آش دوغ شیرازی با آش دوغ ترکی کمی متفاوت است و در تهیه آن بهجای نخود از لپه استفاده میشود. سبزیهای مورد استفاده در آش دوغ شیرازی نیز شوید، ترخون و چویل هستند.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۱٫۵ پیمانه برنج شکسته (خرده برنج یا برنج نیم دانه)
- نصف پیمانه لپه
- سبزیجات معطر (شوید، ترخون، چویل) به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- ۲ لیوان دوغ ترش
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده
- یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خلالی خرد شده
طرز تهیه
مرحله اول:
برنج و لپه را از قبل در آب خیس کنید. آب لپه را چند بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. لپه را بهصورت جداگانه بپزید تا نرم شود.
مرحله دوم:
آب برنج را خالی کنید و آن را در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس سه تا چهار لیوان آب و سبزیهای خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج بپزد و نرم شود.
مرحله سوم:
در همین حین، پیاز خلالی خرد شده را در روغن با کمی زردچوبه در یک تابه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه لپه را در تابه بریزید و آن را کمی تفت دهید.
مرحله چهارم:
پس از پخته شدن گوشت، این مخلوط را در قابلمه آش بریزید. سپس به آش نمک و فلفل اضافه کنید.
مرحله پنجم:
دوغ ترش را به آش اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا به جوش آید. پس از رسیدن به غلظت مورد نظر، آش دوغ را سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه آش دوغ شیرازی
- شما میتوانید آش دوغ شیرازی را بدون گوشت هم درست کنید. برای این کار، لپه پخته شده را با برنج پخته شده مخلوط کنید. در ادامه پیاز سرخ شده را به آش بیفزایید و در مرحله آخر به آن دوغ اضافه کنید.
- برخی افراد بهجای لپه از باقلا در تهیه این آش استفاده میکنند.