اسامى كسانى كه از اولاد عباس بن على بن ابيطالب (عليه السلام) به خطه اصفهان وارد شده اند، از قرار زير است:
امامزاده ابوالعباس محمد در خوراسگان؛ نسب امامزاده ابوالعباس محمد نسبت هشتمش به حضرت ابوالفضل العباس (عليه السلام) مى رسد. نسب ايشان از اين قرار است:
محمد بن عبدالله بن محمد بن عبدالله بن جعفر بن قاسم بن حسن بن عبيدالله بن حضرت ابوالفضل العباس بن على بن ابيطالب (عليه السلام)
حضرت ابوالعباس در زمان عبدالله مستكفى ـ بيست و دومين خليفه عباسى كه كوشش و جديت تام براى دستگيرى بنى هاشم داشت ـ با جمعى از بنى اعمام به طرف ايران فرار و در ايران متفرق شدند، و ابوالعباس به اصفهان آمد.
ابوالعباس (عليه السلام) مدتى را در دكان حدادى به شاگردى گذرانيد. در آن موقع به حكومت اصفهان دستور رسيد كه سادات بنى هاشم را در هر كجا ديدند شهيد نمايند. يك نفر از شاگردان آهنگر به نسب او پى برد و به مأمورين و بازرسان اطلاع داد. ابوالعباس (عليه السلام) شبانه به حدود فرار نمود. فردا مأمورين او را ديده و شناخته و دستگير نمودند، و در همين محل فعلى كه قبر وى مى باشد شهيد كردند. اهالى و سكنه آنجا (خوراسگان) وى را در قتلگاهش به خاك سپردند.
تاريخ شهادت اين امامزاده در سال 342 هجرى اتفاق افتاده است.
بسم الله الرحمن الرحيم
قال الله تبارك و تعالى (ما ارسلناك الا رحمه للعالمين) اللهم صل على محمد المصطفى و على المرتضى، و حسن الرضا و حسين الشهيد بكربلا و علی زين العابدين، و محمد الباقر، و جعفر الصادق، و موسى الكاظم، و على بن موسى الرضا، و محمد التقى، و على النقى، و حسن العسكرى و محمد المهدى صلوات الله عليهم اجمعين.
هذا مزار متبرك حضرت امامزاده معصوم المظلوم الشهيد (تغمده الله بغفرانه و اسكنه فىرياض الجنه) ابوالعباس عنى بسعى و عمارتها كدخداى محترم و غريب صالح محمود شاه ابن شمس الدين على بنركن شاه المشهور به (خوراستجانى) فى تاريخ محرم الحرام سنه عشرين و تسعماه ایشان از احفاد علمدار بزرگ کربلا، باب الحوائج ابالفضل العباس (علیه السلام) به شمار آمده است.
طبق کتیبه ای که بر روی قطعه سنگ مرمری بر روی دیوار قدیمی حرم امامزاده نصب است نام امامزاده ابوالعباس محمد و کنیه او ابوالعباس و نسب او با شش واسطه به حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام) و با هفت واسطه به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می رسد. تاریخ وفات ایشان 1342/10/10 می باشد.