0

دیماج تبریزی

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

دیماج تبریزی

 

 

طرز تهیه دیماج تبریزی

 

مواد لازم برای چهار نفر

  • ۴ عدد نان خشک تبریزی یا لواش 
  • یک لیوان دوغ یا آب
  • ۱۰۰ گرم کره
  • ۲۰۰ گرم پنیر تبریز 
  • گردوی خرد شده به میزان دلخواه (نصف لیوان)
  • ۲ قاشق غذاخوری سبزی معطر (شوید و جعفری)
  • خیار، گوجه فرنگی و تربچه برای تزئین

طرز تهیه

دیماج تبریزی

مرحله اول:

آماده‌سازی نان دویماج: نان‌های لواش یا تبریزی خشک شده را خوب خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آب یا دوغ را آرام آرام به خرده نان‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. اجازه دهید تا نان‌ها برای چند دقیقه خیس بخورند؛ اما توجه داشته باشید که تکه‌های نان نباید کاملا له شوند و همین که کمی نرم شوند و سفت و خشک نباشند کافی است.

مرحله دوم:

پنیر را خرد یا رنده کنید. سپس پنیرهای خرد شده، گردوی خرد شده و کره آب شده را به نان‌ها اضافه کنید و هم بزنید. 

مرحله سوم:

سبزی‌های معطر (جعفری و شوید) را ریز خرد کنید و به مایه دویماج اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس با سلفون درب کاسه را بپوشانید و اجازه دهید تا دویماج برای یک تا دو ساعت استراحت کند تا طعم مواد خوب به خورد هم بروند و چسبندگی لازم را پیدا کند.

مرحله چهارم:

سرو دویماج: با یک قاشق غذاخوری مقداری از مواد دویماج را کف دست خود بگذارید و به آن شکل دهید یا برای سرو جذاب‌تر از قالب‌های سیلیکونی استفاده کنید. این کار را با بقیه مواد تکرار کنید تا تمام شود.

مرحله پنجم:

دویماج‌ها را در ظرف سرو بچینید و آن‌ها را با خیار، گوجه‌فرنگی و تربچه تزئین کنید.

مواد لازم برای ۶ نفر (روش دوم)

  • ۴ عدد نان خشک تبریزی یا لواش 
  • یک لیوان دوغ یا آب
  • ۲۰۰ گرم پنیر تبریز 
  • ۱۰۰ گرم گردوی خرد شده 
  • یک کیلوگری سبزی خوردن خرد شده
  • ۵ عدد پیازچه
  • ۵ عدد خایز متوسط
  • یک بسته خامه

طرز تهیه (روش دوم)

طرز تهیه دیماج تبریزی با خامه

مرحله اول:

 نان‌های خشک را در یک کاسه بزرگ خرد کنید. سپس دوغ را به‌تدریج به آن بیفزایید و هم بزنید تا نان‌ها خیس شوند.

مرحله دوم:

گردوی خرد شده، پنیر خرد شده، سبزی خوردن، پیازچه خرد شده و خیار خرد شده را به نان‌های خشک اضافه کنید و مواد را کاملا مخلوط کنید.

مرحله سوم:

خامه را در مرحله آخر به دویماج اضافه کنید. مواد مخلوط شده را به‌شکل دایره یا بیضی فرم دهید و در ظرف بچینید. برای تزئین از زیتون و گوجه فرنگی استفاده کنید. دویماج را با سبزی خوردن به سر میز بیاورید.

نکات مهم برای تهیه دویماج

نکات مهم برای تهیه دویماج

  • اندازه مواد اولیه ذکر شده در این طرز تهیه تقریبی است و شما می‌توانید طبق ذائقه خود، مقدار آن‌ها را کم یا زیاد کنید.
  • شما می‌توانید نان اسکو یا نان خشک تبریزی را از فروشگاه‌ها به‌صورت بسته‌بندی خریداری کنید.
  • شما می‌توانید از تخم گشنیز، زیره سبز یا سیاه نیز در این غذا استفاده کنید.
  •  نان‌های خشک نباید خیلی ریز خرد شوند.
  • توجه داشته باشید که میزان آب یا دوغ باید به حدی باشد که نان‌ها مانند تیلیت آبگوشت له نشوند و در واقع به‌اندازه‌ای تر شوند که بتوان آن‌ها را گلوله کرد.
  • گردو را زیاد خرد نکنید تا هنگام سرو زیر دندان بیاید.
  • دویماج باید حتما با درپوش یا دم‌کنی برای یک تا دو ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کند تا هم جا بیفتد و هم بتوان آن را به‌راحتی شکل داد. اگر دویماج را بلافاصله پس از درست کردن، سرو کنید، مایه دویماج شکل نمی‌گیرد یا بلافاصله متلاشی می‌شود.
  • مایه دویماج را خوب در دستانتان فشار دهید تا به‌شکل یک گلوله دربیایند.
  • شما می‌توانید از هر نوع پنیر دلخواه (بسته بندی یا خانگی) برای تهیه دویماج استفاده کنید.
  • برخی افراد دویماج را  با ماست چکیده یا خامه‌‎ای، گلپر و نعنا تزئین می‌کنند.
  • در صورت تمایل، کمی کشمش نیز در دویماج بریزید.
  • در برخی طرز تهیه‌ها کمی سیر رنده شده یا پودر سیر هم به دویماج اضافه می‌شود.
جمعه 10 بهمن 1399  12:37 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها