اضافه کردن ادویه به غذای کودک ، چگونه و از کی؟
اضافه کردن ادویه به غذاهای کودک یکی از بهترین راه ها برای افزایش میل کودک و چشاندن طعم های متنوع و مختلف به او است . این ادویه ها کاملا امن هستند , بنابراین مطمئن باشید که از بسیاری از آن ها نیز لذت می برند , از طرفی با انجام این کار، سلامت ذهنی کودک نیز از لحاظ چشیدن طعم های مختلف بالاتر می رود . هر نوع ادویه ای از قبیل دارچین ، زردچوبه و سیر را می توانید به غذای او اضافه کنید که نه تنها مزه را بهبود می بخشد ، بلکه برای سلامتی آن ها نیز مفید است .
غذای بی مزه برای کودک مناسب نیست !
در بسیاری از کشورها عقیده دارند که کودک باید غذاهای کاملا بدون مزه مثل برنج پخته بدون نمک را مصرف کند اما در بعضی دیگر از کشورها مثل هند در این مسئله افراط می کنند و از سن بسیار پایین شروع به خوراندن ادویه های مختلف به کودک می کنند اما چیزی که واضح است ، این است که غذاهای کاملا بی مزه مانند غذاهای پر از ادویه برای کودک مناسب نیستند .
چه زمانی می توانم در غذای کودک از ادویه استفاده کنم ؟
چنانچه در نمناک گفته ایم بیشتر پزشکان و متخصصان اطفال و تغذیه توصیه می کنند که تا سن 8 ماهگی صبر کنید و بعد از آن طعم ها و گیاهان مختلف را به نوزاد بشناسانید که با این کار احتمال ابتلا به آلرژی در کودک نیز کاهش پیدا می کند . اگر فکر می کنید که که کودک شما با هر طعمی کنار می آید و مشکلی در چشیدن غذاهای مختلف ندارد ، می توانید کم کم شروع به استفاده از ادویه ها کنید .
البته این موضوع را به یاد داشته باشید که اگر فرزندتان از شیر مادر تغذیه می کند ، پس تا به حال طعم گیاهان مختلف و ادویه ها را چشیده است زیرا غذاهای مصرفی مادر روی طعم شیر او تاثیر گزار است .
راهکارهایی برای اضافه کردن ادویه ها و گیاهان مختلف
هنگامی که قصد دارید برای اولین بار ادویه را به غذای او اضافه کنید ، مراقب باشید تا در این کار زیاده روی نکنید و در وهله اول و برای اولین بار نیز فقط باید از یک ادویه استفاده کنید و بعد کم کم میزان آن را افزایش دهید و هنگام اضافه کردن ادویه مراقب باشید تا از انواعی استفاده کنید که سدیم کمی دارند و همچنین مراقب ادویه هایی باشید که قند یا نمک بسیار زیادی دارند .
مجاز به اضافه کردن چه ادویه هایی به غذای کودکم هستم ؟
زردچوبه :
اضافه کردن زردچوبه به غذای کودک به گوارش او کمک می کند و همچنین خواص ضد التهابی دارد ، مثلا می توانید این ماده را به املت اضافه کنید .
پونه کوهی :
پونه کوهی خاصیت ضد اکسیدانی را چهار برابر بیشتر از بلوبری دارد و برای مبارزه با عفونت ها بسیار عالی عمل می کند ، مقداری از پونه کوهی را به سس پاستا اضافه کنید که سبزیجات نیز دارد و بعد آن را به مقدار کم به غذای کودک اضافه کنید .
آویشن :
آویشن نیز دارای ویتامین های C و A است و فواید بسیار زیادی دارد که این ماده را می توانید به سیب زمینی سوخاری یا سوپ ها اضافه کنید و فواید اعجاب انگیز آن را برای سیستم ایمنی کودک مشاهده کنید .
دارچین :
دارچین همچنین خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد و با عفونت های باکتریایی مبارزه می کند . مقداری از آن را می توانید به نان های شیرین صبحانه اضافه کنید .
ریحان :
ریحان می تواند طعمی جدید را به کودک نشان دهد که می توانید مقداری از آن را به پوره سیب زمینی اضافه کنید .
زنجبیل :
زنجبیل نیز به گوارش کودک و مبارزه با عفونت ها کمک می کند و سنگینی غذا را می گیرد .
رزماری :
گیاه رزماری نیز طعم ویژه ای به سوپ می بخشد و همچنین این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از سیستم ایمنی کودک مراقبت می کند . وانیل، فلفل، سیر، لیمو، جوز و بادیان نیز از جمله ادویه های مجاز هستند .
نعناع :
نعناع نیز به گوارش کودک و همچنین پاکسازی بدن او کمک می کند ، نعنای تازه را می توانید در کنار غذای او قرار دهید و او را تشویق به خوردن کنید .
تهیه مخلوطی از ادویه های دلخواه
گاهی اوقات بعضی از غذاهای مناسب کودکان واقعا مزه خاصی ندارند و نمی توان کودک را به خوردن آن تشویق کرد . در این قسمت از نمناک یک ادویه ترکیبی را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید طعم خوبی را به غذای بی مزه کودک ببخشید :
مواد لازم :
- 1 قاشق چای خوری پاپریکا
- 1 قاشق چای خوری گشنیز
- سر سوزن زیره سبز
- 2 حبه سیر متوسط خرد شده
طرز تهیه :
تمام مواد ذکر شده را به یکدیگر ترکیب کنید و به غذاهای کودکتان بیفزایید .از مخلوط کردن طعم های مختلف نترسید که کودکان نیز باید طعم های مختلف را بچشند و از آن لذت ببرند .