مواد لازم برای چهار نفر
- ۴ عدد نان خشک تبریزی یا لواش
- یک لیوان دوغ یا آب
- ۱۰۰ گرم کره
- ۲۰۰ گرم پنیر تبریز
- گردوی خرد شده به میزان دلخواه (نصف لیوان)
- ۲ قاشق غذاخوری سبزی معطر (شوید و جعفری)
- خیار، گوجه فرنگی و تربچه برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول:
آمادهسازی نان دویماج: نانهای لواش یا تبریزی خشک شده را خوب خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آب یا دوغ را آرام آرام به خرده نانها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. اجازه دهید تا نانها برای چند دقیقه خیس بخورند؛ اما توجه داشته باشید که تکههای نان نباید کاملا له شوند و همین که کمی نرم شوند و سفت و خشک نباشند کافی است.
مرحله دوم:
پنیر را خرد یا رنده کنید. سپس پنیرهای خرد شده، گردوی خرد شده و کره آب شده را به نانها اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم:
سبزیهای معطر (جعفری و شوید) را ریز خرد کنید و به مایه دویماج اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس با سلفون درب کاسه را بپوشانید و اجازه دهید تا دویماج برای یک تا دو ساعت استراحت کند تا طعم مواد خوب به خورد هم بروند و چسبندگی لازم را پیدا کند.
مرحله چهارم:
سرو دویماج: با یک قاشق غذاخوری مقداری از مواد دویماج را کف دست خود بگذارید و به آن شکل دهید یا برای سرو جذابتر از قالبهای سیلیکونی استفاده کنید. این کار را با بقیه مواد تکرار کنید تا تمام شود.
مرحله پنجم:
دویماجها را در ظرف سرو بچینید و آنها را با خیار، گوجهفرنگی و تربچه تزئین کنید.
مواد لازم برای ۶ نفر (روش دوم)
- ۴ عدد نان خشک تبریزی یا لواش
- یک لیوان دوغ یا آب
- ۲۰۰ گرم پنیر تبریز
- ۱۰۰ گرم گردوی خرد شده
- یک کیلوگری سبزی خوردن خرد شده
- ۵ عدد پیازچه
- ۵ عدد خایز متوسط
- یک بسته خامه
طرز تهیه (روش دوم)
مرحله اول:
نانهای خشک را در یک کاسه بزرگ خرد کنید. سپس دوغ را بهتدریج به آن بیفزایید و هم بزنید تا نانها خیس شوند.
مرحله دوم:
گردوی خرد شده، پنیر خرد شده، سبزی خوردن، پیازچه خرد شده و خیار خرد شده را به نانهای خشک اضافه کنید و مواد را کاملا مخلوط کنید.
مرحله سوم:
خامه را در مرحله آخر به دویماج اضافه کنید. مواد مخلوط شده را بهشکل دایره یا بیضی فرم دهید و در ظرف بچینید. برای تزئین از زیتون و گوجه فرنگی استفاده کنید. دویماج را با سبزی خوردن به سر میز بیاورید.
نکات مهم برای تهیه دویماج
- اندازه مواد اولیه ذکر شده در این طرز تهیه تقریبی است و شما میتوانید طبق ذائقه خود، مقدار آنها را کم یا زیاد کنید.
- شما میتوانید نان اسکو یا نان خشک تبریزی را از فروشگاهها بهصورت بستهبندی خریداری کنید.
- شما میتوانید از تخم گشنیز، زیره سبز یا سیاه نیز در این غذا استفاده کنید.
- نانهای خشک نباید خیلی ریز خرد شوند.
- توجه داشته باشید که میزان آب یا دوغ باید به حدی باشد که نانها مانند تیلیت آبگوشت له نشوند و در واقع بهاندازهای تر شوند که بتوان آنها را گلوله کرد.
- گردو را زیاد خرد نکنید تا هنگام سرو زیر دندان بیاید.
- دویماج باید حتما با درپوش یا دمکنی برای یک تا دو ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کند تا هم جا بیفتد و هم بتوان آن را بهراحتی شکل داد. اگر دویماج را بلافاصله پس از درست کردن، سرو کنید، مایه دویماج شکل نمیگیرد یا بلافاصله متلاشی میشود.
- مایه دویماج را خوب در دستانتان فشار دهید تا بهشکل یک گلوله دربیایند.
- شما میتوانید از هر نوع پنیر دلخواه (بسته بندی یا خانگی) برای تهیه دویماج استفاده کنید.
- برخی افراد دویماج را با ماست چکیده یا خامهای، گلپر و نعنا تزئین میکنند.
- در صورت تمایل، کمی کشمش نیز در دویماج بریزید.
- در برخی طرز تهیهها کمی سیر رنده شده یا پودر سیر هم به دویماج اضافه میشود.