هنگامی که کمپانی سامسونگ، گوشی گلکسی نوت ۷ را به بازار عرضه کرد، همگان بابت مقدار دوام و ماندگاری بالای شارژ در باتری گوشی سامسونگ که از نمونه های مشابه رقبا در ان زمان یعنی ایفون ۶s و آیفون ۷ بالاتر بود این گوشی را مورد تحسین قرار دادند.اما بعد چندین مورد انفجار باتری در مورد این گوشی ها کار را برای شرکت سامسونگ سخت کرد!
سامسونگ، گوشی ها را پس گرفت و برنامه تعویض باتری ها را در مورد آن به اجرا در اورد. اما باتری های تعویضی نیز باز منفجر شدند و سامسونگ مجبور شد که به طور کامل تولید این نوع گوشی را متوقف کند.
این اتفاق و منفجر شدن باتری ها، در واقع مانع اصلی در راه ارتقاء ظرفیت باتری ها را نشان می دهد. مساله این است؛ در حالیکه سرعت پردازش گوشی های موبایل هر ۱۸ ماه دو برابر می شود، ظرفیت باتری ها برای همراه شدن با این روند افزایشی و بالا بردن ظرفیت خود برای پوشش این قدرت پردازش، تقریبا یک دهه زمان نیاز دارند.
یعنی اینکه قدرت پردازش گوشی ها هر سال بالاتر می رود در حالیکه روند افزایش ظرفیت باتری ها چرخه ای یک دهه ای دارد. این فاصله مشکل زاست و همانطور که تجربه شرکت سامسونگ نشان داد حل مشکل دوام شارژ باتری ظاهرا چندان هم آسان نیست.
چرا ظرفیت کارکردی باتری ها کاهش می یابد؟
مشکل دیگر در مورد باتری کاهش ظرفیت کارکردی آنها و در واقع به پایان رسیدن عمر آنهاست. باتری ها در طول زمان و در واقع با هر بار شارژ و تخلیه شارژ، تحلیل می روند.
دلیل این امر و کاهش عمر باتری ها آن است که واکنش شیمیایی که برق تولید می کند، لایه لیتیومی نازکی را بر روی الکترودها به جا می گذارد، که این امر میزان لیتیوم موجود برای تولید برق را کاهش داده و مقاومت داخلی باتری را نیز بالا می برد.
هرچه میزان این مقاومت بالاتر باشد، میزان کارکرد باتری برای حفظ ولتاژ کارکردی نیز بالاتر است و به این ترتیب میزان نیرویی که در هر بار شارژ می تواند آزاد کند نیز کاهش می یابد. شاید هنوز فیزیک دوره دبیرستان یادتان باشد، V=IR؛ یعنی ولتاژ برابر است با جریان ضرب در مقاومت.
برای خواندن ادامه مقاله "چرا میزان دوام شارژ باتری ها کم است؟" به لینک زیر مراجعه کنید
https://www.almanistore.com/why-is-the-battery-life-low/