به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خرمالو میوهای پاییزه که طرفداران زیادی دارد و علاوه بر طعم خوب این میوه خواص درمانی فراوانی برای آن ذکر شده است. این میوه به دلیل طعم ترکیبی از خرما و آلو خرمالو نامیده شده است.
گیاه این میوه گلدار دو لپهای است که حدود ۴۵۰_۵۰۰ گونه درخت همیشه سبز دارد، خرمالو مختص به مناطق گرمسیر کشور است و فروش خوبی هم به علت تقویت سیستم ایمنی بدن از سوی کاسبان دارد. خرمالو برخلاف باور عموم کالری بسیار پایینی دارد.
انواع مختلف خرمالو را در ادامه مرور میکنیم:
۱_خرمالوی ژاپنی: این نوع خرمالو حاوی برگهای پهن است.
۲_خرمالوی آمریکایی
۳_خرمالو سیاه: نارس این میوه دارای پوست سبز و گوشت سفید است، اما هنگام رسیدن به رنگ سیاه تغییر پیدا میکند.
۴_مابولو: نام دیگر این میوه سیب مخملی و دارای رنگ قرمز روشن است.
۵_خرماندو: این میوه در جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا یافت میشود.
۶_ خرمالو گس
ترکیبات خرمالو را بشناسید
خرمالو دارای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B، فیبر، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. از جمله ترکیبات ارگانیک این میوه میتوان به کاتچین، گالاکتاچین، اسید بوتولینیک و کاروتنوئیدی اشاره کرد. خرمالو دارای ۶۰ تا ۷۰ کیلو کالری انرژی، ۷۵.۵ گرم آب، ۵.۹ گرم فیبر، ۲۳ گرم قند، ۷.۶ میلی گرم ویتامین ث، ۲۱۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۱ میلی گرم منیزیم و ۰.۱۵ میلی گرم آهن است.
خواص خرمالو که باید به آن توجه کرد
۱_جلوگیری از ابتلا به سرطان: وجود آنتی اکسیدانها در این میوه موجب جلوگیری از ابتلا به سرطان میشود.
۲_کنترل قند خون: به علت تنظیم سطح قند خون برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است.
۳_سلامت ریه
۴_حفظ سلامت قلب: پایین آوردن میزان کلسترول بد خون موجب جلوگیری از خطر حمله قلبی میشود.
۵_بالا بردن قوه بینایی: به علت وجود ویتامین A مصرف خرمالو موجب تقویت قوه بینایی خواهد شد.
۶_از بین رفتن خستگی: وجود پتاسیم فراوان در خرمالو موجب از بین رفتن خستگی میشود.
۷_کنترل فشار خون
۸_درمان آسم: مصرف این میوه همراه با یک قاشق غذاخوری عسل در درمان آسم و سرفه خلطی تاثیر میگذارد.
۹_جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی و آنفولانزا: وجود ویتامین C در خرمالو باعث تقویت بدن و در نتیجه جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا میشود.
۱۰_درمان زخم معده: فیبر موجود در خرمالو موجب درمان زخم معده میشود.
بر اساس گفته متخصصان مصرف این میوه در دوران بارداری و شیردهی مفید است اما استفاده مداوم و فراوان از خرمالو در دوره بارداری موجب اضافه وزن زیادی میشود و سلامت مادر و جنین را به خطر میاندازد.
افراد دارای فشار خون پایین در مصرف میوه خرمالو مدارا کنند؛ چرا که مصرف مداوم این میوه موجب کاهش ناگهانی فشار خون میشود.
مصرف خرمالوی گس موجب یبوست در برخی افراد میشود همچنین استفاده از خرمالوی کال هم در مواردی آلرژی به دنبال دارد علاوه بر آن
مصرف مداوم و فراوان این میوه موجب پوسیدگی دندانها خواهد شد.