آش دوغ در مناطق کردنشین کشور طرفداران زیادی دارد
آش دوغ در مناطق کردنشین کشور طرفداران زیادی دارد و بهصورت سنتی در عصرگاه روز سیزده بدر یا بهعنوان ناهار سرو میشود. از مواد تشکیلدهنده آش دوغ کردستان میتوان به نخود، برنج، بلغور گندم، سبزی آش و دوغ و گاهی تخممرغ و سیر اشاره کرد.
مواد لازم برای چهار تا ۶ نفر
- ۲ لیتر دوغ
- ۲ پیمانه برنج
- یک پیمانه نخود
- ۵۰۰ گرم سبزی آش (تره، گشنیز و نعنا) ساطوری خرد شده
- یک پیمانه بلغور گندم
- یک عدد تخممرغ
- چند حبه سیر پوست کنده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
برنج، بلغور گندم و نخود را از قبل خیس کنید. آب نخود را چند بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و راحتتر بپزد.
مرحله دوم:
نخود و بلغور گندم را با آب تازه ( سه بند انگشت بالاتر از مخلوط نخود و بلغور گندم) در قابلمه بریزید و آنها را روی حرارت ملایم گاز بپزید. پس از پخت کامل بلغور گندم و نخود، سبزی خرد شده و برنج را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. آش را برای ۳۰ دقیقه بپزید.
مرحله سوم:
دوغ را در یک قابلمه دیگر بریزید و یک عدد تخممرغ در آن بشکنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب دوغ را هم بزنید تا تخممرغ در آن حل شود. پس از جوشیدن دوغ، مخلوط نخود، برنج، سبزی و بلغور گندم را در قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. آش را برای ۴۵ دقیقه بهطور مرتب هم بزنید تا مواد کاملا بپزند و دوغ دوباره به جوش آید. سپس نمک و فلفل را اندازه کنید و دو حبه سیر له شده را به آن بیفزایید.
مرحله چهارم:
آش دوغ را با پیاز داغ یا نعنا داغ تزئین کرده و سرو کنید.