بسم الله الرحمن الرحیم
مقایسه جمهوری اسلامی با نظام شاهنشاهی
چون گروههای مختلفی اینجا آمدهاند و با این جای تنگ در فشار هستند، من به طور کلی از همه آنها تشکر میکنم. و معذرت میخواهم از اینکه جای ما تنگ است، و مهمانان عزیز ما زیادند و در زحمت. و از اینکه نمیتوانم تمام گروهها را اسم ببرم، ممکن است بعضیها را فراموش کنم، از این جهت من از تمام گروههایی که اینجا آمدهاند تشکر میکنم. و از خداوند تعالی سعادت و سلامت همه را تقاضا میکنم. چند کلمه هم راجع به مسائل روز عرض میکنم.
شما میدانید که از طرق مختلفه از اول پیروزی انقلاب به این انقلاب، هجوم نظامی و بدتر از او، هجوم قلم و زبان شده است، حالا هم ادامه دارد. و بعدها هم ممکن است ادامه داشته باشد. حالا از اموری که تبلیغ میکنند و بین قشرهای مختلف پخش میکنند این است که این انقلاب کاری نکرده است و این جمهوری اسلامی هم مثل رژیم شاهنشاهی است، یک اسمی عوض کرده است. من امروز میخواهم راجع به نظام جمهوری اسلامی، و متصدیان این جمهوری اسلامی یک چند کلمهای عرض کنم.
ببینیم که این مثل نظام سابق است و یا بدتر از نظام سابق، که بعضی نویسندگان آرزوی برگشتن او را میکنند. من نمیخواهم با این صحبتی که میکنم اشخاص را یا ارگانها را تطهیر کنم به طور مطلق. من هم مثل همه، مثل خود متصدیان امور، این اعتقاد را دارم که کمبودهایی هست؛ و در اطراف کشور هم راجع به اموری که اجرا میشود چیزهایی بر خلاف دستور اسلام و جمهوری اسلامی اجرا میشود. این را انکار ندارند و نداریم.
لکن راجع به اینکه این جمهوری اسلامی لفظی است و واقعیت ندارد و نظام شاهنشاهی است، یا بعضی میگویند بدتر از نظام شاهنشاهی است! من راجع به اصل نظام و متصدیان این نظام مختصراً چند کلمه عرض میکنم. اینهایی که میگویند جمهوری اسلامی هم همان نظام شاهنشاهی است، لکن یک لفظی را برداشتند روی نظام شاهنشاهی گذاشتند و اسمش را گذاشتند جمهوری اسلامی، محتوا همان نظام شاهنشاهی است، در عین حالی که نمیخواهم از هیچ کس به طور مطلق یک تاییدی بکنم، میخواهم یک مقایسهای بکنم. نظام شاهنشاهی را با این نظام یک مقایسه بکنم؛ و بین کسانی که در این نظام متصدی امور هستند، و در نظام شاهنشاهی یک مقایسه بکنم، ببینم که این حرفی که میزنند صحیح است؛ یا این حرف را همان اشخاصی که از نظام شاهنشاهی هستند و آن بهرههایی که در نظام شاهنشاهی میبردند [و] اینجا دیگر امکان ندارد، میزنند.
امام خمینی (ره)؛ 27 بهمن 1359