0

 حوادث و وقایع 13 بهمن 1387

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

 حوادث و وقایع 13 بهمن 1387

 

13 بهمن 1357؛ گفت و گوی رسانه های داخلی و خارجی با امام خمینی

13 بهمن 1357؛ گفت و گوی رسانه های داخلی و خارجی با امام خمینی

تهران- ایرنا- امام خمینی سیزدهم بهمن ماه 1357 خورشیدی در چنین روزی در یك گفت و گوی مطبوعاتی و رادیو - تلویزیونی شركت كردند و به پرسش خبرنگاران داخلی و خارجی در مدرسه رفاه پاسخ دادند.

بزرگترین و مهم ترین رویداد سده 20 را می توان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن 1357 خورشیدی دانست؛ انقلابی كه به رهبری امام خمینی (ره) توانست بسیاری از معادله های جهانی و روابط قدرت های بزرگ را تغییر دهد و تحول گسترده ای در نظام بین الملل ایجاد كند.
روزهایی ماندگار و فراموش نشدنی در تاریخ ملت بزرگ ایران كه رساترین فریاد تاریخ، یعنی امام خمینی آن را رهبری كرد و به فرجام رساند و برای حفظ آن، با تمام وجود تلاش كرد. انقلابی كه مبتنی بر بینش عمیق توحیدی و الهام گرفته از انقلاب سرخ عاشورای حسینی بود.
گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت سی و هفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به منظور پاسداشت یاد و خاطره ی آن دوران، گزیده ای از رویدادهای سرنوشت ساز 13بهمن 1357هجری خورشیدی را بازنشر داده است:
*مصاحبه رسانه ها با امام خمینی در مدرسه علوی
- از لحظه ورود امام خمینی قشرهای مختلف مردم از سراسر ایران برای دیدار با ایشان به تهران آمدند و مدرسه علوی میزبان مشتاقان بود.
- در محوطه حیاط مدرسه علوی هزاران تن اجتماع كردند كه با دادن شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی نسبت به امام خمینی رهبر شیعیان جهان ابراز احساسات می كردند. ایشان از پشت پنجره با تكان دادن دست به ابراز احساسات آنان پاسخ می دادند.
- امام خمینی بامداد امروز در مصاحبه ای اعلام كردند: به زودی دولت جمهوری اسلامی را معرفی خواهند كرد.
- این مصاحبه مطبوعاتی با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در ساعت هشت و 30 دقیقه بامداد در مدرسه علوی محل اقامت حضرت امام تشكیل شد.
- امام راحل تاكید كردند كه مجلسین و حكومت باید كنار بروند و شورای انقلاب حكومت موقت تشكیل بدهد و با تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی تدوین گردد و به رای عمومی گذارده شود تا اگر مردم آن را تصویب كردند به مرحله اجرا در آید.
- در آغاز این جلسه امام خمینی ضمن اشاره به لزوم تشكیل دولت جمهوری اسلامی اضافه كردند كه رژیم سلطنتی از اول غیر قانونی بوده است و مجلس موسسان به زور به این رژیم رای داد.
- آیت الله خمینی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینكه خبرگزاری ها اعلام كرده اند كه شاپور بختیار نخست وزیر اظهار تمایل كرده است كه با شما گفت و گو كند آیا شما این دیدار را خواهید پذیرفت؟ گفتند: تا زمانی كه بختیار استعفا ندهد و حكومت خود را غیرقانونی نداند با وی مذاكره نخواهد كرد.
- امام خمینی در ادامه بیان داشتند: ما می خواهیم به طور مسالمت آمیز عمل كنیم و به دولت هم نصیحت می كنیم ولی اگر بختیار بخواهد علاوه بر پشتیبانی انگلیس و آمریكا برای سركوب مردم از اسرائیل هم نیرو بیاورد اعلام جهاد خواهیم داد.
- ارتش از ملت است و با مردم برادرند و نباید به روی مردم مسلسل به كار ببرند.
- كلیه افراد خارجی همه به طور آزاد در ایران زندگی خواهند كرد مگر این كه وجود آنها برای كشور و دولت مضر تشخیص داده شود.
- برادران اهل سنت برای ما عزیز می باشند و آنها را از خودمان می دانیم و آنچه را برای خودمان می خواهیم برای اقلیت های مذهبی نیز خواستاریم.
*بازتاب بازگشت امام خمینی در رسانه های خارجی
- خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از بختیار اعلام كرد: طرفداران آیت الله خمینی می توانند فریاد بزنند، غوغا كنند، توهین كنند، این كار چیزی را ثابت نمی كند، اما اینكه چندین میلیون تن برای استقبال از آیت الله به تهران آمدند، مبالغه آمیز است!
این خبرگزاری در ادامه تهدیدهای رژیم پهلوی گزارش كرد: امیران ارتش گفته اند كه اگر آیت الله خمینی بر خلاف قانون اساسی اقدامی كند، آنها دست به اقدام خواهند زد.
- رادیو مسكو خبر داد: دانشجویان ایرانی ساكن آمریكا به دلیل مداخله آمریكایی ها در امور داخلی ایران، در برابر كاخ سفید اجتماع كردند.
- خبرگزاری رویترز اعلام كرد: دولت اسرائیل از بازگشت آیت الله خمینی به ایران ابراز نگرانی كرد و گفت ممكن است ورود آیت الله خمینی به ایران باعث بروز تندروی های خشن شود و كوشش های صلح خاورمیانه را به خطر بیندازد.
*انحلال دفترهای حفاظت وزارتخانه ها
- سخنگوی وزارت كشور اعلام داشت دفتر حفاظت وزارت كشور منحل شد و كارمندان آن به قسمت های دیگر آن وزارتخانه منتقل گردیدند.
- سخنگوی وزارت كشاورزی و عمران روستایی اعلام كرد كه بر اساس تصمیم متخذه دفتر حفاظت، این وزارتخانه و سازمان ها و شركت های تابعه آن از امروز منحل شد.
- سرپرستی های مدارس ایرانی در بعضی كشورها منحل شد.
- به دستور محمد امین ریاحی وزیر آموزش و پرورش از امروز به منظور صرفه جویی در اعتبارات و حذف سازمان های تجملی، سرپرستی های مدارس ایرانی در امارات عربی متحده قطر، بحرین، كویت، تركیه منحل می شود.
- كاركنان وزارت آموزش و پرورش در خارج از كشور از چهار سال به سه سال تقلیل می یابد و مامورین زاید این سرپرستی ها كه منحل شد بلافاصله به تهران احضار می گردند.
**شروع مجدد كار اداره ها و سازمان ها در شهرستان ها و استان ها
- كاركنان سازمان اتوبوسرانی كرمانشاه و حومه پس از 40 روز اعتصاب به سركار خود بازگشتند.
- كارمندان ادارات استان یزد به علت ركود امور جاری دچار كم كاری هستند و نیز اغلب طرح های عمرانی در دست اجرای پیمانكاران به علت نداشتن پول را تعطیل كردند.
- اجتماعی با شركت كاركنان صنعت نفت در محل پالایشگاه اصفهان برپاشد و آنان همبستگی اقشار ملت را تا پیروزی نهایی مورد تاكید قرار دادند.

  • در ابتدا مدرسه ی رفاه به عنوان محل اقامت و دیدارهای امام تعین شده بود ولی به جهت گنجایش کم و کثرت مشتاقان ، کمیته ی استقبال تصمیم گرفت تا دو مدرسه ی مجاور مدرسه ی رفاه ( مدرسه علوی شماره 1 و 2 )را به عنوان مقر امام انتخاب نماید.صبح روز سیزدهم بهمن ، حضرت امام به مدرسه ی علوی شماره ی دو عزیمت کردند.

 

* حجت الاسلام محمد تقی فلسفی به همراهی بسیاری از طلبه های حوزه های علمیه به دیدار امام رفتند.آقای محمد تقی فلسفی که سالها ممنوع المنبر شده بودند در حضور حضرت امام به منبر رفته و به ایراد سخنرانی پرداختند.

* امام خمینی در جمع روحانیون در مدرسه علوی بیانات مبسوطی را ایراد کردند. ایشان در قسمتی از این بیانات فرمودند: رژیم سلطنتی از اول خلاف عقل بود ... هر ملتی باید خودش سرنوشت خودش را تعیین کند.

 

* امام خمینی در جمع همافران نیروی هوایی به دولت بختیار هشدار دادند که کناربرود.

 

 

 

* به گزارش خبرگزاری رویتر دولت اسرائیل نسبت به بازگشت امام خمینی شدیداً اظهار نگرانی کرد وگفت ممکن است ورود آیت الله خمینی باعث بروز تندروی های خشن گردد و کوشش های صلح خاورمیانه را به خطر بیندازد.

 

* به گزارش آسوشیتد پرس: بختیار گفت: طرفداران آیت الله خمینی می توانند فریاد بزنند، غوغا کنند، توهین کنند، این کار چیزی را ثابت نمی کند، اما اینکه چندین میلیون نفر برای استقبال از آیت الله به تهران آمدند، مبالغه آمیز است. وی افزود: همچنان مشتاق ملاقات با ایشان است.

 

* آسوشیتد پرس گزارش داد: امرای ارتش گفته اند که اگر آیت الله خمینی بر خلاف قانون اساسی اقدامی کند، آنها دست به اقدام خواهند زد.

 

* رادیو مسکو: دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا علیه مداخله آمریکائی ها در امور داخلی ایران، در برابر کاخ سفید تظاهرات کردند.

 

* دکتر سنجابی خواستار استعفای بختیار شد. وی همچنین گفت: جبهه ملی به امام خمینی وفادار است.

 

* خبرگزاری تاس : بازگشت آیت الله خمینی به ایران مبارزه در آن کشور را وارد مرحله سرنوشت ساز نمود.

 

در روز 13 بهمن سال  1357 امام خميني در مدرسه علوی در یکی از نقاط مرکزی تهران مستقر شدند و جمع روحانيون و مردم بيانات مبسوطي ايراد كردند.

ايشان در قسمتي از اين بيانات فرمودند: رژيم سلطنتي از اول خلاف عقل بود ... هر ملتي بايد خودش سرنوشت خودش را تعيين كند. ایشان همچنین از ارتشیان خواستند تا به جمع مردم بپیوندند و از زیربار ذلت مستشاران آمریکایی خارج گردند .

ایشان همچنین در خصوص حفظ جان هماوران نیروی هوایی و سایر ارتشیانی که به جمع مردم پیوستند به بختیار هشدار دادند . بختيار در روز 13 بهمن سال  1357 در مصاحبه یا آسوشيتد پرس گفت: طرفداران آيت‌الله خميني مي‌توانند فرياد بزنند، غوغا كنند، توهين كنند، اين كار چيزي را ثابت نمي‌كند، اما اينكه چندين ميليون نفر براي استقبال از آيت‌الله به تهران آمدند، مبالغه‌آميز است. وي افزود: همچنان مشتاق ملاقات با ايشان است.

آسوشيتد پرس گزارش داد: امراي ارتش گفته‌اند كه اگر آيت‌الله خميني بر خلاف قانون اساسي اقدامي كند، ‌آنها دست به اقدام خواهند زد.  راديو مسكو در خصوص وقایع روز 13 بهمن سال  1357  اینگونه اعلام کرد : دانشجويان ايراني مقيم آمريكا عليه مداخله آمريكائي‌ها در امور داخلي ايران، در برابر كاخ سفيد تظاهرات كردند.

خبرگزاری رویترز نیز در روز 13 بهمن سال  1357 در خبری اعلام کرد : رژیم صهیونیستی از بازگشت آیت الله خمینی به ایران ابراز نگرانی شدید کرده و گفته است ممکن است ورود آیت الله به ایران باعث تندرویهای خشن شود و صلح خاورمیانه را به خطر بیاندازد .

در روز 13 بهمن سال  1357 در چند شهر كشور، ازجمله سمنان و تربت جام، در پي تظاهرات مردم چند نفر به شهادت رسيدند . يك ساواكي در تهران ترور شد. وي سرهنگ معتمدي نام داشت و يكي از اعضاي بلند پايه ساواك بود.

راديو بي.بي.سي . گفت: آيت‌الله شريعتمداري گفته است در تبديل رژيم سلطنتي به جمهوري بايد جانب احتياط رعايت شود و تهيه مقدمات فراواني لازم است .

یاسر عرفات رهبر وقت تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در روز 13 بهمن سال  1357 با امام خمینی (ره) و یاران انقلابی ایشان دیدار کرد . دکتر سنجابی خواستار استعفای بختيار شد. وي همچنين گفت: جبهه ملي به امام خميني وفادار است.

 

 

منابع وقایع نگاری:

 

 

 ¯ روزشمار زندگی امام خمینی (ره) علی رنجبرکرمانی ،موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)،1389

¯ روزشمار تاریخ ایران ، باقر عاقلی ،نشر گفتار،2ج ،1372

¯ صحیفه امام ، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) ، 22 ج ،1385

¯ از مهاجرت امام خمینی به پاریس تا پیروزی ، علی اکبر علی اکبری بایگی ، مرکز اسناد انقلاب اسلامی ،1384

¯ دهه سرنوش ساز، داود قاسم پور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی،1388

¯ گام به گام با انقلاب ، اکبر خلیلی ، انتشارات حوزه هنری،1375

¯ آرشیو روزنامه کیهان ازتاریخ 12 بهمن 1357   تا  23 بهمن 1357

*منبع: آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

**گروه اطلاع رسانی**9117**9128**9131

. انتهای پیام /*

دوشنبه 13 بهمن 1399  7:38 AM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به: حوادث و وقایع 13 بهمن 1387

/روزشمار انقلاب اسلامی/

۷ بهمن ۱۳۵۷؛ شرط امام برای پذیرفتن بختیار

پاسخ به: حوادث و وقایع 13 بهمن 1387پاسخ به: حوادث و وقایع 13 بهمن 1387

شنبه ۷ بهمن ۱۳۵۷؛ تکذیب شایعه دیدار امام خمینی با شاپور بختیار و شرط رهبر انقلاب برای دیدار با نخست‌وزیر، مهم‌ترین خبر امروز بود.

به گزارش ایسنا، امروز شایعاتی مبنی بر دیدار امام و شاپور بختیار و انجام گفت‌وگوهایی منتشر شد و نخست‌وزیر اعلام کرد که برای ملاقات با آیت‌الله خمینی به پاریس خواهد رفت. او گفت که هیچ نخست‌وزیری قدرت وی را در ارتش نداشته است.

اما در همین زمینه رهبر انقلاب اسلامی پیامی منتشر کردند که در آن آمده بود: آنچه ذکر شده است که شاپور بختیار را با سمت نخست‌وزیری می‌پذیرم دروغ است. بلکه تا استعفا ندهد او را نمی‌پذیرم چون او را قانونی نمی‌دانم. من با بختیار تفاهمی نکرده‌ام و آنچه سابق گفته است که گفت‌وگو بین من و او بود دروغ محض است.

امروز در تهران و شهرستان‌ها به مناسبت ۲۸ صفر، میلیون‌ها نفر طی تظاهراتی خواستار باز شدن فرودگاه مهرآباد برای بازگشت امام‌خمینی شدند و کارشکنی‌های بختیار را محکوم کردند. گفته شده در تظاهرات تهران و شهرستان‌ها عده‌ای شهید شدند. مردم در این راهپیمایی شعارهایی از جمله "وای به حالت بختیار، اگر امام فردا نیاد"، "اگر امام فردا نیاد، مسلسل‌ها بیرون میاد"، "وای اگر خمینی حکم جهادم دهد، ارتش دنیا نتواند که جوابم دهد" سر دادند.

همچنین آیت‌الله مرعشی‌نجفی با اشاره به کارشکنی‌های دولت و بستن فرودگاه‌ها هشدار داد: بستن فرودگاه‌ها عواقب وخیمی برای دولت دارد.

آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی هم خطاب به ارتش گفت: از خدا بترسید و علیه اسلام و قرآن و ملت وارد عمل نشوید و چنانچه مکرر تذکر داده‌ام شما هم در صفوف نهضت اسلامی و برای به ثمر رساندن آن، ملت را یاری نمائید.

امروز پنج نفر از اعضای هیأت تحریریه روزنامه‌های کیهان، اطلاعات و آیندگان بازداشت شدند. از طرفی شاپور بختیار خبر اعدام ۱۶۰ نفر را در همدان و تهران تکذیب کرد.

در آن سوی مرزها، اعضای سفارت ایران در کانادا همبستگی خود را با خواسته‌های مردم ایران اعلام کردند.

دوشنبه 13 بهمن 1399  8:08 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها