بچه ها نبات را خیلی دوست دارند . انواع نبات در بازار با طعم ها و رنگ های متفاوت به فروش می رسد . بارها متوجه نگاه کودکان شده اید که چگونه با دقت بلورهای شکر را مشاهده می کنند . حالا پا به پای همدیگر با فرزندمان در خانه نبات بسازیم و این راز زیبای شیمیایی را برایش آشکار سازیم.
وسایل مورد نیاز:
- آب
- شکر
- سیخ چوبی
- بطری شیشه ای
- رنگ خوراکی
- گیره لباس
- قابلمه
- گاز
- مواد تقویت کننده طعم، مانند وانیل یا نعناع و …
آزمایش شیمیایی را شروع کنیم:
دو فنجان آب را در قابلمه ای بزرگ روی اجاق گاز بجوشانید.
بعد چهار فنجان شکر را اضافه کنید بجوشانید و هم زدن را ادامه دهید تا شکر حل شود.
هم زمان مواد تقویت کننده طعم، مانند وانیل یا نعناع فلفلی و غیره را اضافه کنید. اجازه دهید محلول به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه خنک شود.
یک محلول قند فوق اشباع به وجود می آید.
در حالی که منتظر خنک شدن محلول هستید، سیخ های چوبی خود را برای پرورش بلورهای سنگ آماده کنید.
سیخ های چوبی را خیس کرده و دور آن را در شکر دانه ریز غلت دهید.
پس از خنک شدن محلول شکر، رنگ مواد غذایی را به آن اضافه کنید تا نبات از رنگ دلخواه شما درست شود.
اینم ببین، جالبه! آزمایش یک الکترومغناطیس
محلول خنک شده را درون ظرف شیشه ای بریزید و سیخ چوبی پوشیده از شکر را در وسط لیوان قرار دهید.
اطمینان حاصل کنید که چوب به هیچ بخشی از شیشه نچسبد. اگر چنین شود، بلورهای نبات می توانند به پایین یا کنار آن گیر کنند.
پس از قرار گرفتن در جای خود، با استفاده از گیره لباس چوب را در جای خود محکم کنید. قسمت بالای لیوان را با یک حوله کاغذی بپوشانید. ممکن است مجبور شوید حوله کاغذی را سوراخ کنید تا سیخ چوبی از آن عبور کند.
لیوان را در مکانی خنک و ساکت قرار دهید. سر و صدای زیاد و حرکت زیاد می تواند فرایند ساخت نبات را مختل کند.
هر روز بلورهای آب نبات بزرگتر می شوند، آنها تا دو هفته به حداکثر پتانسیل رشد خود خواهند رسید.
رشد نبات ما حداقل دو هفته طول کشید.
چوب را برداشته و روی یک ورق کاغذ مومی قرار دهید تا خشک شود قبل از خوردن!