه کوبیده ‌شده به مقدار لازم
  • نعنا داغ برای تزئین

طرز تهیه

مرحله اول:

حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس نخود را با آب تازه برای ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزید. حدود ۹۰ دقیقه پس از پخت نخود، لوبیا سفید را در قابلمه بریزید تا همراه با نخود بپزد. در یک ساعت پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مواد با هم بپزند؛ اما له نشوند.

مرحله دوم:

در نیم ساعت آخر پخت، سبزی و دوغ را در قابلمه بریزید و مرتب آش را هم بزنید تا آش جا بیفتد.

مرحله سوم:

پیاز خلالی خرد شده را در روغن در یک تابه روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شود. سپس سیر و زردچوبه را در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. 

مرحله چهارم:

آرد برنج را با یک پیمانه از آش داغ رقیق کنید. سپس آن را به‌همراه نیمی از مخلوط سیر و پیاز داغ و نمک و فلفل سیاه در آش بریزید. آش را برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزید.

مرحله پنجم:

آش دوغ را در ظرف بکشید و روی آن را با بقیه سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

دوشنبه 20 بهمن 1399  11:54 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها