0

هیپوسپادیاس چیست؟ علایم و درمان هیپوسپادیاس

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

هیپوسپادیاس چیست؟ علایم و درمان هیپوسپادیاس

هیپوسپادیاس چیست؟ علایم و درمان هیپوسپادیاس

 
 

جراحی هیپوسپادیاس خطرناکه, هیپوسپادیاس

هیپوسپادیاس چیست؟

 

آشنایی با بیماری هیپوسپادیاس

بیشتر پسران با آلت تناسلی به دنیا می آیند که به نظر طبیعی می رسد و عملکرد خوبی دارد. اما برخی از پسران با یک بیماری مشترک به نام هیپوسپادیاس متولد می شوند.

هیپوسپادیاس چیست؟

هیپوسپادیاس نوعی بیماری مادرزادی است که در آن دهانه مجرای ادرار به جای نوک در قسمت زیر آلت تناسلی مرد است. مجرای ادرار لوله ای است که از طریق آن ادرار از مثانه شما تخلیه می شود و از بدن خارج می شود.

 

هیپوسپادیاس شایع است و در مراقبت از نوزاد شما مشکلی ایجاد نمی کند. جراحی معمولاً ظاهر طبیعی آلت تناسلی کودک شما را بازیابی می کند. با درمان موفقیت آمیز هیپوسپادیاس ، اکثر مردان می توانند ادرار و تولید مثل طبیعی داشته باشند.

 

علائم هیپوسپادیاس

در هیپوسپادیاس ، دهانه مجرای ادرار به جای نوک در زیر آلت تناسلی مرد قرار دارد. در بیشتر موارد ، دهانه مجرای ادرار در داخل سر آلت تناسلی مرد است. کمتر اوقات ، دهانه در وسط یا پایه آلت تناسلی مرد است. به ندرت ، دهانه در کیسه بیضه یا در زیر آن قرار دارد.

 

علائم و نشانه های هیپوسپادیاس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• باز شدن مجرای ادرار در محلی غیر از نوک آلت تناسلی مرد

• انحنای آلت به سمت پایین (chordee)

• ظاهر آلت تناسلی کلاه دار چون فقط نیمه بالای آلت تناسلی توسط پوست ختنه گاه پوشانده شده است.

• پاشیدن غیر طبیعی در حین دفع ادرار

 

چه موقع برای بیماری هیپوسپادیاس به پزشک مراجعه کنیم

بیشتر نوزادان مبتلا به هیپوسپادیاس بلافاصله پس از تولد در حالی که هنوز در بیمارستان هستند تشخیص داده می شوند. با این حال ، جابجایی جزئی دهانه مجرای ادرار ممکن است ظریف باشد و شناسایی آن دشوارتر است. اگر نگرانی در مورد ظاهر آلت تناسلی کودک دارید یا اگر مشکل در ادرار دارید با پزشک خود صحبت کنید.

 

جراحی هیپوسپادیاس خطرناکه, هیپوسپادیاس

هیپوسپادیاس در نوزادانی که سابقه خانوادگی دارند شایع است

 

علل بروز هیپوسپادیاس 

هیپوسپادیاس در بدو تولد وجود دارد (مادرزادی). همانطور که آلت تناسلی مرد در جنین رشد می کند،برخی هورمون ها باعث ایجاد مجرای ادرار و پوست ختنه گاه می شوند. هیپوسپادیاس هنگامی ایجاد می شود که در عملکرد این هورمون ها سوء عملکردی رخ دهد و باعث پیشرفت غیرطبیعی مجرای ادرار شود.

در بیشتر موارد ، علت دقیق هیپوسپادیاس مشخص نیست. گاهی اوقات ، هیپوسپادیاس ژنتیکی است ، اما ممکن است محیط نیز نقش داشته باشد.

 

عوامل خطر هیپوسپادیاس

اگرچه علت هیپوسپادیاس معمولاً ناشناخته است ، اما این عوامل ممکن است با این بیماری در ارتباط باشند:

• سابقه خانوادگی: این وضعیت بیشتر در نوزادانی که سابقه خانوادگی هیپوسپادیاس دارند ، شایع است.

• ژنتیک : برخی تغییرات ژنی ممکن است در از بین بردن هورمون های تحریک کننده تشکیل اندام تناسلی مردان نقش داشته باشد.

• سن مادر بالای 35 سال: برخی تحقیقات نشان می دهد که احتمال ابتلا به هیپوسپادیاس در نوزادان پسر متولد شده از زنان بالاتر از 35 سال وجود دارد.

• قرار گرفتن در معرض برخی مواد در دوران بارداری: برخی گمانه زنی ها در مورد ارتباط بین هیپوسپادیاس و قرار گرفتن مادر در معرض هورمون های خاص یا برخی از ترکیبات مانند سموم دفع آفات یا مواد شیمیایی صنعتی وجود دارد ، اما برای تأیید این موضوع نیاز به مطالعات بیشتری است.

 

جراحی هیپوسپادیاس خطرناکه, هیپوسپادیاس

عکس هیپوسپادیاس

 

عوارض هیپوسپادیاس

اگر هیپوسپادیاس درمان نشود ، می تواند منجر به موارد زیر شود:

• ظاهر غیر طبیعی آلت تناسلی مرد

• مشکلات یادگیری استفاده از توالت 

• انحنای غیر طبیعی آلت تناسلی همراه با نعوظ

• مشکلات مربوط به اختلال در انزال

 

تشخیص هیپوسپادیاس

متخصص اطفال کودک شما می تواند هیپوسپادیاس را براساس معاینه بدنی تشخیص دهد. وی احتمالاً شما را برای ارزیابی بیشتر به یک جراح متخصص در دستگاه تناسلی و ادراری (متخصص اورولوژی کودکان) ارجاع می دهد. مراکز پزشکی با تیم های ویژه می توانند در ارزیابی گزینه ها به شما کمک کنند و می توانند درمان های تخصصی ارائه دهند.

 

وقتی دهانه مجرای ادرار غیرطبیعی است و در آزمایش نمی توان بیضه ها را احساس کرد ، ممکن است تشخیص دستگاه تناسلی مشکل باشد در این حالت ارزیابی بیشتر با یک تیم چند رشته ای توصیه می شود.

 

درمان هیپوسپادیاس 

برخی از اشکال هیپوسپادیاس بسیار جزئی هستند و نیازی به جراحی ندارند. با این حال ، درمان معمولاً شامل جراحی برای تغییر موقعیت دهانه مجرای ادرار و در صورت لزوم ، صاف شدن آلت تناسلی مرد است. جراحی معمولاً در سنین 6 تا 12 ماهگی انجام می شود.

 

اگر آلت تناسلی پسر غیرطبیعی به نظر می رسد ، ختنه نباید انجام شود. اگر در هنگام ختنه هیپوسپادیاس پیدا شود ، روش باید تکمیل شود. در هر صورت مراجعه به متخصص اورولوژی کودکان توصیه می شود.

 

جراحی هیپوسپادیاس خطرناکه, هیپوسپادیاس

جراحی هیپوسپادیاس 

 

• عمل جراحی هیپوسپادیاس

بسیاری از اشکال هیپوسپادیاس را می توان در یک عمل جراحی که به صورت سرپایی انجام می شود ، اصلاح کرد. برخی از اشکال هیپوسپادیاس برای اصلاح نقص به بیش از یک عمل جراحی نیاز دارد.

 

وقتی دهانه مجرای ادرار نزدیک پایه آلت تناسلی مرد باشد ، ممکن است لازم باشد که جراح از پیوندهای بافتی از پوست ختنه گاه استفاده کند تا کانال ادرار را در موقعیت مناسب بازسازی کند و هیپوسپادیاس را اصلاح کند.

 

بسیاری از جراحان یک لوله کوچک (سوند) را برای چند روز پس از جراحی در آلت تناسلی مرد می گذارند تا ادرار به ترمیم تازه نرسد.

 

• نتایج جراحی هیپوسپادیاس

در بیشتر موارد ، جراحی بسیار موفقیت آمیز است. بیشتر اوقات آلت تناسلی پس از جراحی طبیعی به نظر می رسد و پسران ادرار و تولید مثل طبیعی دارند.

 

گاهی اوقات ، سوراخ (فیستول) در قسمت زیرین آلت تناسلی مرد در جایی ایجاد می شود که کانال ادراری جدید ایجاد شده و منجر به نشت ادرار می شود. به ندرت ، مشکلی در ترمیم یا جای زخم وجود دارد. این عوارض ممکن است نیاز به جراحی اضافی برای ترمیم داشته باشد.

 

• مراقبت های بعد از جراحی هیپوسپادیاس

فرزند شما پس از جراحی نیاز به چند مراجعه به جراح خواهد داشت. پس از آن ، پیگیری منظم با متخصص ارولوژی کودکان کودک پس از آموزش توالت و در دوران بلوغ برای بررسی بهبودی و عوارض احتمالی توصیه می شود.

 

زخم های ترمیم کننده هیپوسپادیاس برای بهبود روش صحیح نیاز به مراقبت ویژه ندارند. جراح در مورد مراقبت از زخم و استحمام به شما آموزش می دهد.

اگر پسرتان سوند داشته باشد ، ممکن است در پوشک تخلیه شود. پوشک را می توان طبق معمول عوض کرد. اگر پسر شما بزرگتر باشد ، ممکن است سوند به یک کیسه متصل شود. ارائه دهنده خدمات بهداشتی به شما نحوه تخلیه کیسه را آموزش می دهد. سوندها اغلب به مدت 5 روز تا 2 هفته در محل خود نگهداری می شوند.

 

ترمیم زخم در اثر ترمیم هیپوسپادیاس به یک باره آغاز می شود. اما ممکن است ماهها طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. در اوایل ممکن است تورم و کبودی وجود داشته باشد. این طی چند هفته بهتر می شود. گاهی اوقات پوست آلت تناسلی با چیزی که به نظر می رسد یک پارگی ناخوشایند است بهبود می یابد. همچنین ممکن است عوارض واضح تری وجود داشته باشد. برای بهبودی بافت ها ، حداقل 6 ماه هر گونه توصیه برای جراحی بیشتر انجام نمی شود. بسیاری از نقص های جزئی نیز در این مدت برطرف می شوند.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

جمعه 21 آذر 1399  6:32 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها