عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
مکتب فاطمی(س)، الگوی شهید سلیمانی در مسیر خدمت و جهاد بوده است
حوزه/عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: مکتب فاطمی(س)، الگوی والای شهید حاج قاسم سلیمانی در مسیر خدمت و جهاد بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد ملک زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن تسلیت ایام فاطمیه (س) و گرامیداشت سالگرد شهادت سردار دل ها، حاج قاسم سلیمانی ابراز داشت: شهید سلیمانی حقیقتاً یکی از ارادتمندان واقعی حضرت زهرا (س) بود که در مسیر ترویج معارف و آموزه های مکتب فاطمی، سنگ تمام گذاشت و با شهادت خویش نشان داد که رهروی صدیق راه صدیقه طاهره(س) است.
بقای اسلام و تشیع مرهون مجاهدت حضرت زهرا(س) است
وی با بیان این که نقش فاطمه زهرا(س) و فرزندان و تربیتشدگان مکتب فاطمی در حفظ اسلام، قرآن و وحی الهی بر کسی پوشیده نیست، گفت: بقای اسلام و تشیع به برکت وجود حضرت فاطمه(س) است و اگر ایشان نبود، امروز خبری از اسلام نبود.
وی افزود: در عصر حاکمیت خلفای غاصب بنیامیه و بنیعباس، آنان تمام تلاش و توان خود را به کار بستند که اسلام راستین و مکتب تشیع را محو و نابود کنند، اگر فرزندان فاطمه(س) نبودند هیچ اثری از اسلام نبود، چه آن که اگر امام حسن مجتبی(ع) در مقابل انحرافات نمیایستاد، اگر امام حسین(ع) در برابر یزید ملعون نمیایستاد، اگر در زمان خلفای بنیعباس امام صادق(ع) و امام باقر(ع) در برابر شبهاتی که در ذهن مردم ایجاد شده بود روشنگری نمیکردند و نمیایستادند، اسلام حفظ نمیشد و اثری از آن باقی نمیماند، از این رو فرزندان فاطمه(س) بودند که اسلام را حفظ نموده و مکتب تشیع را تداوم بخشیدند.
عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم ادامه داد: در طول تاریخ عصر غیبت نیز همواره تربیت شدگان مکتب فاطمی تشیع را حفظ کردند، کما این که در عصر ما یکی از دشمنان جدی شیعیان، جریان تکفیری داعش بوده که با حمایت همه جانبه دشمنان اسلام تمام تلاش خود را برای نابودی اسلام به کار گرفتند. از یاد نبرده ایم که جریان استکبار، قویترین تیمهای رسانهای را در خدمت داعش قرار دادند تا اسلام را در دنیا بدنام کنند.
عمق ارادت سردار دل ها به مادر سادات
وی بیان داشت: در این زمان شهید سلیمانی یکی از تربیتشدگان مکتب حضرت زهرا(س) بود که به امر ولی زمان خود در مقابل داعش ایستاد، آن روزی که تمام سیاستمداران سوریه را از دست رفته میدیدند، مقام معظم رهبری به مبارزه با داعش فرمان داد و این سرباز رشید و پرافتخار اسلام، با شجاعت، رشادت و از جان گذشتگی به مبارزه با داعش پرداخت و این شجره خبیثه را در مناطق مختلف سوریه، لبنان و عراق زمینگیر کرد.
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی همچنین گفت: سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، ارادتمند واقعی حضرت زهرا(س) بود. ایشان خود به این موضوع اشاره میکند که در جنگ هشت ساله هرموقع در تنگنا قرار میگرفتیم، پناهگاهی جز حضرت زهرا (س) نداشتیم. ایشان در جلسهای با مادران شهدا خطاب به آنان میگوید: من حمایت حضرت زهرا (س) را در هور، غرب کانال ماهی و وسط میادین مین دیدم. وقتی شما مادرها نبودید و فرزندانتان در خون دستوپا میزدند، من پشتیبانی حضرت زهرا (س) را مشاهده کردم. در کنار «اروند» ایشان را در تلألؤ اشکهای غریبانه و مظلومانه بسیجیها صدا زدیم و اروند را با «یازهرا(س)» کنترل کردیم تا بتوانیم از آن عبور کنیم.
اُسوه ولایتمداری و حق طلبی
وی افزود: ارادت شهید سلیمانی به حضرت فاطمه(س) را میتوان در الگو گرفتن وی از مکتب فاطمی و ویژگیها و صفات آن حضرت مشاهده کرد که از آن جمله تبعیت و دفاع از ولایت است.
وی اضافه کرد: وجود مقدس ام ابیها (س) بزرگترین الگوی شناخت ولایت و اطاعت از آن است. حضرت زهرا (س) وقتی با خیانت بعضی از سرشناسان اصحاب رسول خدا (ص) به ولایت مواجه شد، برای دفاع از ولایت، خود به عرصه اجتماع و سیاست آمد. به گواهی تاریخ، ایشان همپای ولی خدا، شبها به در خانه مهاجران و انصار میرفتند و حمایت از ولایت و وصیت رسول خدا(ص) را به آن ها خاطرنشان میکردند.
حجت الاسلام و المسلمین ملک زاده همچنین گفت: از مهم ترین ویژگیهای سردار سلیمانی ولایتمداری ایشان است؛ ایشان به معنای واقعی سرباز و مدافع ولایت بود، چنان که خود در جایی میگوید: «قوام ایران اسلامی و بقای آن به رهبریت آن است. مردم از من قبول کنید من عضو هیچ حزب و جناحی نیستم و به هیچ طرفی جز کسی که خدمت میکند به اسلام و انقلاب تمایل ندارم. اما این را بدانید والله علمای شیعه را تماماً و از نزدیک می شناسم. الان ۱۴ سال شغل من همین است. علمای لبنان را میشناسم. علمای پاکستان را میشناسم. علمای حوزۀ خلیج فارس را میشناسم. چه شیعه و چه سنی؛ والله، اشهد بالله، سرآمد همه این روحانیت، این علما از مراجع ایران و مراجع غیر ایران، این مرد بزرگ تاریخ یعنی آیت الله العظمی خامنهای است.»
وی همچنین افزود: زینب سلیمانی، دختر شهید نیز می گوید: «پدرم مهربانترین و عاطفیترین همسر و پدری مجاهد و بیباک و سربازی فداکار برای ولایت بود و اطاعت از ولایت را شرط پیمان میدانست.»
تقویت وحدت و انسجام اسلامی به تبعیت از سیره فاطمی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: حضرت زهرا(س) پس از رحلت پدر بزرگوارشان، در ترسیم مسیر واحد الهی برای امت اسلامی و دور کردن آنها از تفرقه و پراکندگی، گامهای ارزشمندی برداشتند؛ به طوریکه به جرات میتوان گفت اگر تلاشهای این بانوی بزرگوار نبود، زمینه برای ادامه مسیر رسالت، توسط امامان معصوم(ع) فراهم نمیشد. این بانوی بزرگ در یکی از خطابههای خود مسلمانان را ید واحده میدانند و تاکید میکنند مسلمانان باید بر اصول اولیهای که مبنایش اتحاد اسلامی است، پایبند باشند.
وی افزود: خطبه معروف حضرت (س) مبتنی بر دفاع از حق مسلم انسانها و انسجام و اتحاد مسلمانان است که در عصر حاضر، بهترین الگو و سرمشق برای شهید سلیمانی قرار گرفت و این شهید بزرگوار تمام تلاش خود را در این راستا قرار داد.
عزت مداری و تسلیم نشدن در برابر ظلم
وی بیان داشت: صدیقه کبری(س) در یکی از خطابههای خود تأکید میکنند، مسلمانان نباید در برابر ظلم تسلیم شوند و نباید توهینها و حقارتهای دشمنان را بپذیرند. این خطبه بازگو کننده خطبه پیامبر(ص) در حجةالوداع است؛ و بعدها امام حسین(ع) با تأسی به سیره مادر بزرگوارشان فریاد «هیهات من الذله» را سر میدهند و میفرمایند: انسان مومن باید در مقابل کفر بایستد، حتی اگر موجب کشته شدنش شود. همین سیره را شهید سلیمانی الگوی خودش قرار داد با قدرت در برابر استکبار ایستاد تا به شهادت رسید.
عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم همچنین افزود: حضرت فاطمه(س) الگوی بیبدیل مجاهدت، شجاعت و خروش انقلابی است، کما این که نام مبارک فاطمه اطهر(س) به عنوان یک مجاهده در تاریخ بشریت میدرخشد.
وی خاطرنشان کرد: فاطمه زهرا(س) با روحیه انقلابی بدون واهمه از کسی نقاب از چهره نفاق برداشت و با تیزبینی نسبت به انحرافات پس از رحلت رسول خدا(ص) هشدار داد. در این میان، شجاعت و بیباکی سردار سلیمانی در برابر قدرتهای عالم و دست پروردگان آنان یعنی جریان تکفیری زبانزد عام و خاص است و از علتهای علاقه مردم به وی میباشد. شهید سلیمانی وقتی وارد میدان نبرد با استکبار و دشمن میشد، ذرهای ترس به خود راه نمیداد بلکه ترس و واهمه را برای دشمن به ارمغان میآورد.
الگوی بارز بصیرت و دشمنشناسی
این محقق و پژوهشگر حوزوی با تأکید بر این که مهمترین رکن بصیرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) دشمنشناسی است، گفت: موضع ایشان احیای حق ولایت بود و در برابر این حق آسیبهای فراوان دیدند، اما هرگز سکوت نکردند. ایشان بارها نسبت به سکوت مردم و بیتوجهی آنان به توطئه دشمن و نادیده گرفتن حق خلافت حضرت علی(ع) اعتراض کردند. آن حضرت به مردم به ویژه خواص هشدار میدادند که سکوت آنها در برابر خیانت دشمنان نسبت به ولیخدا، پردهای از نفاق را در جامعه ایجاد میکند که آسیبهای آن دامن همه امت را خواهد گرفت.
وی افزود: حضرت فاطمه(س) در فرازهای ارزشمند آخرین خطبه خود در مسجد النبی(ص) فریاد برآورد: «ای انجمن بزرگان! این غفلت و سستی در بیان حق برای چیست؟ و چرا در برابر دادخواهی من سهلانگاری میکنید...؟». حقیقتاً شهید سلیمانی نیز سرشار از بصیرت فاطمی بود و در کوران فتنهها هرگز از مسیر ولایت خارج نشد.
دوری از دنیاپرستی در سیره فاطمی و مکتب حاج قاسم
حجت الاسلام و المسلمین ملک زاده همچنین خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) در جریان غصب فدک خطاب به مهاجر و انصار فرمود: «به خداوند سوگند، دنیا را آزاد کردم و هیچ علاقه ای به آن ندارم، ... من دنیای دنیاپرستان را دوست ندارم.» سردار سلیمانی نیز انسانی از دنیا بریده و آخرتگرا بود. حضور پیوسته و مداوم او در میدان جهاد و شهادت حاکی از این است که وی از دنیا دل کنده بود و تعلقی به آن نداشت و خود را همواره برای حضور در محضر پروردگار آماده کرده بود.
وی در خاتمه بیان داشت: آرزوی نهایی شهید سلیمانی، شهادت بود، برای ایشان شهادت فوز عظما و رسیدن به حیات طیبه بود و خداوند نیز او را به آرزویش رساند.