سلامت نیوز: در این مطلب شما را با اصلیترین ملاکها برای انتخاب همسر که دختر و پسرهای دمبخت به طور ناقص دربارهشان اطلاعات دارند، آشنا خواهیم کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ، این روزها کمتر دختر و پسری پیدا میشود که عاشق بودن را برای خوشبخت شدن کافی بداند. دیگر همه میدانند که باید در کنار علاقه، یک سری ملاکهای دیگر هم بررسی شود تا شیرین بودن زندگی مشترکشان تضمین شود. ازدواج یکی از مهمترین تصمیمهایی است که نقطه عطف زندگی دختر و پسرها محسوب میشود.
تصمیمی که اگر درست و اصولی گرفته شود، خوشبختی در انتظار فرد است و اگر احساسی و بدون منطق باشد، شرایط کاملا برعکس میشود. همه دخترها و پسرهای دمبخت باید برای ازدواج، آمادگی خود را محک بزنند و همینطور روی شناخت یکدیگر کار کنند.
بعد از آن نوبت به بررسی ملاکهای افراد میرسد. در این مرحله هر فرد به صورت جداگانه باید ملاکهایی را که برای ازدواج دارد و برای او مهم است، بنویسد و بعد آنها را اولویتبندی کند. مثلا ممکن است فردی به وضعیت مادی اولویت یک بدهد و فرد دیگری آن را در مرتبه ۱۰ بگذارد. توجه داشته باشیم که این اولویتبندی بدون در نظر گرفتن خواستگار فعلی باید انجام شود. هر فردی یک سری ملاکهای شخصی دارد یعنی مواردی که برای او مهم است. جدا از اینها باید دقت داشته باشیم که ملاکهای اساسی را هم ذکر کرده باشیم. در ادامه نکاتی در این باره خواهید خواند.
ملاکهای اساسی دقیقا یعنیچه؟
ملاکهای اساسی ملاکهایی است که علاوه بر ملاکهای شخصی، هر فردی حتما باید به آنها توجه کند. افراد بعد از آن باید ببینند که ملاکهای اصلی را دارا هستند یا نه و در هر ملاک چه نمرهای به طرف مقابل میدهند. اگر فرد مد نظر ما در ملاکهای اصلی نمره بالایی نگرفت یا ملاکهای ما از نظر اولویتبندی تفاوت فاحش با هم داشت، این به معنی زنگ خطر برای ازدواج است. به صورت میانگین نمره بین ۶ و ۷ از ۱۰ خوب است. بهتر است هر ملاک را برای هم تعریف کنید تا مطمئن شوید درک و برداشت یکسانی از ملاکها دارید. اگر روی ملاکی تردید دارید، احتمالا شناخت شما از آن ملاک ناقص است و باید برای شناخت بیشتر وقت بگذارید.
نکاتی کمتر شنیده شده درباره اصلیترین ملاکهای ازدواج
ظاهری: نگویید مهم نیست
اگر از آن دسته افراد هستید که معتقدید ظاهر مهم نیست، متاسفانه اشتباه میکنید. اگر ظاهر طرف مقابل تان برای شما مهم نیست، احتمالا به این دلیل است که ظاهرش را پسندیدهاید. بهتر است نظر خود را اینگونه اصلاح کنید که چه چیزی از ظاهر برای شما مهم نیست؟ ممکن است رنگ چشم و پوست برای شما مهم نباشد، ولی قد ملاک مهمی باشد. به طور معمول برای آقایان جذابیت ظاهری و برای خانمها قد و تیپ مهم است. حتما برای قد، تیپ، رنگ پوست و دیگر مسائلی که ممکن است برای شما مهم باشد به طرف مقابل نمره بدهید.
اگر طرف مقابل شما نمره بالایی از نظر ظاهری نگرفت، باید به این نکته توجه کنید که ظاهر برای شما اولویت چندم است و طرف مقابل چه نمرهای گرفته است. اولویت بالا با نمره کم خطرناک است، اما اگر ظاهر جزو ملاکهای پایین شماست و نمره آن فرد زیاد کم نیست ممکن است نگران کننده نباشد.
همان طور که قبلا گفته شد اگر خواستگارتان از نظر ظاهر مورد پسند شما نیست و مدام با این قبیل جملات روبهرو هستید که ظاهر عادی میشود؛ ببینید که چند ماه از شناخت شما از یکدیگر میگذرد. اگر یک ماه است شاید عادی شود، اما اگر شش ماه گذشته و هنوز به نظر شما ظاهر فرد نامناسب است، دیگر هیچگاه عادی نخواهد شد!
درباره ملاک سن که در این دسته قرار میگیرد؛ اگر خانم بزرگتر است به خودی خود مشکلی ایجاد نمیکند، اما باید به این نکته توجه کرد که آیا خانم دوست دارد کنترل همه چیز را به دست بگیرد و دلیل ازدواج با مرد کوچکتر از خود هم همین است؟ آیا خانم حرف، حرف خودش است؟ آیا کفایت شوهر را زیر سوال میبرد؟ آیا آقا پختگی عاطفی دارد یا به دنبال یک مادر در زندگی است؟ و نظر خانوادهها چیست؟ تفاوت سن در سنین بالای ۳۰ سال دیگر ملاک چندان مهمی محسوب نمیشود.
خانوادگی: نگویید فرد با خانوادهاش فرق دارد
تناسب خانوادهها در ازدواج مهم است. توصیه میشود که در بحث ازدواج فردی را انتخاب کنید که هرچه بیشتر به خانواده شما شبیه باشد. هیچگاه فکر نکنید که فرد با خانوادهاش فرق دارد؛ این یک اشتباه رایج در ازدواج است. ارتباطات درون خانواده و نحوه رفتار فرد با خانوادهاش نکاتی است که نباید از چشم دور بماند، چون احتمال تکرار این رفتارها در زندگی شما وجود دارد.
اخلاقی: خصوصیات بارز را کشف کنید
آیا داشتن صفت خاصی برای شما مهم است (مانند منظم بودن)؟ آیا نداشتن صفت خاصی برای شما مهم است (خساست)؟ راجع به اخلاقهای خاص خود با خواستگارتان صحبت کنید و از اخلاقهای بارز او با خودش یا اطرافیانش مانند دوستان صمیمی یا اگر مثلا در دوران دانشجویی هم خانه داشته است، سوال کنید. هیچ وقت یک منبع برای قضاوت کافی نیست از منابع متعدد کمک بگیرید.
مالی: توقعات را مطرح کنید
اگر توقع خاصی در این زمینه دارید، بیان کنید. آیا دوست دارید همسرتان حقوق ثابت داشته باشد یا ریسک پذیری را مهم میدانید. راجع به این که چه مقدار از حقوق صرف پسانداز شود و چه مقدار خرج شود، باید با هم صحبت کنید. اولویتهای زندگی برای خرج کردن و کمکهای مالی به اطرافیان و حتی کمک گرفتن از بقیه هم حتما مطرح شود.
تحصیلی: ایدهآلهایتان را بگویید
اگر سطح تحصیلات خاصی از همسر خود انتظار دارید یا برای خودتان ایدهآلهای تحصیلی دارید، حتما بیان کنید. تحصیلات اگرچه معیار کاملی برای سطح درک افراد نیست، اما قطعا تأثیراتی دارد.
سلامت نیوز: اگر قصد ازدواج دارید، این مطلب را بخوانید