دویماج یا دیماج در زنجان به دو روش درست میشود. در روش اول، شما به پنیر، نان لواش خشک، سبزی معطر و کمی آب نیاز دارید. نوعی دیگر از این عصرانه مقوی نیز در زنجان مرسوم است که در سفرههای مذهبی و مخصوصا سفره حضرت زهرا در زنجان، مشهور به دستگاه حضرت زهرا، پخته و سرو میشود. این نوع دویماج با زعفران، شکر، روغن حیوانی و نان خشک پخته میشود.
مواد لازم برای چهار نفر (روش اول)
- ۲۰۰ گرم پنیر
- ۴ عدد نان لواش خشک و خرد شده
- آب به میزان لازم
- ۲ قاشق غذاخوری سبزی معطر
طرز تهیه (روش اول)
مرحله اول:
نان خشک خرد شده را با کمی آب تر کنید.
مرحله دوم:
پنیر و سبزی معطر خرد شده را به نانها بیفزایید و مخلوط کنید. سپس دویماج را برای یک تا دو ساعت در دمای آشپزخانه کنار بگذارید تا استراحت کند و جا بیفتد.
مرحله سوم:
دویماج را با دست بهشکل گرد یا بیضی فرم دهید و در ظرف بچینید.
مواد لازم برای چهار نفر (روش دوم)
- ۴ عدد نان لواش خشک شده خرد شده
- آب به میزان لازم
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ
- روغن حیوانی به مقدار لازم
طرز تهیه (روش دوم)
مرحله اول:
نان خشک خرد شده را با کمی آب تر کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم:
روغن حیوانی را در یک تابه بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا گرم شود. سپس نانهای خشک را در روغن حیوانی تفت دهید و شکر و زعفران دمکرده را به آن بیفزایید. اجازه دهید تا شکر و زعفران روی حرارت ملایم گاز به خورد نانهای خشک بروند.
مرحله سوم:
دویماج را بهشکل گلولههای گرد سرو کنید.