به طور معمول کودکان علاقه خوبی نسبت به مصرف ماهی، میگو و دیگر غذا های دریایی ندارند. در حالتی دیگر علاقه بیش از حدی به انواع فست فود و کالباس دارند که در ادامه ضرر بسیاری برای اندام های در حال رشد آن ها قائل می شود. گفتنی است که برای تغییر در سبک غذایی کودک، باید از همان ابتدا شروع به این کار کنید و طبیعی است که این وظیفه سخت بر عهده مادر قرار گیرد. اگر به خوبی با خواص مصرف میگو برای کودک آشنا شوید، شاید هر چه سریع تر اقدام به ایجاد این تغییرات غذایی کنید.
قابل به ذکر است که نحوه طعم دار کردن میگو و تزئینات سرو از دیگر علاقه مندی های کودک برای ترغیب به مصرف غذا می باشد که باید به آن توجه کافی داشته باشید. همچنین هرچه ارزش غذایی خوراکی های مورد مصرف کودک بیشتر باشد، در پی آن نیز رشد و نمو کودک به سرعت و خوبی انجام می گیرد که در نهایت به دارا شدن از جسم و ذهنی سالم و خلاق می انجامد.
میگو در مقایسه با دیگر خوراکی های دریایی به مانند گوشت ماهی ماکیان که از پروتئین بالا در کنار کالری بسیار کم برخوردار است. همچنین پروتئین های موجود در این غذای دریایی، دارای کیفیت غذایی بسیار بالایی است که به دلیل وجود اسید آمینه های متفاوت در ترکیبات می باشد.
قابل به ذکر است که پروتئین میگو برای کودکان به مانند دیگر خوراکی های دریایی به علت عدم وجود بافت هم بند به هضم سریع تر غذا کمک بسیاری می کند. در این بین برخی از افراد مسن برای جویدن آن مشکل دارند که در ادامه نیز عمل هضم میگو در معده به خوبی صورت نمی گیرد. با این وجود از ارزش غذایی این خوراکی دریایی ذره ای کاسته نمی شود، چرا که از طرافداران متعددی در جوامع مختلف برخوردار است.
به طور معمول؛ میگو از چربی زیادی برخوردار نیست و اسید های چرب امگا۳ آن در دسته های اسید چرب غیر اشباع قرار گرفته اند که برای سلامتی بسیار موثر و مناسب می باشند. از خواص این اسید های ضروری در بدن می توان به کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی اشاره کرد که در نهایت به بهبود برخی از عملکرد های آن می انجامد.
-
ویتامین های موجود در میگو
- اسید های چرب امگا۳ که در غشای سلول های مغز و بافت چشم بسیار ضروری می باشند.
- E
- D
- C
- B6
- کلسیم
- آهن
- منیزیوم
- پتاسیم
- سدیم
- روی
- مس
- منگنز
- سلنیم
و در پایان این ویتامین ها نیز قابل به ذکر می باشد که مقدار املاح کلسیم، روی، منیزیوم، فسفر در میگو بیش از دیگر خوراکی های غذایی می باشد.
همچنین میگو سوخاری و یا سرخ شده از مقدار کالری بیشتری برخوردار است که در صورتی دیگر و برای حفظ منابع پروتئینی آن می توانید به آب پز کردن آن بپردازید. اضافه کردن چاشنی هایی به مانند آب لیمو ترش تازه؛ علاوه بر کاهش کالری به افزودن طعمی خوش و افزایش مواد مغذی آن منجر می شود.
-
ارزش غذایی این خوراکی دریایی
گفتنی است که میگو از مقدار زیادی آب و پروتئین تشکیل شده است که به طور متوسط هر ۱۰۰ گرم میگو به شرحی از ارزش غذایی گفته شده در ادامه مطلب است.
- ۹۹ کالری
- ۰.۲ گرم چربی
- ۰.۲ کربوهیدرات
- ۱۸۹ میلی گرم کلسترول
- ۱۱۱ میلی گرم سدیم
- ۲۴ گرم پروتئین
معرفی خواص میگو برای کودک
در ادامه مطلب تاثیرات موثر این ماده خوراکی را در بافت و اندام های بدن کودکان مطالعه می کنید.
از خواص میگو برای کودک می توان به افزایش میل مصرف غذا اشاره کرد که امروزه بی اشتهایی کودکان از مشکلات شایع در بین آن ها به شمار می رود. مادرانی که نگران این موضوع هستند می توانند با گنجاندن میگو به برنامه غذایی کودک خود، پروتئین کثیری از فرزند شان را تامین کنند که خوب است بدانید این ماده معدنی در نهایت به تولید پیتید در بدن آن ها منجر می شود.
پیتد را می توان همان هورمون کوله سیستوکینین که از سلول به روده انتقال می یابد معرفی کرد. این هورمون در مشارکت با سیستم عصبی و معده به کند تر کردن فرایند هضم غذا می پردازد تا در نهایت به افزایش اشتها منجر گردد.
-
بهبود فرایند رشد مغز و استخوان
قابل به ذکر است که اسید های چرب امگا۳ موجود در میگو به کودک برای رشد مغز، استخوان و چشم کمک به سزایی می کنند.
کم خونی کودکان نیز مشکلات رایج در بین محدوده سنی آن ها است که از این رو پیشنهاد می کنیم، طبخ میگو برای کودکان را از یاد نبرید. میگو سرشار از B12 است که از این رو در تولید گلبول هلای قرمز نقش موثری ایفا می کند. همچنین وجود آهن در ترکیات این غذا به درمان کم خونی کودکان منجر می شود که در طی این فرایند سوخهت و ساز پروتئین ها، کربوهدرات ها و چربی موجود در سلول ها بدن به طور واضح اتفاق می افتد.
همان طور که در ابتدای مطلب مطالعه کرید، میگو غنی از مواد معدنی به مانند فسفر، روی، یدو کلسیم است که برای رشد جسمی و روحی کودک نقش موثری ایفا می کند.
کلسیم و فسفر موجود در میگو برای تشکیل استخوان ها و در نهایت رشد دندان عاملی موثر معرفی شده است. همچنین میگو با برخورداری از مقادیر بالای کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد معدنی به افزایش تراکم و رشد استخوان و دندان منجر می شود که از این رو کودکان کوتاه قد با این ماده خوراکی می توانند به حداکثر رشد استخوان های خود کمک کنند.
-
تامین انرژی و تقویت سیستم ایمنی
میگو غنی از آهن است که در نهایت به تامین انرژی کل بدن سبب می شود. اینم ماده معدنی میتواند بسیاری از عملکرد های کودک را حمایت و پشتیبانی کند که در نهایت به افزایش سیستم ایمنی بدن نیز کمک به سزایی می کند.
از میگو برای کودک می توانید به عنوان عاملی موثر برای مبارزه آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد استفاده کنید.
این خوراکی دریای با املاحی به مانند امگا۳ به تقویت حافظه کودک کمک بسیاری می کند که طی مطالعات انجام شده، این چنین مشخص شد که EPA و DHA از دیگر انواع امگا۳ هستند که برای مراقبت از سیستم عصبی بدن و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی بسیار موثر واقع شده اند.
میگو با دارا بودن ویتامین A به رشد بینایی کودک و در نهایت رشد سلول ها، بافت ها و استخوان ها کمک بسیاری می کند. همچنین مراقبت از بروز عفونت و التهاب از دیگر نقش های مصرف میگو است.
-
کاهش وزن برای کودکان دارای اضافه وزن
همچنین ویتامین های D و A و B3 و پروتئین و روی به ثابت نگه داشتن سطح تیروئید بدن می انجامند که در نهایت برای کودکان چاق، کاهش وزن را در پی دارد.
سلنیوم به مقدار مناسبی در بافت های بدن وجود دارد که به صورت یک ماده معدنی بسیار موثر با ماده آنتی اکسیدان برای جلوگیری از رشد سلول های سرطانی معرفی شده است. طبق بسیاری از مطالعات انجام شده، مقدار سلنیوم موجود در میگو برای بافت ها قابل جذب است که در نهایت به افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری و التهاب منجر می شود.
نگهداری از میگو به چه صورت است؟
همان طور که می دانید بسیاری از غذا های دریایی به مانند میگو و ماهی، در دمای قابل نگهداری بسیار حساس هستند. در ادامه نکاتی را در رابطه با خنک نگه داشتن محیط نگهداری از میگو معرفی کرده ایم.
- پس از خرید میگو بایستی در اسرع وقت آن را به درون یخچال قرار دهید.
- اگر مسیر خرید تا منزل بسیار طولانی است، پیشنهاد می شود که از کلمن های یخ برای جلوگیری از فاسد شدن غذا و قرار گیری در محیطی سرد استفاده کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت از این غذای دریایی، می توانید پس از بسته بندی آن را در سرد ترین نقطه از فریزر قرار دهید.
- برای یخ زدایی و خارج کردن میگو از حالت انجامد، بایستی آن را در ظرف حاوی آب سرد و به درون یخچال قرار دهید تا به آرامی این فرایند صورت گیرد. توجه داشته باشید که برای گرم کردن میگو هیچ گاه از مایکروویو و دیگر وسایل حرارتی استفاده نکنید، چرا که به از دست رفتن املاح و ارزش غذایی میگو منجر می شود.