احمد حمزهزاده در گفتوگو با ایسنا در تشریح این خبر اظهار کرد: این بازارچه یکی از بزرگترین بازارچههای صنایع دستی در حال ساخت کشور بوده و برای ساخت آن حدود 3000 متر از اراضی ملی تملک شده و زیرساختهای آن به خوبی در حال ایجاد شدن است.
وی ادامه داد: جدول کشی این پروژه انجام و انشعابات آن مانند جریان آب، برق و گاز وصل شده و رمپ خروجی نیز آماده است، 163 غرفه در این بازارچه با حضور هنرمندان صنایع دستی دایر خواهند بود و هنرمندان در این غرفهها که هم به شکل کارگاهی و هم به شکل فروشگاهی فعالیت خواهند کرد.
وی از رونمایی از بازار اینترنتی صنایع دستی آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این بازار اینترنتی به زودی رونمایی میشود در آن سه رویکرد مبادلهای، معارفهای و آموزشی در نظر گرفته شده است، در این رویکرد، تصاویر آثار هنرمندان در آتلیهی عکاسی مخصوص این کسب و کار، تهیه شده و در معرض دید مشتریان قرار میگیرد، تمامی شرایط لازم برای تجارت در فضای مجازی در این رویکرد رعایت شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از پیشبینی 13 هزار غرفه به تعداد هنرمندان صنایع دستی آذربایجان شرقی در بازار اینترنتی خبر داد و گفت: متقاضیان و علاقهمندان میتوانند نسبت به ثبت نام در بازار صنایع دستی اینترنتی اقدام کنند، طبق قراردادی با شرکت پست، مرسولات از طریق پست به دست مشتری میرسد و محصول سفارشی قابل عودت نیز است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دست نخورده نگه داشتن آثار تاریخی امکان پذیر نیست، اظهار کرد: با وجود اینکه بیش از نصف آثار تاریخی جهان در کشور ایتالیا قرار دارد، امکاناتی را با توجه به شرایط روز و نیازهای گردشگران در این آثار ایجاد کردهاند، به عنوان مثال برای تبدیل یک خانهی تاریخی به هتل بوتیک باید زیرساختهای مورد نیاز گردشگران بدون تغییر شالودهی اصلی بنا و معماری آن ایجاد شود.
وی در پاسخ به برنامهی اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برای احیای حمامهای تاریخی، گفت: امروزه حمامهای عمومی کاربریشان را از دست دادهاند، نه دولت توان نگهداری اثر تاریخی که درآمدی ندارد را داراست و نه بخش خصوصی رغبتی برای حفظ آن دارد، بهترین روش برای حفظ این آثار توجیهپذیری اقتصادی و تعریف کارکرد اقتصادی برای آن است.
حمزهزاده ادامه داد: امروزه مجوزهایی برای تبدیل حمامهای تاریخی به رستوران یا مراکز عرضهی صنایع دستی در سراسر کشور، صادر میشود و هیات دولت مصوب کرده است تغییر کاربری حمامهای تاریخی صرفا تحت نظر میراث فرهنگی و بدون اخذ عوارض شهرداری باشد.
وی خاطرنشان کرد: دولت چنین بستههای حمایتی را برای حفظ آثار تاریخی متعدد در نظر گرفته است، حدود 4000 آثار تاریخی فرهنگی در آذربایجان شرقی وجود دارد که 2000 مورد از آنها ثبت ملی شدهاند و حتی تخصیص کل اعتبارات استان هم برای نگهداری از تمامی آنها کافی نیست، از این رو باید از توان بخش خصوصی هم استفاده کرد و با ایجاد توجیه اقتصادی آنها را به سرمایهگذاری تشویق کنیم.
وی متذکر شد: خانهی سرخهای تبریز تا پایان سال با سرمایهگذاری بخش خصوصی تبدیل به هتل بوتیک میشود، امروزه توریستها به ویژه گردشگران خارجی تمایل بیشتری برای اسکان در هتل بوتیکهایی که تاریخی و فرهنگی هم هستند، دارند، چرا که هتلهایی چندین برابر لوکستر از هتلهای شهر ما در شهر و کشور خودشان وجود دارد، اما این جاذبههای تاریخی و فرهنگی تبریز است که آن را از دیگر جاها متمایز میکند.