آش دوغ در قزوین با انواع حبوبات، گوشت قلم، برنج، سبزی آش، سیر خام، نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ، دوغ مخصوص قزوین و ادویه درست میشود.
مواد لازم برای ۶ نفر
- نصف پیمانه لوبیا چیتی
- یک پیمانه نخود
- نصف پیمانه لوبیا قرمز
- یک پیمانه برنج
- ۸۰۰ گرم سبزی آش خرد شده (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج و شوید)
- پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ به مقدار لازم
- آویشن به مقدار لازم
- ۲۰۰ گرم گوشت قلم بههمراه آب آن
- ۴ حبه سیر پوست کنده و له شده
- یک عدد پیاز پوست کنده و چهار قاچ شده
- ۲.۵ لیتر دوغ (نوعی ماست چکیده بههمراه نمک)
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
گوشت قلم را با پیاز، فلفل و زردچوبه بپزید و پس از پخت کامل به آن نمک بزنید و آن را ریش ریش کنید.
مرحله دوم:
حبوبات را از شب قبل خیس کنید و آنها را نیز با آب تازه بپزید.
مرحله سوم:
برنج را در یک قابلمه مناسب همراه با آب نیمپز کنید و سپس فلفل، زردچوبه، نمک، سیر خام و سبزی آش را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم:
پس از حدود یک ساعت، آویشن، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را در آش بریزید. پس از لعاب دادن برنج، حبوبات و گوشت و آب قلم را در آش بریزید.
مرحله پنجم:
در پایان، دوغ قزوین (ماست چکیده نمک اندود) را به آش اضافه کنید و آن را هم بزنید تا به جوش آید.
مرحله ششم:
آش دوغ قزوین را بلافاصله سرو کنید و برای تزئین، روی آن پیاز داغ و نعنا داغ بریزید.