به گفته یك متخصص تغذیه، ماکارونی دمکشیده بیش از دو برابر از ماکارونی آبکش شده باعث بالارفتن قند خون می شود.
د کتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن بیان مطلب فوق گفت: نمایه گلایسمی، میزان افزایش قند خون بعد از مصرف میزان مشخص از غذا در مقایسه با افزایش قند خون پس از مصرف گولوکوز یا نان سفید است که نمایه گلایسمی ماکارونی دم کشیده بیش از دو برابر ماکارونی آبکش شده است.
وی خاطرنشان كرد: غذاهای دارای گلایسمی بالا به علت بالابردن قند خون در مدت کوتاه از لحاظ تغذیهیی مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماری های فشار خون، بیماری های قلبی، دیابت و چاقی را افزایش می دهند پس بهتر است از غذاهای دارای گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده شود اما بعضی از غذاها مثل ماکارونی جوشیده نمایه گلایسمی پایین دارد ولی بعد از دم کشیده شدن میزان این شاخص در آن حتی بیشتر از قند و شکر می شود.
دکتر وفا، علت این امر را نیمه شکسته شدن و طی بخشی از مراحل هضم و دم کشیدن ماده غذایی بیان کرد که همین عامل سبب می شود قند بیشتری در اختیار افراد قرار گیرد.