0

آش دوغ کردستان

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

آش دوغ کردستان

 

طرز تهیه آش دوغ کردستان

آش دوغ در مناطق کردنشین کشور طرفداران زیادی دارد

آش دوغ در مناطق کردنشین کشور طرفداران زیادی دارد و به‌صورت سنتی در عصرگاه روز سیزده بدر یا به‌عنوان ناهار سرو می‌شود. از مواد تشکیل‌دهنده آش دوغ کردستان می‌توان به نخود، برنج، بلغور گندم، سبزی آش و دوغ و گاهی تخم‌مرغ و سیر اشاره کرد.

مواد لازم برای چهار تا ۶ نفر

  • ۲ لیتر دوغ
  • ۲ پیمانه برنج
  • یک پیمانه نخود
  • ۵۰۰ گرم سبزی آش (تره، گشنیز و نعنا) ساطوری خرد شده
  • یک پیمانه بلغور گندم
  • یک عدد تخم‌مرغ
  • چند حبه سیر پوست کنده 
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

آش دوغ کردی

مرحله اول:

برنج، بلغور گندم و نخود را از قبل خیس کنید. آب نخود را چند بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و راحت‌تر بپزد.

مرحله دوم:

نخود و بلغور گندم را با آب تازه ( سه بند انگشت بالاتر از مخلوط نخود و بلغور گندم) در قابلمه بریزید و آن‌ها را روی حرارت ملایم گاز بپزید. پس از پخت کامل بلغور گندم و نخود، سبزی خرد شده و برنج را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. آش را برای ۳۰ دقیقه بپزید.

مرحله سوم:

دوغ را در یک قابلمه دیگر بریزید و یک عدد تخم‌مرغ در آن بشکنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب دوغ را هم بزنید تا تخم‌مرغ در آن حل شود. پس از جوشیدن دوغ، مخلوط نخود، برنج، سبزی و بلغور گندم را در قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. آش را برای ۴۵ دقیقه به‌طور مرتب هم بزنید تا مواد کاملا بپزند و دوغ دوباره به جوش آید. سپس نمک و فلفل را اندازه کنید و دو حبه سیر له شده را به آن بیفزایید.

مرحله چهارم:

آش دوغ را با پیاز داغ یا نعنا داغ تزئین کرده و سرو کنید.

دوشنبه 20 بهمن 1399  11:49 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها