- نصف پیمانه نخود
- نصف پیمانه لوبیا سفید
- نصف پیمانه عدس
- یک پیمانه برنج (نیم دانه)
- ۵۰۰ گرم سبزی پاک و خردشده (تره، اسفناج، گشنیز، جعفری، سیر کوهی، پونه کوهی و نعنا)
- ۲ لیتر دوغ ترش
- ۲ عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
- ۴ حبه سیر پوست کنده و کوبیده شده
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- ۲ قاشق سوپخوری آرد برنج
- نمک و دانه فلفل سیاه کوبیده شده به مقدار لازم
- نعنا داغ برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول:
حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس نخود را با آب تازه برای ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزید. حدود ۹۰ دقیقه پس از پخت نخود، لوبیا سفید را در قابلمه بریزید تا همراه با نخود بپزد. در یک ساعت پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مواد با هم بپزند؛ اما له نشوند.
مرحله دوم:
در نیم ساعت آخر پخت، سبزی و دوغ را در قابلمه بریزید و مرتب آش را هم بزنید تا آش جا بیفتد.
مرحله سوم:
پیاز خلالی خرد شده را در روغن در یک تابه روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا نرم و شیشهای شود. سپس سیر و زردچوبه را در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند.
مرحله چهارم:
آرد برنج را با یک پیمانه از آش داغ رقیق کنید. سپس آن را بههمراه نیمی از مخلوط سیر و پیاز داغ و نمک و فلفل سیاه در آش بریزید. آش را برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزید.
مرحله پنجم:
آش دوغ را در ظرف بکشید و روی آن را با بقیه سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.