0

روش های درمان حالت تهوع کودک و بررسی علل بروز حالت تهوع در کودکان

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

روش های درمان حالت تهوع کودک و بررسی علل بروز حالت تهوع در کودکان

 

بهتر است بدانید که درمان حالت تهوع در کودک چندان سخت و پیچیده نیست و در اغلب موارد با به کار بردن راهکارهای خانگی به سرعت برطرف خواهد شد و به همین خاطر در این مقاله شما را با برخی از راهکارهای خاگی برای درمان حالت تهوع کودکان آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید.

توجه داشته باشید که استفراغ و حالت تهوع در کودکان تقریبا مشکلی است که به مراتب بیشتر از بیماری های دیگر در آن ها رخ می دهد زیرا که کودک ممکن است دست آلوده خود را مدام به دهان بزند و به همین خاطر با ورود میکروب ها دچار حالت تهوع خواهد شد. البته که درمان حالت تهوع در کودک چندان پیچیده نیست و شما می توانید با انجام برخی از اقدامات لازم به رفع آن بپردازید.

آشنایی با درمان حالت تهوع کودک

بهتر است بدانید حالت تهوع احساس بالا آوردن غذا همراه با به هم خوردن است که در واقع نوعی احساس محسوب می شود که همراه با حرکت معکوس اندام های گوارشی که معده برای بیرون راندن چیزی که درون آن نیست انجام می دهد و به همین خاطر در این حالت انسان وادار به استفراغ خواهد شد. توجه داشته باشید استفراغ نوع بیماری رایح است که برخی مواقع می تواند آزار دهنده باشد. در حالت کلی تهوع چه همراه با استفراغ باشد یا نباشد دلایل مختلفی دارد که برخی از آن ها به سادگی قابل رفع و درمان خواهند بود. از آنجایی که این عارضه می تواند در کودکان نیز بروز کند ممکن است کودک و والدین را با نگرانی های شدیدی روبرو سازد. اگرچه در میان کودکان حالت تهوع و استفراغ امری شایع است اما والدین و مراقب کودک بایستی به نشانه ها و علائم آن توجه زیادی داشته باشند و چنانچه علی رغم اسهال کودک هنوز می تواند غذا بخورد و یا باری کند بهتر است رژیم غذایی او را رعایت نمایید و به صورت مرتب به او نوشیدنی های کافی بدهید. در واقع طبیعی است که گاهی اوقات نوزادان و کودکان استفراغ کنند و در اکثر مواقع بیشتر از یک الی دو روز طول نخواهد کشید و نشانه ای از جدی بودن آن نخواهد بود.

چگونگی درمان حالت تهوع کودک

 

علل حالت تهوع در کودکان:

به طور کلی حالت تهوع و استفراغ معمولا در اثر عوامل مختلفی در کودکان رخ می دهند که در این مطلب سعی داریم شما را با برخی علل حالت تهوع آشنا نماییم:

آلرژی های غذایی: همچنین استفراغ های ناشی از مسمومیت غذایی نیز می توانند همراه با بثورات پوستی، قرمزی و خارش پوست و حتی تورم پوست در اطراف چشم، لب، زبان و یا سقف دهان ایجاد شوند.

آپاندیس: توجه داشته باشید در صورتی که آپاندیس دچار التهاب گردد می تواند در کودکتان علائم استفراغ را ایجاد نماید. معمولا این عارضه خود را با درد های شکمی که با مرور زمان شدیدتر هم می شوند نشان می دهد.

رفلاکس معده و مسمومیت: معمولا عدم تحمل شیر که در آن محتویات معده از راه دهان خارج می شوند باعث استفراغ و حالت تهوع در کودک خواهد شد و همچنین بلعیده شدن اتفاقی مواد سمی هم باعث این عارصه می شود که در چنین شرایطی بایستی بدون اتلاف وقت به اورژانس مراجعه نمایید.

علل بروز حالت تهوع در کودکان

تنگی دهانه پیلور: این مشکل مادرزادی که اغلب به دلیل تنگی دهانه معده به روده ایجاد می شود و در صورتی که کودک بیش از حد غذا بخورد به صورت استفراغ های جهشی محتویات معده خارج خواهد شد.

شیشه شیرهای نامناسب: بهتر است بدانید که گاهی اوقات گشاد بودن بیش از حد شیشه شیر باعث خروج مقدار زیادی شیر و در نتیجه بلع بیش از حد توسط کودک خواهد شد که در این صورت کودک نیز شیر اضافه را به صورت استفراغ از راه دهان خارج خواهد کرد.

عفونت گاستروانتریت: بهتر است بدانید که گاستروانتریت در واقع یک عفونت روده محسوب می شود که علل شایع استفراغ در کودکان شناخته شده و اغلب حدود چند روز ادامه خواهد داشت.

سایر عفونت ها: گاهی اوقات بروز استفراغ و حالت تهوع در کودکان تنها ناشی از مسمومیت غذایی نیست بلکه عفونت های سایر سیستم های بدن نیز مانند سیستم ادراری، منننژیت، گوش میانی و ذات الریه نیز می توانند باعث ایجاد استفراغ در کودکان شوند. توجه داشته باشید که اگر علاوه بر استفراغ علائمی مانند تب و تحریک پذیری هم در کودک خود مشاهده کردید بهتر است با پزشک متخصص کودک مشورت نمایید.

علل استفراغ در کودکان

زمان مناسب برای مراجعه به پزشک:

چنانچه کودکتان به صورت مکرر استفراغ می کند و قادر به نگه داشتن مایعات نیست.

استفراغ کودک سبز رنگ یا همراه با خون می باشد

اگرکودکتان دارای نشانه هایی مانند خشکی دهان، گریه بدون اشک، خواب آلودگی و ادرار کمتر می باشد بدن او کم آب شده و بایستی به پزشک مراجعه نمایید.

اگر کودک بیش از یک الی دو روز استفراغ داشته است

در صورت استفراغ و سردرد و یا گردن سفت و بثورات بایستی حتما با آمبولانس تماس بگیرید تا به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه نمایید.

اگر کودک استفراغ دارد و به درد ناگهانی و شدید شکمی مبتلا شده و یا کاملا بیحال است بایستی او را به نزدیک ترین اورژانس ببرید.

راهکار های درمان استفراغ کودکان

راه های درمان حالت تهوع در کودک:

بهتر است بدانید که برای درمان استفراغ در کودکان راهکار های مختلفی وجود دارد که در ادامه سعی داریم شما را با برخی از آن ها آشنا نماییم:

مصرف لیموناد های بدون گاز:

در طی سال های متمادی بسیاری از والدین برای کمک به کودکان خود از نوشیدنی گازدار لیمویی و زنجبیلی استفاده می کردند و جالب است بدانید که اغلب پزشکان هنوز هم آن را توصیه می کنند. البته که تحقیقات نشان داده نوشیدنی های محلول او آر اس به دلیل داشتن مقدار مناسبی قند و نمک برای کودکان مناسب تر هستند.

داشتن رژیم غذایی مایع:

توصیه می شود چند ساعت پس از آخرین استفراغ کودک به جای آب برای او یک رژیم غذایی مایع شفاف که هضم آن نیز آسان است و مواد مغذی و انرژی لازم بدن کودک را تامین می کند در نظر بگیرید. همچنین می توانید به او نوشیدنی های حاوی الکترولیت یا محلول های او آر اس بدهید. توجه داشته باشید که مصرف آبگوشت، ژله و آسیب هم می توانند گزینه های ایده آلی باشند.

مصرف زنجبیل:

جالب است بدانید که این گیاه هزاران سال است که برای کاهش درد و بیماری های معده مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از محققان اعتقاد دارند مواد شیمایی موجود در این گیاه برای کنترل حالت تهوع معده و همچنین مغز و سیستم عصبی بسیار موثر است. توجه داشته باشید که مصرف زنجبیل برای کودکان بالای دو سال کاملا بی خطر است اما با این وجود توصیه می شود با پزشک متخصص اطفال مشورت نمایید.

روش های درمان حالت تهوع در کودکان

سایر راهکار های درمانی:

بهتر است بدانید که در اغلب موارد می توانید کودک خود را با خیال راحت در محیط خانه درمان کنید و به همین خاطر مهم ترین کاری که می توانید انجام دهید این است که برای پیشگیری از کمبود آب بدن مایعات زیادی به او بدهید.

اگر نوزاد شما بیش از حد استفراغ می کند بهتر است شیر مادر را ادامه دهید و چنانچه به نظر می آید کم آب هستند مایعات را افزایش دهید. همچنین از پزشک یا معالج خود بپرسید که آیا شما بایستی محلول ریدراتاسیون دهانی را به کودک بدهید یا خیر. این محلول یک پودر خوراکی ویژه است که شما آن را به یک نوشیدنی تبدیل می کنید. این ماده دارای مقداری شکر و نمک برای جایگزینی آب و نمکی است که از طریق استفراغ و اسهال از بین می رود.

به طور کلی کودکانی که حالت تهوع دارند بایستی غذاهای مایع مصرف کنند و تا حد امکان از مصرف میوه و نوشیدنی های گازدار بپرهیزند تا زمانی که احساس بهتری پیداکنند. همچنین اگر کودکتان دچار کم آبی نبوده و اشتهای خود را از دست نداده بهتر است کودکتان به صورت عادی غذاهای جامد را میل کند.

چنانچه نگران کمبود آب هستید بهتر است با پزشک متخصص کودک صحبت کنید زیرا ممکن است آن ها یک راه حل برای هیدراتاسین بدن برای فرزند شما توصیه کنند.

اگر کودکتان دچار اسهال شده و استفراغ مداوم دارد نباید تا ۴۸ ساعت پس از آخرین اسهال به مدرسه برود.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 18 دی 1399  2:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها