شارژ باطری و کارکرد و ماندگاری شارژ آن مسئله همیشگی کاربران گوشی هاست.عمده باتری های مورد استفاده در موبایل ها باتری های لیتیوم یونی است و این باتری ها هم چون اقلام مصرفی بعد از مدتی تحلیل رفته و در واقع فرسوده می شوند.
معمولا بعد از گذشت مدتی از خرید گوشی موبایل، متوجه کارکرد ضعیف تر باطری موبایل خود می شویم. بعد از گذشت دو سال، باتری در طول روز نیاز به شارژ چند باره پیدا می کند. بعد از گذشت دو سال، دیگر کارکرد گوشی هم بواسطه این تحلیل باتری، دچار اختلال می شود.
در هر حال، کارکرد باطری گوشی موبایل با گذشت عمر آنها کاهش پیدا خواهند کرد.اما در این بین برخی کنش ها و عادات رفتاری با گوشی ها وجود دارند که می توان با به کار بستن آنها عمر باتری گوشی را ارتقا داد.
شارژ غیر کامل بهتر است
یکی از باورهای غلط در مورد باتریهای موبایل این است که گفته میشود هر از چندگاهی بهتر است اجازه دهیم باتری به طور کامل از شارژ خالی شوند و بعد دوباره آن را شارژ کنیم. این باور در واقع برگرفته از دوران استفاده از پیلهای سربی اسیدی است. اما حالا باتریهای لیتیومی مورد استفادهاند و باید این مساله را مورد تاکید قرار دهیم که این کار یعنی تخلیه کامل شارژ برای باتری و گوشی بسیار مضر است.
شارژ غیر کامل برای باتریهای لیتیوم یونی بهتر است و در واقع در بالا بردن عمر پیل الکتریکی تاثیراتی مثبت دارد. برای درک این مسئله باید چگونگی شارژ شدن باتریها را متوجه شوید. وقتی که باتری نزدیک خالی شدن است، باتریهای لیتیوم یونی جریانی دائمی را طلب میکنند و در ولتاژی پائینتر عمل میکنند.این ولتاژ پائین به تدریج و با بالا رفتن شارژ باتری بالا میرود.
نکته مهم این است که کنش باتری در ولتاژ پائین برای عمر آن مفید است، چرا که تعداد چرخههای شارژ موجود قبل از شروع تنزل بالا در ظرفیت باتری را افزایش میدهد. به طور تقریبی، به ازای هر ۰٫۱ کاهش در ولتاژ، چرخه دو برابر میشود. به این ترتیب، شارژ در محدوده ۳۰ تا ۸۰ %، ولتاژ را در سطحی پائین حفظ میکند و این امر عمر باتری را بالا میبرد.