0

از یاران امام حسین علیه السلام الگو بگیریم

hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 23615

جانفشانی و ایثار یاران امام حسین علیه السلام در کربلا، الگویی درخشان برای یاران امام زمان علیه السلام است.

امام حسين عليه السّلام در کربلا فریاد برآورد: «آيا دادرسى نيست كه براى رضاى خدا به داد ما برسد؟ آيا دفاع ‏كننده ‏اى نيست كه از حرم رسول خدا دفاع كند؟» یاران آن حضرت به شکل های گوناگون با گفتار و زبان دل و در عمل با جانبازی و جانفشانی ندای آن حضرت را جواب دادند.

حرّ بن يزيد رياحى

حر بعد از اینکه خود را بر سر دو راهى بهشت و دوزخ دید متوجّه امام گرديد دست بر سر خود گذاشته و عرض مي كرد: بار الها به سوى تو بازگشتم توبه ‏ام را بپذير كه من دل هاى دوستان تو و فرزندان دختر پيغمبر تو را لرزاندم. پس به آن حضرت عرض كرد: فدايت شوم من همانم كه نگذاشتم تو باز گردى اكنون به سوى خدا بازگشته ‏ام آيا توبه مرا پذيرفته مى ‏بينى؟ امام عليه السّلام فرمود: آرى خداوند توبه تو را مى ‏پذيرد. سپس گفت: چون من نخستين نفر بودم كه سر راه بر تو گرفتم اجازه بفرما تا اوّلين شهيد راه تو باشم.

امام اجازه فرمود، حرّ جنگید تا شربت #شهادت نوشيد پيكرش را نزد امام آوردند امام با دست خود گرد و غبار از صورت حرّ پاك مي كرد و مي فرمود: هم چنان كه مادرت تو را ناميد واقعا تو آزاد مردى آزاد در دنيا و آخرت.

مسلم بن عوسجه

مسلم بن عوسجه در مبارزه با دشمن آنقدر جنگید تا از پاى در آمد هنوز نيمه جانى در بدنش بود كه امام به اتّفاق حبيب بن مظاهر به بالينش آمد و فرمود: رحمت خدا بر تو باد اى مسلم «فمنهم من قضى نحبه و منهم من ينتظر و ما بدّلوا تبديلا». مسلم ضمن اشاره به امام به حبیب گفت: وصيّتم در باره اين حضرت است كه در يارى ‏اش تا سر حدّ جانبازى فداكارى كنى، حبيب گفت: بر ديده منّت دارم سپس روان پاك مسلم از بدنش بيرون شد.

عمرو بن قرطه انصارى

عمرو بن قرطه انصارى پس از اجازه از امام، هم جنگ مي كرد و هم هر تيرى كه به سوى امام پرتاب مي شد دست خود را سپر مي كرد و هر شمشيرى كه به طرف امام مى‏آمد به جان خودش مي خريد تا در اثر زيادى زخم تاب و توانش نماند روى به جانب امام عرض کرد: اى پسر پيغمبر وفادارى كردم؟ فرمود: آرى. پس آنقدر جنگید تا شهيد شد.

جون غلام ابوذر

جون غلام آزاد شده ابوذر، غلامی سياه چهره‏ بود برای جنگ بيرون شد امام فرمود: من به تو اجازه مي دهم بروی و تو نبايد در راه ما گرفتار گردى. عرض كرد: من در روز خوشى با شما خاندان باشم و در روز سختى دست از يارى شما بردارم؟ به خدا دست از شما خاندان بر ندارم تا اين خون سياه من با خون هاى شما آميخته گردد پس جنگ كرد تا شهيد شد.

سعيد بن عبد اللَّه حنفى

وقت نماز ظهر زهير بن قين و سعيد بن عبد اللَّه حنفى پيش روى امام ایستادند و‏ امام با نيمى از باقى مانده يارانش به نماز ايستاد تيرهایى که به سوی امام پرتاب می شد سعيد بن عبد اللَّه خود را در مسير آنها قرار می داد تا آنكه از پاى در آمد و بر زمين افتاد و مي گفت: ... بار الها سلام مرا به حضور پيغمبرت برسان و ایشان را از درد زخمهایى كه بر من رسيد آگاه فرما كه مرا در يارى خاندان پيغمبرت هدفى به جز پاداش تو نبود. سپس شهید شد.

سويد بن عمرو بن ابى المطاع

سويد بن عمرو بن ابى المطاع به قدری جنگيد تا از زيادى زخم توانش نماند و ميان كشتگان از پاى در آمد و به همين حال بدون حركت و جنبشى بود تا آنكه شنيد مى ‏گويند حسين كشته شد با زحمت زيادى به پاى خواست و خنجرى بدر آورد و با دشمن مى ‏جنگيد تا شهيد گشت.

ذکر ایثار و جانفشانی این چند نفر از #اصحاب امام حسین علیه السلام قطره ای بود از دریای بیکران رشادت ها و جانفشانی های یاران آن حضرت در صحنه کربلا، که شمار تمامی یاران و ذکر رشادت های آنان فراتر از چندین کتاب است، آنان اینگونه جان خود را نثار امام زمان خود کردند و به یاری امام زمانشان شتافتند، ما نیز بیاییم از این حمایتها و دلاوریها درس بیاموزیم و رنگ آنان را به خود بگیریم و تا پای جان امام زمانمان را یاری رسانیم. «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ، الذَّابِّينَ عَنْهُ، الْمُسَارِعِينَ فِي حَوَائِجِهِ، الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ، الْمُحَامِينَ عَنْهُ، الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ».

خدایا ما را جزو مردانى قرار بده که جانباز راه حق و امام زمانمان باشیم و داوطلب گردیم كه خود را فداى حق و حقيقت كنیم، همانگونه که ياران امام حسين علیه السلام، داوطلب فداكارى در راه حق شدند و به سعادت شهادت رسيدند.

مهدی سیدمرادی

منبع:

اللهوف على قتلى الطفوف، ابن طاووس، على بن موسى‏، به ترجمه احمد فهرى زنجانى، جهان‏، تهران‏، 1348ش،‏ ص 102.

یک شنبه 9 شهریور 1399  10:30 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها